Bumblebee Birthday Decoration DIY

Salam semua, lama tak bersiaran kat blog ni..hehe.. Baru la nak tiup habuk 6 inci ni haaa…

So macam kat tajuk tu..nak kata baru tu takde la baru sangat..tapi on 3rd February hari tu kitorang ade buat makan2 sikit sempena sambut birthday both boys Alif and Azri..Alif dah pon 6 tahun and Azri pulak 1 tahun.. and yes pada sesape yang tak tau lagi, bebudak dua orang ni lahir pada tarikh yang sama..hehehe.. Azri nak sambut birthday ngan abang dia..so dia dengan rela hati keluar on the same date..hahaha..tapi cerita makan-makan tu aku cerita kat post lain nanti.

Tahun lepas aku tak sempat pon nak berDIY bagai, kalau ikut plannya semua nak buat on 3rd Feb tu lah..tapi nye dah azri nak keluar.. Nasiblah dah order kek. So itu je lah yang ade..hehehe..

Berbalik pada tajuk. Tema hari jadi bebudak ni kali ni ‘Bumblebee’. 2 in 1 gitu. Azri punye bee is the cute bumblebee while Alif pulak Bumblebee Transformers tu. So macam ni lah hasilnya.

bumblebee banner and food cart

In the end food card tu tak pakai pon..hahaha..simpan je la buat kenangan..bumblebee paper craft and goodie sticker

Papercraft bumblebee comel tu aku jumpe kat internet, kalau nak download boleh tengok kat http://qooplo.tumblr.com/ banyak gak characters lain. Ade Iron Man, Mario, Optimus Prime, banyak lagi lah..bumbleebee theme goodie bag

And here is the goodie bag yang dah siap and kat depan tu antara isi yang ade. Pardon the weird looking bee thingy. It was suppose to be a cute bumblebee cookie tapi dah nye amatur2 yang buat deco..so jadi lah gitu..hahaha..nak sangat buat sendri kan..but lesson learnt lenkali tak yah la..Order je senang..hahahaa..Selain tu ade air kotak, pencil with eraser yang comel2 macam2 jenis, and amplang import dari Tawau, Sabah. 😀

Kali ni takde dah nak lipat2 goodie bags segala..hahaha..beli je paperbag yang putih tu..masuk barang, lekat sticker..Siap! Tapi kalau ade sesiapa nak DIY sendiri goodie bags from A4 paper je boleh tengok post lama aku yang ni: [How-To] Make Custom Birthday Goodie Bags.

And lastly, mak gedik nak meja letak kek cam deco2 jugak..So gini je la yang mampu dibuat..hahaha..ok la kan..nasib baik la umah nenek banyak barang-barang dia buat hantaran tu..kotak2 tu semua kotak hantaran lah tu..hahah..

bumblebee theme table for birhtday

So itu je lah update untuk DIY project aku untuk tahun ni..ke?..hahaha..maybe lepas ni nak masak2 plak..kertas2 ni setahun sekali je.. :p

p.s: Rasanya ade sesape nak ke Printable untuk Banner and Food Card tu? Itu tak yah personalize so bule terus print je.. Kalau ade yang nak aku share.. Kalau takde yang nak..tak share lah.. 😀

written by beba

2 thoughts on “Bumblebee Birthday Decoration DIY”

  1. Fareeha Zulkipli

    Salam sis, nak tnya yg paper craft tu kena download dulu ekk?
    Sy try nak download tp semua error. Kenapa jd mcm tu ekk?
    Btw, nice theme yg sis buat tu. combination color pon cantik sgt..
    mmg menarik

    1. beba Post Author

      Waalaikumsalam,

      Ha ah, kena download kat website qooplo tu..dia gambar je semua tu..click link download tu then save as gambar tu. Saya tengok tadi kat website orang tu macam ok je..hehe.. Thanks..color bumblebee..hehe.. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>