Cuti-cuti Malaysia ke Kelantan – Bahagian 2

Ok..sambungan pada post Cuti-cuti Malaysia kat Kelantan hari tu..

Kalau gi Kelantan ni takkan la tak shopping ye dak? hahaha..jadi nya kami ni sempat la dok shopping sikit2.. takde la memborong pon.

shopping-shopping kat kelantan

Dapat la rembat 3 helai batik sutera ni..yang atas skali aku punya..tengah tu untuk mak aku, dia suka warna gelap2 ni kang bagi warna cerah kang takde dia pakai nye..hahaha…and the last one for MIL MIL ni peminat warna oren-oren gitu..kalau tengok baju2 dia memang mostly warna ke arah itu…

Selain dari yang ni ade gak beli kemeja batik for ayah aku and FIL… then beli sikit kain yang murah2 tu..saje nak buat bagi2 kat sedara mara sesape je…

makan malam kat kelantan

Malam tu plak kitorang pergi dinner kat Restoren Payang Serai. Tak sure la sape yang recommend tempat ni. For me boleh2 lah..hehehe..some of it sedap..some macam so-so…tapi memang kenyang lah…hahaha.. Alhamdulillah.. Lepas dinner, pulanglah kami semula ke hotel..tidoooo…

Keesokkan hari nya..Mak ngan Alif pon dah recharge…lagi sehari lagi untuk berjalan-jalan…

mak dan alif di kelantanKawan kitorang, Si Pengantin Baru bawa pergi breakfast..mana ntah..hahaha..tapi memang sedap lah..

mak dan alif di kelantan

macam-macam adeeeee…berbaris tu haaaa.. 😀 Tapi roti bakar tu memang terbaik lah..kalau gi lagi Kelantan (ntah bile la tu kan) kompom kena datang lagi makan kat situ..

Lepas breakfast sambung shopping lagi sikit..sempat lah Dak P dok beli seluar kain pelekat 2 pasang.. 😀

cuti-cuti kelantan

alif and geng

Dan esoknya..tamatlah cuti-cuti kelantan kitorang.. Itu je lah ceritanya..hehehe..

written by beba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>