dak p kena tinggal lagi…

kitorang balik Kajang lagi!! Hoyee~~ tapi tak best..sbb dak p tak le ikot…tetibe dier ade kerja yang mmg orang lain takle ganti..huu..burn la tiket pergi balik dak p..tapi kiranya lucky for Alif sebab dier dapat seat sendiri…hehehe..

Masa balik sebelum ni masa bulan 11 tu Alif pon sangat lucky sebab pergi balik ade kosong sebelah aku…so Alif dah start duduk kat seat sendri dah 2 kali..lagipon mmg lagi selesa Alif nak main and tido kat seat dier sendri..dier pon dah besar…panjang dah..tak muat nak pangku dah..

takpe la tu..hopefully bulan 4 nnt dak p bule balik same…lagipon kalau dak p takde susah la nak pergi jalan2 kat KL.. :p kena la ajak pakcik boyem and makcik siti lagi bawak kitorang gi jenjalan..haahaha…

so malam ni start la sesi packing mempacking baju and segala2 nyer..barang wajib ialah Ikan Bilis 3kg untuk mak and nenek! hahaha..kali ni sbb ade quota dak p sekali so jadik la 30kg…hopefully eventho dak p tak naik aku bule bawak gak 30kg..tak pon soh dak p check in jek laa..pastu tak yah la naik..haahaha..kalau tak dah la rugi tiket..baggage pon rugi gak..huu…tapi bile balik camne plak tak tau laa…huuu..at least dah kurang 3kg…

Kat umah kitorang kat Kajang mmg kuat pakai ikan bilis…lgpon ingat nak suh mak buat Nasi Lemak laa…cam dah lama gile tak makan dah ni…haahaha…

packing-balik-kampung

this time packing aku kena kurangkan amount baju jalan yang aku bawak…sebabnya…kompom la tak berjalan mana aku pon kang..bawak 2-3 helai pon cukup kot..termasuk ngan baju balik sane dah 4 helai..ok la tu..baju Alif pon bawak 4 pasang baju jalan and  baju tido bawak 3 jek kot..hari tu kan aku ade beli Pyjamas Baby GAP untuk Alif tu..sepatutnya sampai dah tu dalam sok ke lusa ke tulat ke…aku pon baru msg orang jual tu..tak reply plak lagi…si cukup la tu..

yang lain2 toiletries, skin care aku yang baru (nnt cite).. :p and buku Alif 2-3 buah and tak lupe gak Buku Felt ABC Alif yang baru tu…hehehe..tu jek la kot yang basic2..

owh..lupe lagi satu benda..pesanan dari adik2 aku kat Kajang..games PS2 kat umah aku ni..PS2 aku dah lama dah jadik harga diorang kat sane..tapi games macam banyak lagi ade kat sini…diorang kat sane pon dah boring ngan PS2..haahaha..dah takde keluar game baru dah…seb baik la XBOX tu adapter dier besar gabak gle and berat!..kalau tak mesti aku angkut gak balik sane..cam dlu2 PS2 tu mmg aku selalu bawak balik sane..then angkut balik sini..tapi pas dah beli XBOX tinggal jek kat sane…actually masa tu cam dah tak muat dah nak sumbat..tapi last2 biarkan jek laa…

kay laa..tu jek cerita wat masa ni…

written by beba

One thought on “dak p kena tinggal lagi…”

Please let me know what do you think about this post. :D