Kompom bukak Implanon bulan April…

Rasanya before this aku pernah bagitau yang aku pakai Implanon for family planning kan…so rasanya2 hujung April ni nak bukak laa..tapi still belum buat appointment lagi ngan doctor aku..

Implanon - Family Planning

Selama setahun lebih pakai Implanon ni aku rasa ok jek..takde pon ape2 side effect yang ketara…and senang..tak payah nak ingat nak makan pil hari2…or nak kena inject every few months etc…just pasang and forget jek…dier wat kerja sendiri… 😀

Untuk removal ni tak tau la berapa dier charge..harap2 takde mahal sangat..huu..masa pasal dlu kalau tak silap aku RM500 gitu kot…

gambar bawah ni tunjuk camne cara removal of implanon ni…

implanon-removal

kena putung oooo~~~~

hadoi..rasanya cam dah sedia nak tambah lagi satu..tapi tak tau la bersedia ke nak melayan lagi sorang budak kecik…

Alif ni pon skang dah handful gile…ade jek project..baling kasut merata…mainan sepah2…tuang air kat mana suke…dah cakap cara baik..dah cakap cara tak berapa baik..dah marah..kena pukul pon dah…tapi still buat juga…kadang2 rasa cam tak larat dah nak cakap ape2…aku senyap jek..kemas…buat2 tak tau…

any advices from mummies out there..camne nak disiplinkan anak..camne nak ajar ape yang bagus ape yang tak bagus…what the can do and what they cannot do…pening aku..tensen pon ade kadang…tak reti dah nak buat ape…

written by beba

Incoming search terms:

  • buka implanon (80)
  • pakai implanon (16)

6 thoughts on “Kompom bukak Implanon bulan April…”

  1. mamakembar3

    pernah terpk gak nak pakai implanon tu, tp sampai skarang tak pakai lagi.

    cara nak disiplin anak? aiyoo difficult questions, my boys pun sama, kena marah pun buat dek jer, tambah plak ada geng, lagi laa tak makan saman. Susah susah suh my hubby marah diorang, abih nangis ramai ramai pastu terus stop whatever they were doing tadi, jd laa baik skejap hahaha (mama yg kejam hehe)

    1. beba Post Author

      @ilie dier kasi local anesthetic la kot..takkan pakai potong jek..hahaha..masa pasang dier inject jek masuk..tapi yang sakit nye masa nak cucuk anesthetic tu..ade gak 5 kali cucuk kot…huu…tahan jek laa…nak wat camne… 😀

      @mamakembar3 heheh..ok jek pakai implanon ni..tapi masa nak pasang and bukak tu haru sket la kot… :p

      haa..mmg buat dek jek…muke cam tak salah pon ade..marah2 pon time tu jek la pon…pastu nnt dier buat balik…hadoi laa..saya pon kadang2 rasa cam kejam gak..tapi kadang mmg tak tahan..snap gak laa..selagi sabar tu mmg sabar la..mcm saje2 jek dier nak mencabar kesabaran..hehehe…baru sorang tu…

Please let me know what do you think about this post. :D