Raya-raya di Kota Belud..

Raya kat klias ni normally yang aku nampak rutinnya..pagi pas semayang raya..makan2 sket..then pergi melawat kuburan..lepas rehat2 kejap terus gerak pergi Kota Belud..and on the way tu akan singgah kat umah sedara mara kat Kg. Pilajau, Kimanis, Likas etc…Sampai ke Kota Belud kompom dah malam..sangat2 letih wei…huu..

tapi malam tu sempat plak kitorang dok ramai2 tengok cerita hantu Sundel Bolong…hahah..siap Alif pon join gak skali tak tido2..dok tawaf satu rumah tu…

abes jek cerita…setel…tido..kroohh2…hoho..

sok pagi..bangun..makan…hohoho..pastu siap2 terus gerak gi kuburan kat tepi pantai plak..and terus la pastu sambung beraya…sampai laaa…ke petang ntah kol bape ntah..kol 5 camtu kot..masa dok rest kejap before nak gerak balik beaufort balik tu sempat pulak en. Alif kita dok main hujan ngan pakai croc besar gajah sape ntah..seb baik tak demam..hehe..hujan kat kampung tak contaminated sangat cam kat bandar kot.. :p

so ini ada la gamba sket time kitorang beraya…malas nak tepek bebanyak..huu…

raya di kota belud

all we need is love

all we need is love...

ni 2 orang adik ipar aku yang suke bergambar…yang lelaki tu..dok dalam usaha mendapatkan gambar profile facebook baru la tu..haahha.. :p yang alif plak muka dah merah padam..dok beraya sakan walopon kepanasan..heheh..happy la ramai orang nak melayan dier..

beraya

matching tak? hohoho..tapi cam patutnya aku pon pakai seluar putih kot..tapi tu laa..tak terbeli plak.. :p

makan biskut coklat

sedapnya makan....yum yum..

budak ni kalau makan biskot coklat chip ni kompom la comot cam ni…tu yang aku malas kasi kat dier tu..dier dok korek2 chip tu dok makan dlu…yang biskut makan kemudian…hadoi..

last2 sampai beaufort ntah pukul berapa aku pon tak berapa perasan..kol 10 malam kot..aku mmg tak larat sangat dah…half way dah tido dah…hehe..so habes la another hari raya yang memenatkan…baru cerita hari raya ke-2 ni..hohoho..

written by beba

One thought on “Raya-raya di Kota Belud..”

Please let me know what do you think about this post. :D