Aktiviti di kala birthday orang yang dah agak berumur…

Kadang macam still rasa cam zaman muda remaja dlu jek..gi study, amik exam, carik boifren..hahaha..tup2 skang ni dah pon kawen..anak pon dah ada satu..dah besar dah pon…and dok sebok nak plan nak tambah lagi satu anak plak…hehehe…umur pon dah makin dekat nak masuk ke 30…

Tapi takde la rasa cam tua sangat pon..still happy and enjoy life semana mungkin.. ๐Ÿ˜€ So time Birthday aku hari tu..ngan En. Husband tersayang and anak aku si Alien Kecil..kitorang jalan2 makan2 kat 1Borneo..tempat persinggahan entertainment utama kitorang satu family… ๐Ÿ˜€

So..untuk family yang suke sangat makan ni..kali ni kitorang try makan kat satu restoren kat 1Borneo ni..’Kahve’ nama dier…tak tau la ape maksudnya…kitorang laki bini dok order Lamb Chop…which turned out to be boleh tahan la bestnya…

kahve 1 borneo lamb chop and nasi lemak sedap~~

Alif pulak makan nasik lemak..ngan ikan goreng..sambal dier pon bule tahan..terasa la kepedasannya..tapi yang paling best juice dier laaa…besar gile wei~~ kitorang ingat cam mug besar yang biasa2 tu jek..rupe2nye~~

juice dalam bekas besar gile~~

kitorang plak bantai gi beli 2…aku makan dah banyak air sampai tak larat nak abeskan dah…dok sebok2 cite pasal makan ni..birthday girl nak gak interprem jap…takkan la gambar makanan jek kot.. :p

birthday girl nye.. :D

baru2 ni aku dok saja ngetest tukar cara bertudung..and rasanya yang ni cam agak seswai gak la ngan jiwa aku..dak p pon approve..so ok la tu… :p kalau ade yang tak kenal lagi encik husband aku a.k.a dak p..ni la dier..

dak p

En. Husband yang kali ke-2 nye terkena ngan cina yang sama dok potong rambut dier sampai jadik cam gini..dalam gambo cam ok sket kot..kalau tengok live masa hari tu..mmg kena gelak jek dak p…hahha…

birthday mom and anak comel

owh..anak comel si Alien kecil pon semangat gak nak tengok menu..walopon tak paham ape2.. :p banyak gak Alif makan…tapi part yang bersambal2 tu mak dier la pulun…sape lagi…hehe…lepas dah makan ni kitorang jalan2..and aku seperti biasa mesti la nak singgah kat ‘Harris’ (kedai buku kat sini, under Popular) kalau tak silap sempat gak aku rembat sebijik buku kot…

Then cam terasa nak makan kek plak..so singgah la kat Secret Recipe jap…beli 1 slice Tiramisu and Lamb Pie ape ntah..Alif time ni dah terbongkang tido dalam stroller dier dah..so mak ayah berdating la berdua-duaan.. ๐Ÿ˜€

tiramisu secret recipe

dlu2 aku punye favorite kek kat Secret Recipe ni is Cheeze Choc..tapi start tahun ni cam berubah plak dah..aku skang suke makan Tiramisu kek ni…mmg best laa…Lamb Pie tu plak cam saje2 jek nak rasa…first time pon try..rasanya..umm..boleh2 la kot..takde la sedap sangat or tak sedap sangat..so-so.. ๐Ÿ˜€

lamb pie secret recipe

Dah kenyang..takde mende dah nak buat..balik laa..ape lagi..hehehe..so tu jek la aktiviti kitorang time birthday aku hari tu…dah lama gile baru la sebok nak letak kat sini..hehehe..

Itu saje laporan kali ini oleh Beba di Kota Kinabalu…

written by beba

Incoming search terms:

  • kek secret recipe yang paling sedap (37)
  • kek secret recipe (24)
  • kek paling sedap di secret recipe (22)
  • kek tiramisu secret recipe (20)
  • resepi kek tiramisu (13)

5 thoughts on “Aktiviti di kala birthday orang yang dah agak berumur…”

    1. beba Post Author

      @efa hehee..tu laa..akhirnya cam sampai seru nak tukar pakai tudung kaler2 dah.. :p mule2 pakai rasa lain gak..tapi dah 3-4 kali pakai cam ok laa..

      @eira thanks.. ๐Ÿ˜€

      @iefa hehehe..mekaseh…sebab lawo la aku berani pakai tu..hahahaah…yang ni ntah la…selalu tulis cam inner cotton berawning camtu..awning dier kecik jek kat depan..cam lebih kurang seinci…so takde la terpenyek jek kat muke aku yang tak berapa nak lonjong ni.. :p

Please let me know what do you think about this post. :D