Tup tap tup tap..dah 3 tahun rupenye blog ni…

Happy Birthday yang ke-3 untuk blog Habibah & Anas! Blog pon bule sambut Birthday ke?Β  :p

tiga tahun

rupenya dah lama gak la aku dok melalut kat blog ni kan..kalau ditengok balik macam2 gak la cerita tentang kehidupan kitorang, pasal benda2 yang aku minat, pasal alif, and macam2 lagi laa…best gak bile tengok cerita2 lama…

masa kecik2 dlu..form 2-5 ade gak la hati tu kadang2 nak tulis diari..tapi selalu sekerat jek pastu tinggal..and then hilang ntah ke mana…hahaha..dlu masa form 4-5 aku still ingat lagi aku tulis diari..time tu tengah kemaruk ngan Sir Teakwondo kitorang…chinese..nama dier Beh Chai Chong..haa kau..ingat lagi tu..hahaha..tak tau la ape cerita dier sekarang..dlu mmg aku minat gile la ngan dier ni..kompom tak pernah ponteng tau gi Teakwondo every Jumaat malam…mmg ternanti2 la nak tengok dier..dok sebok nak usha sir time practice..haahaha..

Tapi Sir aku ni mmg kalau warm up cam tahap gile2 tekan abes laa..tapi mesti la fit gle kan..masa form 5 pon berat baru 53kg..skang ni jangan cakap laa…huu…walopon letih tapi puas hati tu..usha..hahahaa..mesti la nak tulis gak dalam diari kecik aku tu dlu…contohnye gini laa:

“Hari ni jumpe Sir..alahai..hensemnye sangat sangat…tak sabar nak tunggu Jumaat depan…”

pendek jek..kalau dlu2 ade twitter pass la tu..not more than 140 characters..skang ni pantang kalau buat post mesti la nak menjela..haahha.. :p

Dlu2 mmg minat aku ke arah Chinese look..tapi tak tau la apsal terlekat ngan dak p yang langsung tak de Chinese look pon..hahahaa..

Jangan marah dak p.. πŸ˜€

Okay laahh..tu jek laa…

p.s: Congrats to me and dak p sebab berjaya maintain blog ni selama 3 tahun! (padahal aku jek yang hari2 wat post.. :p)

6 tahun bersama…

Alhamdulillah..rupenya dah 6 tahun dah kitorang berchenta..bukan kahwin ek..kawen baru jek 2 tahun..hehe.. πŸ˜€

Pada 07.06.10 yang lepas, genaplah 6 tahun kitorang bersama, bermula dari tarikh dak p mempropose aku thru YM..hehe..tak romantika de amour langsung..

On that night kitorang celebrate ngan gi makan-makan!!

Memula dak p kata nak belanja makan kat Kenny Roger’s, tempat biasa kitorang makan2 kalau celebrate ape2 ni..tapi sampai jek kat 1Borneo tetibe cam bertukar arah plak..aku ikot jek laa..hehe..

bertukar selera kitorang malam tu..makan kat Dome plak..

menu dome

suh pilih makanan, menu pulak yg dimakannye..

kat sini cam ade junior menu..kitorang pon tak tau nak order ape untuk Alif..last2 order kan kid’s chicken ham and cheese sandwiches untuk dia..tapi last2 mak ngan ayah gak la yg sental..huu..

tengok menu

sambil pilih makanan sambil posing..hoho~

aku plak pilih grilled beef steak..rasanya mesti dak p bawak sini sebab aku cam tak sudah2 dok cakap dah lama tak makan beef steak..ye ke dak p? huu..

sandwiches and mushroom soup sampai dulu

mak makan soup..anak makan buku..

hahaha..ape la alif ni..sambil makan sendri sambil suap Alif..biasa la tu kan.. πŸ˜€ Mushroom Soup and Sandwiches sampai awal dah..so kitorang belasah yg tu dlu laa..

alif main acah-acah

budak ni mmg suka dok main lentok2 camni..

dier lentok kita pon lentok..lentok kiri lentok kanan..hahah..masa ni food dah sampai..so letakΒ  la Alif kat tempat dier ni..senang mak pak nak melantak.. :p

Alif plak dapat la sekeping roti tu untuk bekalan (kejap jek dah abes..dipoloknye masuk sekali gus dalam mulut..hailaa..)

makanan di dome

santapan kami.. πŸ˜€

owh..dak p makan fish & chips..selalunya kalau makan western food ni mesti dak p pilih fish & chips..aku plak tak lamb chop, beef steak..lapar plak aku dok type entry pasal makan2 ni..hahaha..

ni plak gambar2 kitorang masa dok menunggu makanan..

menu

suke tengok muke alif dalam gambo ni.. πŸ˜€

dier slalu gak buat muke camni..selalunya kalau sebut ‘mata’..ayah nye la ngajo..tapi tengok mood dier gak.kalau nak buat dier buat laa..

gadget

alif and ayahhehe..gaya alif and ayah..2 orang kesayangan aku ni.. πŸ˜€ terima kasih dak p sebab belanja makan sedap sangat! πŸ˜€

Love you so much..

