writer’s block??

bule ke apply to blogger? hahhaa..seriously cam tak reti la aku nak tulis ape sekarang..memang takde idea langsung..

writer's block

cam dah tepu kepala otak..kay la nak gi rehat laaa..owh..tapi hari tu aku ade terjumpe kat blog sape ntah..pasal 30days challenge..dier ade kasi topic so kita just tulis jek laa..so maybe nanti bile2 rajin bule la aku wat..hari tu dah copy and simpan topics yang ada..tapi tu lain kali laa.. :p

hari ni berterbangan balik dengan air asia!

petang ni dah balik KK dahhh….

pasni idop pon jadik rutin balik gak la..

Alif pon mesti rindu kat mak su z-dah dier nnt…yo laa kat sini mmg cam putera raja dah mak su z-dah dier layan..

nak update panjang2 pon tak bule ni…nak kena pack laptop ni masuk bag…hohoho..

harap2 balik ni takde la kena excess baggage..hahaha..

dah tinggalkan ape yg patut dah…lagipon nanti bulan 1 balik lagi..hohoho…

mak hepi ada orang lain nak melayan Alif….Alif pon lagi hepi mak su z-dah, papashir, mamarina, and masabu ade melayan..kalau ngan pakcik yash dapat duduk atas bahu and terbang2 tinggi2…haahha..dah kate pon pakcik yash lagi tinggi dari ayah alif…hohoh..pakcik boyem pon kalau balik kerja ada gak main2 ngan alif…so kat sini mmg Alif tak kesunyian laa…

now everyone can fly!! hoho..en. alif sejak lahir ni dah lebih 10 kali dah naik kapal terbang..nenek Alif cakap, Alif naik kapal terbang cam naik bas jek..hohoho..

kay laa..nak tutup laptop and pack..kang dok ngadap sini kang tak siap2 plak..bahaya2…

air asia

ย 

p.s: tadi mamat yang nak hantar photobook tu telepon..tak jumpe umah la plak..ntah mana dier masuk ntah…dah la salah taman..mmg la tak jumpe..huu…kalau tak biasa ngan taman umah aku kat kajang ni memang asik sesat jek la tak jumpe2 umah..huu…

Incoming search terms:

  • kapal terbang air asia (24)

Alhamdulillah..mak dan ayah selamat sampai dari tanah suci…

Semalam tak sempat nak buat update..hehee..

Semalam pagi kol 6.30 gitu dah gerak ngan Pakcik Yas (my brother yang no.2) kitorang berdua jek pergi..2-3 hari before tu mak ade pesan suh bawak 2 kereta..mana la tau kot2 tak muat ke barang nak sumbat kang…disebabkan Pakcik Boyem kerja shift pagi semalam (yup..adik aku ni ahad pon kerja..hehe) so aku la yg kena gantikan..En. Alif of course tengah tido lena lagi.so aku malas la nak kacau2 dier tido…

so berdua la kitorang ke KLIA..sampai2 jek masa nak parking tu bule plak yg parking chips tu bule abes plak kat entrance tu..lama gak tunggu…siap byk gile kereta beratur belakang kitorang..orang yg kat belakang siap mamat security suh reverse masuk kat entrance lain..tapi kitorang tunggu jek kejap lagi..sebab dah ade orang datang refill balik chips..

sampai2 jek..dalam pukul 7.15am gak la kot kat atas tempat ketibaan tu..kitorang tunggu jek la kat tempat ketibaan yg ramai2 orang haji keluar..ntah berapa minit ntah..tak gak keluar2..rupenye flight delayed daaa..Yas kompiden jek kata tak delayed kot..hahaa..so kitorang lepak2 la dlu makan2 kat Burger King..borak2 dlu..dalam kol 9.15 gak kot baru mak and ayah keluar…

then terus gerak balik…sampai kat umah nenek, atuk, kak noi and family dah ada kat umah..then ade la lagi yg datang tengok2..pastu mak ngah and family pon datang..siap bawak makanan macam2 lagi..aku ngan dah makan Burger King nye before tu..mmg kenyang gile laaaa…

pastu dah abes borak2..rasa2 cam dah mamai gile gi sambung tido jap..hahaha..the day before tu..dah la aku tido pon dah nak kol 2am..pastu kol 4.30am En. Alif bantai gi bangun nangis2 plak..pas tu aku cam dah tak le tido..tu yg cam ngantuk sangat dah takle tahan..hohhoho..

apa2 pon Alhamdulillah laa..semua pon dah selamat.. ๐Ÿ˜€

mak-ayah-pergi-mekah

ย 

Mak dapat 2 buah buku, Alif siap dapat 3 buah buku lagi tu..

