antara mak ayah korang, yang mana korang lebih mesra?

actually tajuk kat atas tu ialah one of the question dalam tag yang Puan Nad suh aku wat..

nak update blog tapi cam takde idea nak wat pe..ade gambar yang blom edit lagi..tapi malas plak nak bukak photoshop..hahaha..so aku pon wat la tag ni.

So here goes..

1. apa benda paling penting dalam hidup anda?

Bende ek..kompom LAPTOP aku…with internet of course…hidup aku mmg everyday ngan laptop pink aku ni..so mmg la sangat penting kay..nak update blog sendri..nak tau perkembangan member..nak carik duit lebih..hehehe..

2. benda terakhir korang beli pakai duit sendiri?

um..owh..DVD game XBOX Star Ocean: The last hope..game lama..tapi baru cam terasa nak try..haahha..serious ni mmg yg terakhir aku beli baru2 ni..sbb skang ni dalam purse aku mmg zero..hahaha..masa beli pon terpaksa suh dak p tolong top up sket sebab game tu ada sampai 3 DVD wei..

star-ocean-the-last-hope
3. dimana tempat perkahwinan dan apa tema perkahwinan korang?

Aku dlu nikah kat surau kat taman near my parents’ house and majlis pon kat situ gak..theme on my side  warna pastel combination pink and green..

merah jambu dan hijau

kat Klias plak..umah parents’ anas buat theme Gold and Maroon..

kenduri-sabah
4. adakah korang sedang bercinta sekarang?

of course la tengah bercinta..bercinta ngan laki and bercinta gak ngan dak kecik chenta hati ku..

5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

insyaallah selama mana yang Allah izinkan and hopefully seumur hidup aku.. 😀

6. novel/buku/majalah terakhir yang korang beli?

Last time beli buku kat MPH MidValley masa balik Kajang hari tu..5 bijik sekali sebat..

beli buku kat MPH mid valley
7. antara mak ayah korang, yang mana korang lebih mesra?

Aku lagi senang bercerita ngan mak..hehe..kalau ngan ayah ni ade tajuk2 dier yang boleh bawak bercerita..tapi ngan mak lagi luas la topicnya..gosip2 pon ngan mak laa…haahhaa..tapi 2-2 pon mesra jek..hehehe..

8. namakan orang yang betul-betul korang nak jumpa dalam hidup korang?

sebab soalan tu tulis dalam hidup kan…so masa kita hidup la kan..kalau gitu aku nak sangat jumpe chenta hati selepas dak p and Alif…aku dah terpikat ngan dier sejak tahun 2000 lagi..sape lagi kalau bukan Takuya Kimura..hahaaha..

9. adakah korang basuh baju korang sendiri?

Secara jujurnya..TAK! dak p yang basuh baju kitorang.. :p Tima Kaseh dak p..you’re the bestest husband ever!!

10. di manakah tempat yang betul-betul korang nak pergi?

banyak tempat nak pergi..tapi tak tau la bile boleh pergi..mula2 sekali yang dalam Malaysia ni aku nak sangat pergi Penang. Apsal? Sebab aku nak gi makan semua jenis makanan kat sane..hahaha..aku pernah pergi dlu..tapi masa tu kecik sangat..4-5 tahun kot umur aku..so tak reti nak appreciate ape2 pon lagi..pastu ade lagi..nak gi Langkawi, Genting Highland, and etc…

Kalau luar negara nak sangat gi Jepun! Aku takde la fanatik jepun sangat..tapi nak melawat tengok ape ade kat sane..and Puan Aiyeen pon ade kat sane..gi melawat dier sekali..hehehe..

11. pilih salah satu, peluk atau cium?

soalan ni tak relevan…kalau aku nak cium Alif aku mesti kena peluk dier dlu..so dua2 adalah wajib..hahahaa..

12. beritahu 3 benda tentang orang yang tag anda?

  • Puan Nad ni dlu dak MMU same ngan aku..tapi course lain..so cam kawan atas kawan la..dier kawan ngan housemate aku Puan Peah etc..
  • Ada anak laki cumil bernama Adam
  • Skang ni tengah pregnantkan anak ke-2..

14. 5 lagu yang korang suka and selalu dengar?

Lagu..haiyo..aku mmg dah tak up to date ngan lagu2 ni..kalau dengar pon lagu2 lama..hahaha

so lebih kurang gini la kot lagunye..

  • mungkin – anuar zain
  • matahariku – agnes monica
  • lelaki ini – anuar zain
  • bencinta – faizal tahir
  • deep river – utada hikaru

15. 3 blogger yang dipertanggungjawabkan untuk jawab tag ini ?

so lastly to all sape2 yang berminat nak wat tag ni sila lah buat..and bitau kat comment kalau korang dah buat ye..hehehe..bule gak aku tau serba sikit pasal korang kan..kalau nak dig up semua cerita2 lama kat blog korang 10 hari 10 malam pon belum tentu habes…hahahaa…

but to fulfill the requirement 3 orang yang bertuah tu ialah:

harap2 korang bertiga sudi2 la buat tag ni ek.. 😀

okay laaa…sampai sini jek..kat KK sekarang ni hujan..mendung jek ni..hehe..En. Alif tengok enjoy tengok Little Einstein dier.. BLAST OFF!!! heehehe… 😀

written by beba

Incoming search terms:

  • tema perkahwinan (56)
  • warna tema perkahwinan (33)
  • tema perkahwinan 2011 (19)
  • tema perkahwinan 2012 (10)
  • warna tema perkahwinan 2012 (10)

5 thoughts on “antara mak ayah korang, yang mana korang lebih mesra?”

    1. beba Post Author

      @o’gosh minat gak laa..tapi dlu time blaja mmg gile lagu jepun..memanjang lagu jepun jek..hahahha..time kawen kena la kurus..haahha..tu pon takde la kurus mana..masa tunang lagi kurus selim melim…skang ni..hahaa..tak terkata unselim nye..

      @mrs. k hahaha..ape plak tak..kena cakap yaaa!!! :p

Please let me know what do you think about this post. :D