First Homemade Birthday Cake for Dak P..

Happy Birthday Dak P!

Alhamdulillah another birthday yang kita sambut bersama. Hehehe.

Kali ni no fancy presents yang boleh aku bagi dak p sebab da setahun lebih kottt aku tak buat kerja design. Duit belanja yang dak p bagi pon memang guna untuk yang wajib2 je. 

Jadinya semua pon homemade sajeeee. Baru-baru ni tetiba ntah kenapa aku macam jadi TERrajin pulak nak baking2 bagaikan. So da alang2 tu kenalah kan buat birthday cake sempena birthday en. Laki saya ni.

Alhamdulillah. Menjadi kek saya. Hahaha. And for the first time aku cuba untuk decorate sekali kek. Of course lah takde la cantik mana. Tapi boleh lah tahan for a total newbie.

Gini lah hasilnya. And itu adalah laki saya yang potong kek pada pukul 3 pagi. ^_^;

 


Dan siap kad birthday jugak sekali. Pon buat sendiri. Handmade gitu. With LOVE! Hahaha. Cuma kertas kad A4, red sticker felt beli kat daiso dan pen hitam mata tebal and fine.  Pastu conteng2 je lah mana yang mampu.

Alif pon join gak sekali buat kad untuk ayah dia. Aku biarkan je dia nak buat ape. Hahaha. Ntah ape dia letak lah. Nak lukis spider lah. Letak yacht lah ship lah. Nak ade laut. Satgi nak lukis ape sea creature ntah. Pastu dok tampal2 buttons. Aku tolong dia gunting felt stickers tu je. Ni lah rupe dia.

 
As for tulisan dia tu. Heehe. Skang ni tengah dok berlatihan intensif la konon2 nya. Hahaha.

Kek tu pulak sebab kitorang takde bekas kek yang proper terpaksalah pakai pinggan makan je so aku potong kek tu nak bagi muat sebelum deco2. Yang lebih kek tu jadi la gini plak.
 
Aku letak buttercream yang banyak gileee extra (guna sikit je untuk deco2) kat tengah. Stack kek tu jadi 2 lapis then sapu penuh buttercream atas tu. Somehow buttercream ni tak popular kat umah ni. But aku bersyukur sebab aku suka makan kek ngan buttercream ni. So aku la dok perabehkan. Hahaha.

So Dak P. Saya harap awak suke ngan kek and kad tu. Itu je yang mampu saya bagi untuk awak. Maybe next year kalau ade rezeki lebih saya bagi awak hadiah best sikit. Hahaha. Luv u tau. :p

written by beba

One thought on “First Homemade Birthday Cake for Dak P..”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>