Telinga berdenyut dah hilang!

Hari tu kan banyak kali aku dok bising2 pasal sakit telinga la..telinga berdenyut la..macam2 laa..sebenarnya skang ni aku dah happy dah…hohhoho..

tapi still kena letak ubat titik kat telinga..

tapi nak happy tu makan banyak duit gak..sebab dah tak tahan lagi dah ngan 3 minggu telinga sebelah tak dengar..then on and off telinga berdenyut2..and dah pon 2 kali jumpe doctor biasa..ubat pon semua dah abes telan..last2 kitorang pergi jumpe ENT Specialist kat Sabah Medical Center..

Agak-agak berape kena untuk consultation fees?

ent-specialist-kota-kinabalu-sabah

Tadaaa~~~ RM200..campur ubat dalam RM14 kot..lupe dah…

Tapi yang pentingnye the result was instant! Lepas doctor tu sedut segala cecair yang ade dalam telinga aku tu..terus bule dengar balik and dah tak berdenyut..sebab cecair yang tak keluar tu la yang menekan ear drum aku and buat dier berdenyut tu…

The sight tak comel laa..memang tertutup tak nampak langsung gegendang telinga aku..abes diteropongnya…2-2 belah telinga and lubang hidung skali..then dier spray ape ntah kat hidung..mmg pedih sket rasanya..tapi lama2 rasa cam clear jek rongga hidung aku..

ape2 pon lepas jumpe dier memang lega laa..

lama gak kitorang tunggu nak jumpe sebenarnye..sebab takde appointment..patut call dlu..huu..ade berapa jam gak kot..sempat la aku abes kan bace buku novel Twenties Girl, Sophie Kinsella.

twenties-girl-sophie-kinsellaBuku aku ntah mana hilangnye, so pinjam la buku akak ipar aku..sekali sekala baca buku gini ok gak..skang ni dah takde buku nak baca..huuu….

En. Alif lepak ngan ayah dier..gi jalan2 mana ntah..aku kena stay kat situ sebab tak tau bile nak kena panggil masuk..

Um..tu jek laa..actually aku tengah dalam mode bersusah payah nak siapkan photobook baru untuk Alif..kalau bule nak siapkan sekali 2..untuk Birthday dier yang 1st and 2nd..hohoho..harap2 la kan…sebab skang ni myflippix ade buat promo 60% discount..murah woo..satu photobook Classic Landscape Fullwrap Hardcover 8.5″x12″ (20 pages) now going for RM75.20 jek…murah gile kan?

so sape nak cepat2 la ye siapkan photobook korang..promo sampai end of this month..hoho..tu jek laa..cam lapar plak..nak gi wat air milo jap..cam dah lama plak tak minum milo… 😀

written by beba

Incoming search terms:

  • sakit telinga berdenyut (433)
  • ubat sakit telinga berdenyut (194)
  • klinik pakar telinga kota kinabalu (80)
  • telinga sakit berdenyut (71)
  • pakar telinga kota kinabalu (62)

7 thoughts on “Telinga berdenyut dah hilang!”

  1. juzgnela

    aku skg ni ada mslh telinga tak brapa dengar, sakit, bdenyut, bdesing..kalau bagun pagi je mesti sakit. mcm ada yg bengkak dalam telinga.. takut nak jumpa doc..kat smc tu ok ka? kat labuan ni ada ka pakar sakit telinga ni ye?

  2. putra viand

    Hi..saya ada masalah sakit telinga..sudah saya jumpa dokter biasa tapi..belum sembuh lagi..boleh bagi alamat yang lengkap biar saya melalukan pemeriksaan lanjutan..sebab telinga saya..terasah penuh dan pendengaran berkurangan..thanks..

Please let me know what do you think about this post. :D