To the tip of Borneo…

Hari tu kan kitorang ade gi jalan2 ke kudat..bile ntah..hehe..tapi tak cerita2 lagi..tapi ape salahnye kalau dah lama pon kan.. 😀

Actually memang tak plan sangat pon..cam tetibe jek decide nak pergi ke Simpang Mengayau di Kudat; or terkenal as the tip of Borneo. Sebabnya..tengok gambar kat bawah ni..

tip of borneo

You're at the Tip of Borneo

kan kat hujung tu..hehe..malam tu pon sebenarnye aku tak tido..huu..ye la..dah jadik cam kelawar dah..siang tido malam berjaga..hehee..tapi cam semangat plak nak berjalan tu kan..pagi tu siap2 semua awal2 terus gerak..kalau aku tido dulu kang sah2 la tak sampai ke kudat tu kang..heeheh..

masa sampai ke kota belud kitorang berenti kejap..makan dlu..dah lapar plak…restoran ape ntah kat tepi jalan jek..overall rating..1 out of 5 stars jek kot..heheh..

brunch on the way to kudat

brunch on the way to kudat..

pastu kitorang teruskan perjalanan, aku plak dah tak larat dah nak tahan mata lagi dah…huu..so for the rest of the journey ke Simpang Mengayau tu aku tido jek..hehe..tapi dak p ade la amik gambar sket2 jalan untuk ke sana tu..

ke simpang mengayau

on the way...

on the way...

aku pon tak sure la berapa jauh kena lalu jalan tak bertar ni..rasanya kejap jek..tapi bila dah sampai ke Simpang Mengayau tu..memang berbaloi la rasanya…memang cantek view kat sane..

pantai di simpang mengayau

air laut yang biru..and pasirnya yang putih....

nice view kan…ni gambar kat pantai kat bawah..dak p saje berenti kejap dok snap2 gambar…pastu kitorang teruskan naik ke atas to the tip.

Masa sampai tu mmg tengah hari time matahari memang tegak atas kepala…memang panas bahang sangat..tapi bile angin bertiup memang sedap..kalau takde angin..fuhh..cair segala mekap..hehe.. 😀 jom tengok some of the gambar2 yang kitorang snap2.. 😀

one happy family at Simpang Mengayau

one happy family at Simpang Mengayau

gambar ni credit to a makcik there and sangat baik hati offer nak ambilkan gambar kitorang.. 😀

gambar wajib di tip of borneo

gambar wajib di tip of borneo

of course la gambar ni memang wajib di ambil for siapa2 yang pergi ke simpang mengayau ni..ala2 proof la yang korang dah sampai kat sini.. 😀

alif menjejakkan kaki di tip of borneo

alif menjejakkan kaki di tip of borneo

pakai stocking jek budak kecik ni..lupe aku nak masukkan kasut dalam beg besar aku tu..hehee..tertinggal kat dalam kereta..

Alif and mak

alif dan ayahbefore bergerak ke kereta kitorang lepak kejap bawah pokok redup sambil menikmati pemandangan laut biru and angin sepoi2 bahasa..hehe..Alif plak enjoy susu dier sekali…tapi takde la tunggu dier habiskan pun susu tu.. 😀

kejap jek kitorang kat sane..dari simpang mengayau kitorang ke kudat sekejap..gi singgah makan..lapor plak..and again..nothing much to say..the food was a bit disappointing..huu…salah pilih kedai kot..

then ape lagi…balik laaaa….

so tu jek la report kitorang regarding perjalanan ke Simpang Mengayau a.k.a The tip of Borneo.. 😀

written by beba

2 thoughts on “To the tip of Borneo…”

    1. beba Post Author

      actually 2-2 pon boleh..hehe..tapi biasanya mmg mak alif jek yang banyak mengomel..sekali sekali ada gak ayah alif menyelit.. 😀 cam entry before this..

Please let me know what do you think about this post. :D