Alif’s First Year Memories in one Photobook!

Just after kerja wat 50 web templates aku tu siap, aku pon terus start project baru aku..sebab nak kejar discount 40% lagi from photobookmalaysia..hahaha..before this kan aku ada buat photobook untuk honeymoon aku..kali ni aku buat untuk Alif pulak..hehehe..Alif’s First Year!

Pening gak aku nak compilekan gambar Alif dalam masa setahun tu untuk fit a 40 pages photobook..huu..dah la gambar alif jek dapat laptop ni ntah berapa gigs pon aku tak sure..hahaha..mmg banyak gile..

2 hari gak la aku ambil masa nak siapkan design photobook aku ni..nasib baik la simple jek..hahaha…nak pilih gambar lagi nak pilih yang gambar ni nak letak kat mana yang gambar tu nak letak kat mana..huu..

tapi service photobook malaysia ni memang bagus la..kejap jek da sampai..aku order on 28 Jan 2010, dalam 1 Feb ke 2 Feb camtu dah sampai da photobook aku..4-5 days jek da sampai termasuk sabtu and ahad…and as always (padahal baru jek 2 kali beli) memang puas hati ngan hasilnya…hehehe.. 😀

Alif's 1st Year Photobook

Alif's First Year Photobook!!

Kali ni aku wat theme putih pulak..hehehe..yang honeymoon tu hitam..heheheh..simple2 jek..tu pon amik masa 2 hari..hahaha..

baby-1st-year-photobook

Alif's Photobook

Gambar kat atas ni antara gambar front cover, back cover, and gambar kat dalam tu..hehehe..kat bawah ni plak some of the layouts from Alif’s First Year Photobook..ni tak ikut urutan..tu la cam nampak serabut sket..hohoho..

baby photobook layout

Simple Layout untuk Photobook En. Alif

 

so kalau korang nak wat..buat la skang..dalam bulan ni..hehe..sebab sekarang ni ade promotion baru..discount 40% gak..sempena valentine’s day kot…aku kalau ade duit and ada masa insyallah..nak buat lagi.. hahaahahah..seriously..daripada dok biarkan gambar terperuk banyak2 dalam laptop..baik la kita wat photobook ni…heheh..

kalau ikotkan dalam otak aku  ni banyak gak yang aku nak wat lagi..untuk yang gambar banyak2 ni..guna Photobook Malaysia ni la..syaratnya tunggu dlu discount 40%..hehe..kalau yang gambar sikit tu..maybe boleh guna u-print.com.my or pixart (still considering sbb aku dah 2 kali hantar e-mail dier tak reply the first one ada reply then senyap….adakah patut kita buat business ngan dier?) or canonfoto (cam da keluar software baru..) tapi semua ni aku belum test lagi..aku ade lagi satu photobook yang half-way siap..tak half la..maybe 87% la..yang ni nak buat 24 pages jek..so nak print ngan u-print.com.my…nanti bile dah siap aku kasi update camne hasilnya… (tak tau la bile.. :p )

written by beba

Incoming search terms:

  • photobook baby (16)

11 thoughts on “Alif’s First Year Memories in one Photobook!”

  1. ajan

    haaa kimi pun kitorang buat gak!
    tapi pakai pixart. Aku rase la sebab ach yang buat.
    Sekarang kitorang ada 2, satu utk honeymoon satu utk kimi.
    Kiminye first 100 days title dia.

    Syok kan buat menatang alah ni??

    1. beba Post Author

      haahaha..sama la kita…ok ke pixart? aku ade email hari tu diorang cam tak reply2 sampai sekarang..huu…

      aku ade lagi satu untuk alif..tapi takde la 100 days..50 jek..hahaha..sbb sampai hari ke 80 berapa ntah..lupe nak snap..hahahahah…tak siap lagi pon..hehehe..nnt la buat..

      jom kita tambahkan lagi koleksi photobook!!

  2. Pingback: Photobook lagi..ape best sangat ke photobook ni? | Habibah & Anas

  3. Pingback: Medium Landscape Imagewrap for RM99!! | Habibah & Anas

  4. Pingback: Azri's 1st Year Photobook

Please let me know what do you think about this post. :D