Terasa cam nak makan kek batik la pulak…

Cam dah lama plak tak buat kek batik…dlu cam rajin gak..hohoho..takde la susah pon wat kek batik ni..campak2 jek semuanya bahan2 nye masuk kuali..bile dah cair tak cair sangat, pekat tak pekat sangat and rasa dah sesedap hati jek masuk jek la biskut marie tu…dah siap masuk bekas..then letak dalam fridge..siap..bile dah sejuk dah bule makan dah…

tapi malas..hahahaa…rasanya cam tak pernah lagi kot share resipi kek batik ni…kot laa..tapi cam malas plak nak carik resipi nye..hehehe..tapi aku pon biasanya resipi nak orang kata as guide jek kan..last2 pandai2 dok tambah ni la..kurangkan ni laa..etc2…

kek batik

ni gambar lama dlu2..cam ade plak kat folder gambar2 untuk blog..hehee.. 😀 sedap woo…tapi aku buat tak manis sangat..manisnya just from milo jek..and susu pekat..aku suke lemak2 and chocolaty..kalau letak gula pon tak byk kot..tu pon kalau terlebih koko..hahaha..

nanti la sok2 kalau rajin aku share resipi ek.. 😀

p.s: cam nak buat donat…tapi dot dot dot…

p.s.s: dah lama tak makan nasik ngan tomyam, telur bungkus, daging masak merah, puyuh goreng, ikan siakap stim, kangkung belacan..alahai..bestnya…kat KK ni kat ne sedap ek makan makanan gini? ade ke?

written by beba

Incoming search terms:

  • kek batik (93)
  • resepi kek batik (64)
  • kek sedap 383 blogspot (16)
  • resipi kek batik (14)

6 thoughts on “Terasa cam nak makan kek batik la pulak…”

  1. iefa

    hey kek batik mane ley men campak..ko jgn men ajar resepi jek haa…ajar betul2 care ko buat…

    klo overheat mane ceklet tuh nk melekat kt biskot…pastuh ader pakai telor tk ko…ader org pakai telor…pon kalau salah tk jd…

    mmg laa jd…tp tk sedap tk lawa..lembk laa aper laaa…tp series lame tk buat laaa 😀 tk tau mane g resepi aku..huhu

    1. beba

      @peah apsal? ko nak buatkan untuk aku ke? hahaah..

      @pips takle ke? aku rasa aku campak2 jek..tapi jangan lupe kacau laa..kalau tak kang bergumpal dah tak jadik dah…aku rasa resipi yang aku ikot tu pakai kot telor..lama da tak buat..hahaha..lembik tu mmg la lembik..pas masuk peti ais kompom sedap!! hahaha..part overheat tu aku tak sure la plak..hahaa..

      @sang ayah sila lah beli ape yang patut kalau nak buat..huu…

Please let me know what do you think about this post. :D