Makan-makan di Sutera Harbour..

hohoho..dah lama baru la aku nak cerita pasal ni..heheh..busy tol la lately..hehehe..banyak cerita dah ketinggalan dah..hehe..tapi tak pe la..update slow2..

actually this time pon gambar2 jugak..hehe..ye la..masa makan kan..ape jek yg nak di cerita kan.. 😀

Candlelight dinner kah?

Candlelight dinner kah?

Buffet foods at Sutera Harbour..yummy2..

Buffet foods at Sutera Harbour..yummy2..

hohoho..sedap gak sebenarnye makanan kat sini..and agak banyak varieties untuk dipilih..and gambar2 kat atas tu lah pilihan hati aku..hahaah..tu bukan makanan dak p dan aku ye…tu lah yang aku sorang jek makan..hehehe..nama pon buffetkan..kena la makan se’optimum’ yang boleh..hehehe.. asalkan jangan over eating sudah..kang jadi cam dak p masa makan buffet kat Le Meridian tahun lepas..hahaha….mmg dah insaf dah dier…kalau makan buffet memang berhati-hati..takut kena lagi cam dulu..sian dak p….

tips nye nak makan buffet ni…jangan amik banyak2 for every jenis of makanan..amik sket2 jek wat rasa2…serious memang akan kenyang walaupon amik small portions jek..sebab banyak jenis kan…tu la caranya..lagi satu kalau ada nasik..jangan amik banyak2..memang meletup la perut kang…hohoho.. 😀

sian la alif..tak dapat makan buffet, makan casing camera pon jadik laa..

sian la alif..tak dapat makan buffet, makan casing camera pon jadik laa..

dak kecik ni tak banyak pon yang boleh aku kasi rasa-rasa..lagipon bapak budak kecik ni cam strict sket..hohoho..aku kasi la dier makan roti sket..soup sket..pastu ape ntah lagi aku kasi rasa sket2..tapi casing camera tu gak yang menjadi kegemaran en. Alif kita.. 😀

dah kenyang! (kecuali en.alif..muke ketat jek..haha..)

dah kenyang! (kecuali en.alif..muke ketat jek..haha..)

dan masa untuk bayar...

dan masa untuk bayar...

hohoho..ni la buffet paling mahal yang pernah kitorang makan..tapi rasanya harga and ape yang dihidangkan tu berbaloi kot..sebab banyak yang makanan seafood ni..kalau buffet tempat lain yang kitorang pegi cam kat le meridian and promenade tu cam ada one or two dishes yang seafood based ni..

dak kecik posing kat lobby sutera harbour resort

dak kecik posing kat lobby sutera harbour resort

ni la gaya dak kecik ni sambil dok tunggu ayah dier bawak keter kat depan pintu…hehe..

kesimpulannye..memang besh la makan..hehehe…macam2 merasa malam tu.. 😀 terima kasih dak p sebab blanje makan besh2 camtu..hehehe..muah2.. 😀

written by beba

Incoming search terms:

  • sutera harbour buffet dinner (23)
  • makan sutera habour (1)

One thought on “Makan-makan di Sutera Harbour..”

  1. sang ayah

    “tips nye nak makan buffet ni…jangan amik banyak2 for every jenis of makanan..amik sket2 jek wat rasa2…serious memang akan kenyang walaupon amik small portions jek..sebab banyak jenis kan…tu la caranya..lagi satu kalau ada nasik..jangan amik banyak2..memang meletup la perut kang…hohoho.. :D”

    tuu diaa…siap bagi tips lagik tuhh..mmg professional eater laa!haha…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>