Kompom bukak Implanon bulan April…

Rasanya before this aku pernah bagitau yang aku pakai Implanon for family planning kan…so rasanya2 hujung April ni nak bukak laa..tapi still belum buat appointment lagi ngan doctor aku..

Implanon - Family Planning

Selama setahun lebih pakai Implanon ni aku rasa ok jek..takde pon ape2 side effect yang ketara…and senang..tak payah nak ingat nak makan pil hari2…or nak kena inject every few months etc…just pasang and forget jek…dier wat kerja sendiri… 😀

Untuk removal ni tak tau la berapa dier charge..harap2 takde mahal sangat..huu..masa pasal dlu kalau tak silap aku RM500 gitu kot…

gambar bawah ni tunjuk camne cara removal of implanon ni…

implanon-removal

kena putung oooo~~~~

hadoi..rasanya cam dah sedia nak tambah lagi satu..tapi tak tau la bersedia ke nak melayan lagi sorang budak kecik…

Alif ni pon skang dah handful gile…ade jek project..baling kasut merata…mainan sepah2…tuang air kat mana suke…dah cakap cara baik..dah cakap cara tak berapa baik..dah marah..kena pukul pon dah…tapi still buat juga…kadang2 rasa cam tak larat dah nak cakap ape2…aku senyap jek..kemas…buat2 tak tau…

any advices from mummies out there..camne nak disiplinkan anak..camne nak ajar ape yang bagus ape yang tak bagus…what the can do and what they cannot do…pening aku..tensen pon ade kadang…tak reti dah nak buat ape…

Incoming search terms:

  • buka implanon (81)
  • pakai implanon (16)

2011 – Tahun Tambah Anak.. :p

Seperti tajuk tu dak cakap..tahun ni tahun tambah anak..hahaaha..antara salah satu new year resolution gak la tu..hehhe…tapi not right away laa…

aku pon sekarang ni still pakai implanon..maybe dalam bulan 4 baru bukak…sebabnya aku nak anak aku lahir tahun 2012!! 😀 insyallah..

girl

hopefully untuk second ni dapat la baby girl plak..hohohoho..geram gile wei bile tengok2 barang baby untuk baby girl ni!!! cute2 gilee..dah la aku ni suke gle warna pink ni…geram geram geram..so korang pon doa2 gak la nnt kitorang dapat anak pompuan plak  😀

lagi 2 bulan jek lagi anak bujang aku tu dah nak masuk 2 tahun dah…kejap tol masa berlalu ek..

Ape2 pon..Happy New Year aku ucapkan untuk korang2 ek…semoga korang dapat capai azam tahun 2011 ni nnt..