wohoho…tadi aku, alif, mak su z-dah, pakcik boyem and makcik siti gi jenjalan ke Mid Valley..tak dapat la nak shopping sakan..sebab tengah kekeringan…

tapi of course main purpose gi Mid Valley tu sebab nak gi MPH..hohoho..

aku dapat la 2 buku yang memang aku tunggu and carik..sambungan kepada buku yang pernah bace dlu..kalau buku genre fantasy ni memang jenis ade sambungan sampai 2-3-4 or more buku..jarang la satu buku jek dah tamat.. ๐Ÿ˜€

Alif plak banyak gak dapat buku hari ni.. ๐Ÿ˜€ murah woo..best gile aku tengok buku2 budak2 kat situ..setakat RM15 ke bawah tu aku tak kesah la nak beli..

skang ni aku make a habit kalau gi beli buku aku, nanti aku akan belikan jugak buku Alif sebuah.

beli buku kat MPH mid valley

tapi kali ni Alif dapat bonus lagi 2 buah buku..yang buku train tu murah woo..baru RM9.90..content dier pon menarik.. ๐Ÿ˜€

tapi Alif paling suke buku yang warna Merah ade MICKEY MOUSE tu..masa jumpe buku tu terus dier pegang..sampai la kat cashier..masa nak bayar tu sampai aku kena rampas kejap..sebab dier pegang kuat gile..hohoho..lepas scan terus kasi balik kat dier..

buku ABC Tigger tu and 123 Mickey tu harga sama jek.. RM12.90 satu..sebab dah Alif suke tu aku belikan jek laa.. ๐Ÿ˜€

lepas ni tunggu Ayah Alif bank-in duit jek..hahaha..dah kering betul dah ni..

Our whiteroom studio photos..

Huu..dah lama gak aku nak cite pasal kitorang punya whiteroom studio photography session ni…buatnye dah lama dah..hahaa..last time masa balik Kajang laa..tapi dengan aku yang jarang update blog ni and lupe pon ye gak..dok update pasal benda lain plak..hehehe..

kitorang wat photoshoot ni kat Simply Events‘ Studio kat USJ..in collaboration with Fotofarnatic. Cameraman kitorang En. Armi Akib have done a very great job!! Especially ngan Alif yang tengah sebok buat perangai..hehehe..

Studio Simply Events adalah sangat besar and selesa..kat website diorang ada gambar studio tu..silalah tengok website diorang ek.. ๐Ÿ˜€ FYI, website Simply Events tu aku yang buat..hehehe.. ๐Ÿ˜€ ok tak?

For me kalau business website ni better simple and straight to the point..no need of flash animation or too many benda gerak2 ke pe ni..yang penting semua info yang orang nak tau ada kat situ..opss..cam lari tajuk kejap.. :p

okeh..so ni ada sket gambar from our photoshoot.. ๐Ÿ˜€

whiteroom studio family photoshoot

whiteroom studio photoshoot

whiteroom studio baby photoshoot

whiteroom studio photoshoot

whiteroom studio photoshoot

nanti kalau ade masa aku nak upload gambar2 banyak2 kat our family photo gallery..dah lama tak update2 gallery tu..heheh.. ๐Ÿ˜€

Incoming search terms:

  • white room studio (11)

Mata bengkak plak..huu..

smiley face mata kecik sebelah

mata aku cam ni la dah haa..kecik sebelah..huu..

Hadoi..tetibe pagi tadik bangun tido mata cam bengkak plak..semalam cam ade rasa tak selesa sket..huu..tak tau la apsal nye..kena gigit serangga ke pe ke..tak dapat diketahui puncanya..hehehe..

tapi memang sangat tak selesa kay…huu.

dah hari ke-3 aku and En. Alif dok Kajang..Alif still dok berhepi-hepi sakan ngan mak su dier..main2 la..dukung2 la…hahaa..

pastu kalau nak naik tangga mesti cam nak cakap ‘byeee’ dlu dengan penuh happy..tapi mesti la tak kesampaian maksud dier nak naik sorang tu..hahaa..kadang mak su dier teman naik kejap..sambil naik sambil kira ‘1 2 3 4’ and ulang2..hahaha..

tadi dier terjumpe racket badminton..merata la dier bawak..ade bakat la kot nak ganti Lee Chong Wei nanti..hehehe.. :p

En. Anas ape khabar la tu agaknye ek kat umah tu..hehehe..mesti balik kampung la kot..

ย 

Incoming search terms:

  • mata bengkak sebelah (20)
  • maksud la beba (1)