Pengaruh Iklan kepada Mak Bapak Budak..

Sape kata kanak-kanak je yang boleh terpengaruh dengan iklan…

Mak bapak budak pon boleh gak terpengaruh..

Yummyy...

Yummyy...

korang dah pernah makan tak biskot ni…aku tak tau la berapa baru biskot ni..tapi agak baru la..sebab cam baru gak ternampak iklannye kat TV…hohoho.. masa iklan tu keluar aku tanye la dak p..sedap ke biskot oat ni..sebab aku rasa seumur idop aku cam tak pernah jek makan oat (tak tau la kalau ada makanan yang beroat tp aku tak tau..hehe..)

pastu masa kitorang pergi beli barang2 rumah kat Giant, last skali masa dah nak sampai kat tempat bayar tu…haa.. terpampang la biskot ni  kat depan mata.. pastu cam panggil dak p..

beba: dak p..tengok ni.. (sambil tunjuk kat tempat diorang letak biskot tu..) tak besh la..perisa blueberry & raisin.. (pandang atas sket) ..eh ada ni dark chocolate…owh..hazelnut pon ade…

dak p: kalau awak nak, ambik la… (jawapan yang ku tunggu-tunggu)

beba: (senyum lebar…)nak amik yang mana ek..hazelnut? ke dark chocolate..um..dark chocolate laa… (ambik masuk dalam troli..)

so..sebenarnya mak budak yang terpengaruh ngan iklan tu..hahaha.. tapi lepas dak p rasa dier pon suke gak..hahaha..tadi masa on the way balik rumah from Klias (rumah PIL) singgah beli diaper Alif jap kat Giant Likas, nampak lagi ‘Munchy’s Oat Krunch‘ tu.. beli lagi satu, tapi kali ni perisa Hazelnut pula..

beba: dak p, biskot kegemaran (tunjuk kat tempat Oat Krunch banyak2)

dak p: owh, ada gak yang dalam kotak (yang kitorang beli dalam plastik) saya nak beli la untuk saya.

beba: eleh..awak nak yang mana?

dak p: hazelnut, biar lain supaya saya tau kalau awak amik…

beba: cet…

tapi takde la dak p tak kasi aku pon..balik jek tadi terus bukak satu nak rasa..hahaha..boleh laaa…tapi aku still suke yang chocolate..hohoho…

kalau nak cakap rasa dier cam ala-ala chipsmore gak..tapi cam ada sket lain la..aku pon dah lama tak makan chipsmore..so tak le la nak elaborate lebih2.. 😀

apa kate korang try  pulak..heheh..

Krunch your way to a healthier start.

It’s rude to eat with your mouth open. But it can be loud and fun with Munchy’s Krunch! Choose from the natural goodness of oats, to multigrain or vitamin packed sustenance for the health-conscious, we’ve combined the best of both worlds – tastiness and wholesomeness – into every Munchy’s Krunch cracker. It’s simply irresistible to eat this healthy snack with your mouth close. Now, it’s OK to Krunch  anytime and you can give your jaws the much-needed workout with Munchy’s Krunch!

munchys-ads

written by beba

Incoming search terms:

  • munchys (43)

12 thoughts on “Pengaruh Iklan kepada Mak Bapak Budak..”

  1. efa

    sy suke gak..hehehe..speshly yg dark chocolate tu, die cam chipsmore tp lebih sihat sbb ade oat..kirenye utk org2 yg diet seperti sy ni bleh la mkn tanpa rasa bersalah… diet ke masalahnye? haha ;p

  2. Jaja

    tak pernah rasa yang dark choc……pernah rasa yang blueberry & raisin jer tp cam tak bape nk minat. lame gila dok kat laci ofis br abes. tu pon time2 lapar takde bende nk mkn. tapi kalau nk kurus bagus gak mkn ni…

    1. beba Post Author

      ko try jek yg dark choc mesti, makan sekali nak lagi..hahaa…besh tau…yg tu ade raisin mmg la tak besh…hehehe..

      diet la jaja..kang tak muat baju kawen kang..hahaha :p

Please let me know what do you think about this post. :D