Photobook;The best way to preserve memories…

hohoho..tajuk cam promo per jek…tapi memang btol…sebab aku dah buat dah photobook ni..memang puas hati..

actually kat malaysia ni ada several companies yang bagi service untuk buat photobook ni. i.e: Photobook Malaysia, Pixart, U-Print.com.my, Canonfoto and ada 1-2 lagi kot…tak ingat yang tu..hehehe..

The first photobook aku buat..aku cuba dengan Photobook Malaysia. Dari segi harga memang Photobook Malaysia ni yang paling mahal aku rasa compared to others. Tapi dari apa yang aku dapat hasilnya memang puas hati la…

Photobook Honeymoon kitorang... :D

Photobook Honeymoon kitorang… πŸ˜€

Photobook ni ada 40 pages semuanya..

Photobook Malaysia ada sediakan software untuk create photobook ni. Memang senang and simple jek kalau guna software tu..banyak layout untuk gambar-gambar dah disediakan..ada gak mask yang boleh digunakan untuk cantek kan lagi design photobook kita ni…

tapi aku ni cam lebih suka buat pakai photoshop..hahaha..lagi banyak control..aku boleh buat layout aku sesuka hati..

Masa aku order photobook honeymoon aku, ni ada discount 40%. So jimat la sket..hahaha…

Order Confirmation... :D

Order Confirmation… πŸ˜€

Jimat tak jimat RM175.56 gak la…hehe..termasuk shipping and aku upgrade kertas pakai matte textured. Ada 3 jenis kertas yang boleh dipilih. Kalau tak silap aku yang lagi mahal sket kertas 200gsm gloss…tak tau la camne hasilnya..maybe better la kot..sebab tambah lagi RM25 and lebih tebal.

Baru jek tadi aku submit lagi satu order, sebabnya..cam rugi..ada discount 40% gak sempena new year ni..tapi sampai 31 january ni jek..so kalau korang nak order..cepat2 laaa….masa order tu pakai code: NEWYEAR40. Dapat la 40% discount tu..hohoho.. πŸ˜€

Yang baru ni aku buat untuk Alif. Theme nye. Alif’s first year!! πŸ˜€

Just simple layout with white bg…nanti dah siap baru aku kasi tengok..skang rasia lagi..hahaha.. πŸ˜€ dak p pon tak tau ni.. :p

p/s: lepas ni aku nak try yang u-print.com.my pulak..ada gak discount 20%, valid until march kalau tak salah aku..yang tu aku nak buat just 24 pages(min) jek..gambar hari2 alif..dari hari dia lahir sampai umur dia 50 hari kalau tak silap..haha..sebab yang ni tak siap lagi..aku pakai konsep scrapbook.. πŸ˜€ tu yg jadik lama nak buat..byk sgt bendanya dalam satu design tu..hahaha..pasni wat design simple jek cam yang honeymoon and alif’s first year ni…2 hari da boleh siap 40 pages. πŸ˜€

written by beba

Incoming search terms:

  • photobook malaysia (160)
  • photo book Malaysia (22)
  • photo book (20)
  • photobook design (11)

4 thoughts on “Photobook;The best way to preserve memories…”

    1. beba Post Author

      hahha..mekaseh2..:D
      nnt aku bawak tunjuk kat ko… :p

      ko pakai jek la software tu..aku boleh jek wat design layout ni..tp tak free laa…hahaha..design mendesign ni dah jadi one of kerja aku da skang..hahahaah..

  1. Pingback: Alif’s First Year Memories in one Photobook!

  2. Pingback: Photobook lagi..ape best sangat ke photobook ni?

Please let me know what do you think about this post. :D