My first time eating Macarons..

Akhirnya merasa gak aku mende alah Macarons ni…selalu tengok orang dok makan2 ni..nak carik kat sini tak tau katne..lagipon kitorang bukannye jenis yang rajin dok wat jalan2 carik makan ni..

So ada la pada satu hari yang normal ni aku ternampak kat FB wall aku ada gambo Macarons ni..and rupenye orang tu jual..so aku pon order la sekotak..dalam tu ada 15 pieces jek..harga bule tahan gak la untuk something yang sangat manis ni…hahaha..aku beli campur ngan Pos Laju kena la RM45…

And semalam dah pon selamat sampai Macarons aku tu..and aku dah rasa sebijik, Alif pon rasa sebijik…manisnya memang la yang teramat sangat..but dalam manis2 tu cam sedap gak laa…aku ni bukan pe..cuma aku memang jenis yang tak kuat manis..gula kat umah kitorang ni rasanya setahun tu tak sampai 2-3 peket kot pakai gula..

alif-and-macarons

Macarons aku tu selamat gak la sampai dari Semanjung ke KK ni..satu jek yang pecah sket..yang len ok..see the picture of Macarons ngan model kecik En. Alif kita yang tak sabo nak sambar sebijik Macaron tu…

Dek sebabkan kemanisan yang teramat sangat so aku rasa the acceptable dose untuk Macarons ni ialah sebijik sehari…hehehe..

Kalau korang nak try Macarons ni, but cam aku tak tau nak carik kat mana, bule la beli online jek..kat FB korang search for “Hamizah Amirin”..

Kay le..that’s all for now…

p.s: dah siap dah makeover untuk my client.. 😀 hoye..so kalau ade sape2 nak wat blog makeover lagi contact me kay..

written by beba

Incoming search terms:

  • beli macaroons online (18)
  • beli macaron (14)
  • beli macaron online (12)

4 thoughts on “My first time eating Macarons..”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>