We are blue now… :D

Akhirnya, setelah lama terbengkalai..siap gak proses menukar design website aku ni…kalau tukar design blog jek dah lama dah siap..tapi nak matching kat main page ngan gallery tu yang malas tu..hahaha..

Sepanjang 2 tahun ni, kiranya ni kali ke-6 la blog Habibah & Anas ni berubah wajah. Nanti bila ada masa cam nak buat la entry pasal transformation blog ni..hehehe.. 😀

Actually warna biru ni En. Anas la yang pilih..before buat design baru ni ade tanye dier..nak warna pe.dier kate biru..huu..so ikot jek la cakap bos…ni kiranya 2nd time la warna biru..first time pakai biru sempena kelahiran dak kecik En. Alif…

Anyway what do you all think? Ok ke? huu..mata aku ni tengok warna biru cam tak berapa nak so sweet plak..haahhaa..

Aku ni minat gak ngan design2 ni..tapi ala2 boleh tahan jek gitu..banyak lagi nak kena belajar ni..

aku dok tengok blog orang dok letak gambar kartun2 tu cam teringin la gak..so wat la..tapi aku cam lagi prefer yang tak berwarna…tapi tak tau la kenapa aku letak yang ada warna plak kat header tu..hehe

alif ayah mak

dak p, alif ngan bantal busuk and beba..

huu..dah lama tak melukis tangan ketar2 wat..hahaha..adik perempuan aku yang nombor 4 tu ( nur sakinah a.k.a kichisaburo) pandai sangat melukis kartun2 ala manga (bukan mangga ye..komik jepun.. :D) tapi masa dia mula melukis pon takde la cantek sangat..tapi aku rasa mmg dier sangat minat sampai hari2 mesti dier lukis (extreme sgt sampai ponteng sekolah..hahaa..)..pastu bawak je merata-rata kotak kertas A4 dier tu…sekarang ni..uih..mmg cantek la lukisan dier…and sekarang pon tengah belajar kat kolej amik graphics..pasni boleh la aku suh dier watkan graphic2 ni..hehehe.. 😀

um..adoi..aku rasa skang ni aku macam kelawar dah..siang tido malam berjaga..ni pon dah pukul 5.35am..still tak tido2..ape la nak jadik ngan ko ni beba oiii…nasib baik la anak aku tu pon dok tido lambat cam aku gak..hahaa..so dier ngan aku sekali terbongkang siang2 hari..

huhu..dah dah..nanti2 sambung lagi… :p

 

written by beba

15 thoughts on “We are blue now… :D”

    1. beba

      en. anas sila comment pakai nama sendri ye… :p

      @mama zharfan hehe..thanks 😀 um..bule2..untuk customer pon ada lagi satu lagi discount..10% gak..nnt saya emailkan code dier..

      1. Mama Zharfan

        tq tq…me &my sis memang nak order lagi tau…jgn lupa email code diskaun to me ([email protected]) tq!!!

    1. beba

      @jaja-binx mekaseh2..hehee..lukis pakai tangan kat kertas then scan..pastu cam trace kat illustrator..

      lukiskan bule..tapi tak free laa..hahaa.. (duit poket :p)

      kalau orang yang terer kejap jek kot wat benda ni..tapi for me yg sangat amatur ni ketar2 lukis..hahaha.. :p

    1. beba Post Author

      @ummu aiman heheh..thanks.. 😀 tu laa..alif kena la warna hijau..trademark tu..kelabu tu cam kelabu asap jek warna nya..ijau baru la terserlah sket..hahaha..

      @ajan mekaseh..mekaseh atas pujian ko yang panjang tu.. :p

  1. Irsyad

    irsyad kata: tantik dan tomel la rumah abang alif ni..bila la Ummi saya nak buat rumah kitaorg tantik cam ni..Ummi saya kata dia tak pandai wat design2 tantik mcm untie beba nih..

Please let me know what do you think about this post. :D