Β 

Incoming search terms:

  • resepi biskut night dome (25)

Aku nak buat contest!!

contest

It’s decided…aku nak buat gak contest…before this asik dok join contest jek, kali ni nak try buat contest pulak. Aku dah tau dah nak buat contest ape.. πŸ˜€ yeay..

Dah draft dah dalam notepad ape syaratnya etc2..tapi bukan sekarang ni contest nya..the contest will start on 1st April nanti…bersempena dengan Anniversary kitorang yang ke-2 (04.04) and Birthday En. Anas kesayangan ku (16.04). So I’m sure all of you boleh teka la kan theme contest ni… πŸ˜€

Mesti la ada kaitan dengan love, cinta, amour, sarang,Β  ai…etc..etc.. πŸ˜€

The hadiah..of course..will be sponsored by Sabah Accessories.

Our 5th Year Couple Anniversary..

This year kiranya da 5 tahun da kitorang bercenta ni..kitorang officially a couple pada 07.06.2004..tak sangka cam kejap jek masa berjalan..skang ni dah kahwin and ade sorang anak da pon..hehehe..

tetiba terasa cam nak celebrate plak hari tu..so aku pon cam cakap kat dak p..suh bli la kek..kita wat kecik2 jek..so malam tu (06.06.09 ) dak p pon pegi Giant, Kolombong…barang dapur pon ade yang kurang..so nak gak kena top up..aku tinggal kat umah jek ngan Alif..bile dak p balik jek..tgk2 dier beli lamb..ade 5 pcs…pastu kek takde plak dekat2 situ..so dier beli ais krim yg vienetta ke ape ntah ejanya tu…as a substitute…hehehe..

aku pon ape lagi..start wat marinate tu..then da setel biarkan lamb tu lama2 sket…lama tak lama kitorang bagi dalam 2 jam gak ar…kalau nak lama lagi kang lambat sgt plak makannya..tu pon ntah pukul berapa ntah dak p bakar lamb tu..kitorang makan tu pon cam da lewat gak..hehe….side dishes untuk lamb tu..sbb tetibe kan…aku wat jek la mashed potato ngan mushroom gravy dier then just goreng fries…pastu dak p bakar 2 hotdog…

Hasil kerja tangan kitorang...

Hasil kerja tangan kitorang...

kenyang la makan malam tu..hehehe…mmg besh..marinate pon cun..mmg sedap laa..(puji diri plak..:p)

malam semalam plak (12.06.09) kitorang bakar lagi lebihan 2 keping yang belum bakar hari tu…lagi lama marinate..lagi terasa…hohoho..mmg lagi mengancam…walopon da lama gak rupanya benda tu terbiar dalam peti ais tu…ingat ke kejap jek..hehehe…so hasilnya…

Lamb, Fries and Garden Pasta Salad (versi Beba)

Lamb, Fries and Garden Pasta Salad (versi Beba)

kali mashed potato aku tukar ngan benda lain plak yg lagi simple and cepat…sbb alif tak tido lagi la plak..hohho…benda alah tu mmg senang jek aku just campak2 jek sume then gaul..abes cite…then kasi sejuk kejap masuk kat atas freezer..baru la besh…hehehe..:D and baru nampak cam sikit sehat la kot..sbb ade tomato..hahaha..:p

anyway ni la first time kitorang membakar2 ni…hehehe..mesti sbb aku slalu sgt gok mengomel kat dak p bile nak wat kan BBQ ntuk aku…antara variation ayat aku yang biasa aku gune. “dah setahun lebih da saya tunggu BBQ awak dak p..dari awal kahwin lagi..” hohoho..lebih kurang la..:D so pasni da xle cakap laa…sbb da dapat makan lamb yang sedap! yeay…thanks dak p..awk mmg terer bakar membakar lamb ni..mmg nicely cooked…menjilat jari….