Batuk and sakit tekak sampai hilang dah suara…

sakit-tekak-batuk-batukhadoi..dah 2 hari aku sakit tekak and ade batuk sket2..nak gi klinik cam malas..hahaha..lgpon tak de demam or anything..ok jek..cume mmg tak selesa la tekak..and cam ade gak la kahak sket2..tapi tak banyak…

so skang ni byk minum air panas suam jek la…lega sket tekak..and tadi baru jek dak p belikan strepsils..hehe.. 😀 thanks dak p..

actually semalam takde la suara aku ilang pon..ok jek cam suara normal..tapi semalam masa aku bagi Alif makan ubat batuk dier aku cam bantai la sket…sbb konon2 nye mana la tau..ubat batuk kan..lebih kurang jek la kot..budak2 ngan orang tua punye..maybe budak2 punye mild sket ke..haahha..suke2 jek…

aku amik same la amount cam Alif..5ml…tup2 baru lepas sejam ke camne ntah..terus cam suara aku start jadi serak semacam…huu..dah cam Ella dah gamaknye..cuma kalau kasi tarik sket suara hilang..hehehe..

nasib laa..sape suruh makan ubat anak sendri.. :p

Neway Alif cam dah makin ok..demam dah takde..cuma tinggal selsema sket and ade batuk2…dah la sekarang ni musim dier susah nak makan ubat..haiyo…challenging la jugak..mencabar minda setiap kali nak kasi dier makan ubat..huu..

okay laaa…sebenarnya cam banyak jek cerita aku nak tulis..gambar pon dah ade..cuma nak edit and dok karang tu yang cam slow gile..huu…insyallah..akan ku COBA!

 

written by beba

Incoming search terms:

  • sakit tekak tiada suara (72)
  • ubat hilang suara (67)
  • sakit tekak hilang suara (49)
  • ubat sakit tekak hilang suara (35)
  • Ubat tiada suara (29)

Please let me know what do you think about this post. :D