Photobook lagi..ape best sangat ke photobook ni?

yeay! photobook lagi..this is our 3rd photobook..

baby photobook u-print photobook

tangan kecik alif pegang photobook dier..

Photobook kali ni lain from the previous 2 photobooks:

 

sebab kali ni aku tak print dengan Photobook Malaysia but dengan U-Print plak..before aku buat photobook dengan u-print ni tak plak aku tau rupa2 nya diorang ni under karangkraf malaysia .

Aku buat dengan u-print ni sebab aku tak larat nak buat sampai 40 pages. Untuk photobook ni aku wat cam ala2 digital scrapbook..tu la buat 24 pages jek.. (min pages for u-print A4 Landscape Window/Die Cut Photobook).

 

u-print baby photobook

Photobook printed by u-print.com.my

Benda ni harga nya RM95 (for 24 pages) tapi sekarang ni sampai 30.04 diorang ada wat discount. Just key-in the Voucher Code# LVNZGFCIT2FIG masa wat order tu..

Masa aku beli semuanya +delivery+paper upgrade = RM89.09.

Software yang dipakai oleh U-print ni memang sebijik cam Photobook Malaysia..

Pengalaman 1st time aku berurusan ngan U-print ni panjang gak ceritanya..

Nak tau ke? huu..kalau rajin bace la..kalau tak skip jek..hohoo…

Actually service memang sangat cepat..sebab aku order dalam 2 hari kot dah sampai dah kat umah aku..tapi..bile aku check2 cam ade silap masa binding proses tu..2 pages cam terbalik..so the next day aku call diorang and a En. Mansor take my call and after dah terangkan semua dier minta maaf sebab terang2 memang salah diorang..and dier kata poskan balik photobook tu kat dier..

aku pon post the next monday kot..sebab hari aku call tu dah hari jumaat..tapi pos laju pon takde la laju sgt..3 hari baru sampai ke tangan diorang..and by that time En Mansor was on medical leave pulak (ade surgery pe ntah) tapi aku rasa maybe dier lupe inform orang lain pasal my problem..aku pulak dok tunggu jek..huu..pastu rasa cam dah lama sgt aku email diorang..and a Ms. Wani yang reply..tp Ms. wani ni dah tau cerita cam cepat la diorang setelkan..and dapat la aku my photobook yang dah ok..and a 40% discount voucher..ok la tu..sebab aku pon cam ade gak lagi plan untuk wat another photobook… 😀

tu jek la ceritanye..huu..as for quality..bule tahan laa..tapi warna dier cam washed out sket..and the cover tu cam lembek sket kat hujung yg tajam tu..dier ade bekas untuk simpan..tapi nak kena tambah RM30+ la pulak..so takde la aku beli.. :p

p.s: malam ni kang aku pergi terjah entry peserta2 contest love is you and me.  😀

written by beba

Incoming search terms:

  • photobook (532)
  • baby photobook (22)
  • best photobook in malaysia (14)

9 thoughts on “Photobook lagi..ape best sangat ke photobook ni?”

    1. beba Post Author

      quality dier ok..tp kalau bandingkan antara dua ni..sy rasa photobook malaysia lagi bagus quality nye..dari segi printing..sbb as saya tulis kat atas tu..warna untuk u-print ni cam washed out sket..tp ok jek..heheh..wat laaa..sy pon ade lagi future project ni..hehehe.. 😀

  1. beba

    ade gak jumpe site tu before this..tp tak cube lagi..

    penyusejuk nice nickname.. :p
    dah pernah buat kat 2-2 tempat ke?
    harga cam tinggi gak..and the lamination pon kena bayar additional..

  2. penyusejuk

    Hi beba…
    tq yerp
    penah buat kat tempat tuh
    harga murah skit berbanding dgn photobook lain
    tp kan 2 julai smpai 4 julai ni, dorang ada exhibition kat midvaley taw
    i rasa mesti ada diskaun kaw-kaw punya!!

    1. beba Post Author

      ye kee…I hari tu dah buat dah untuk print diorang..ada discount 50% masa tu..tapi tak sempat plak..hahaa..last minit buat…

      kalau exhibition tu camne plak dier punye discount tu? gambar2 semua nak kasi camne?

    1. beba

      salam wan,

      between uprint and myflippix saya prefer myflippix..but selain myflippix saya pakai jugak service photobook malaysia depending on berapa muka surat yang saya nak buat..kalau gambar banyak pakai photobook malaysia..kalau tak berapa banyak..cukup2 untuk 20 pages jek pakai myflippix.. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>