Hadiah-hadiah untuk Alif..

actually dah lama aku nak post pasal ni..tapi dok asik postponed jek memanjang..hehe..maybe sebab bulan ni macam bulan yang ‘M’ bagi aku..haha..teruk betol..

kali ni nak cerita pasal hadiah-hadiah from contest yang baru jek aku dapat (baru means 2 minggu yang lepas.. :p )

1st hadiah ni aku menang as juara from contest I’m Yours ; entry pasal kemenangan kitorang.

Hadiah nye…jeng..jeng..jeng…

queen size comforter set

queen size comforter set!!

ni lah hadiah paling besar aku pernah dapat…memang berbaloi tunggu lama..hehehe.. 😀 memula ingat ke cadar biasa jek ngan sarung bantal etc tu..rupenya siap kasi yang ade comforter..terima kasih banyak2 ye lya.. 😀 sekarang ni kitorang dah pakai pon set ni..sedap Alif tido beralaskan comforter..

hadiah yang kedua plak..pon juara gak..untuk contest Cute Baby in B.L.U.E

hadiahnye dah bagitau dah hari tu kat entry kemenangan Alif ..tapi ni la rupanya yang sendri snap siap ngan note and plastik pon tak bukak lagi.. 😀

beg diaper

dapat diaper bag! 😀

heeee..happy nye dapat hadiah.. 😀

and happy lagi bile dok tengok gelagat dak kecik alif ni yang makin lama makin ntah ape2…haaha..makin nakal pon ade dah dak ni…huu..

hari2 sekarang ni kerja aku dok mengemas segala macam kenakalan yang mampu dier buat..hehe..

tapi lately Alif suke betol dok pakai ketayap ayah dier..hehehe..cute betol..pagi tadi pon, aku bangun2 jek..tengok2 Alif dah bangun, betul2 kat tepi aku..pastu pakai ketayap..ahh..sangat comel jek tengok dier..

pakai ketayap

alif and ketayap ayah

tadaaa...dah siap..

amacam? ada gaya imam muda tak? hehee..

alif tengok tv atas car seat

alif tengok tv atas car seat..

alif mmg suke ngan car seat dier ni..ayah alif kalau pergi kerja dier bukak car seat ni..so kat umah siang2 ade jek la kat living room tu..slalu gak alif dok melepak kat kerusi dier ni..sambil tengok Dibo the Gift Dragon..hehe…

gaya alif

senyuman yang menawan

senyuman dak kecik yang menawan hatiku..hohoho

akhirnya siap gak post aku ni..haha..cam lama gile aku take time untuk buat post yang pendek ni…ada 2 jam kot..hahaha..sebabnye kejap kang dok reply email..pastu kang tengok FB..hadoi..pastu ntah ape2 la lagi..

kay la..itu sahaja for now..cam lapar plak perut ni..makan..makan..makan…

nak your own free portrait by AcuRoseDay?

Masa berblogwalking aku terjumpe blog AcuRoseDay ni..and dia ada wat giveaway!

potrait me

nice kan banner dier..hehee..dier la yg buat tu.. 😀

so kalau ada rezeki gambar yang nak di portrait kan ialah gambar En. Alif ni:

 

potrait me  :D

me..me..me.. 😀

senang jek kan nak join.. 😀 kalau nak join skali..gi klik kat banner atas tu kay.. 😀

p.s: pasni nak kena balik kampung..ade kenduri kawen sok..huu..ketar2 wat post ni…en. laki dah bising..hohoo..kay nak siap.. 😀

Hadiah-hadiah is on the way…

Wah…lamanya baru aku nak post hadiah kan..sorry sangat ye kepada pemenang2 contest Love is you and me.

Siap ada yang dah bertanya dah post ke belum..hehee..kenapa lambat? takpe la tu..biarlah rahsia..hehe..yang penting hadiah tu akan sampai kat alamat yang korang bagi tu.. 😀

untuk semua hadiah aku just pakai pos ekspress jek kecuali untuk pemenang pertama..sebab tak muat nak sumbat kat dalam envelop tu…make sure ada orang yang nak amik nnt tau…kang MIA susah..huu..

owh..tapi hari ni baru nak post..insyallah..kirim kat dak p suh tolong post kan..aku mmg malas betul la nak keluar rumah ni..walaupon en.husband dah kasi kereta and kebenaran awal2 lagi kalau nak gi memana pon.. :p

sebenarnya nak la gak amik gambar hadiah2 yg dah siap bungkus2 ni..saje2 la nak buat kenangan..hehe..first time wat contest la katakan.. 😀 tapi al-kesahnya bateri camera aku dah kong…and adapter yang biasa guna tu hari tu dah short circuit la plak…sampai ke hari ni tak ingat2 nak beli…huu..tu yang kurang mood nak buat update kat blog ni..hehee..sebenarnye banyak gak update nak wat..tapi nak amik gambar tu tak bule..tu yg jadi mood hilang tu…

owh..hari tu kan aku ada cakap yang aku tengah main game Assassin’s creed 2..(game terbaek!! tapi baru main separuh jalan..hehe) 2-3 hari lepas kitorang jalan2 kat City Mall pastu dak p gatal2 dok carik Assassin’s creed plak..konon2 nak main first dlu..baru main second..hehee..

kalau bandingkan the first and second assassin’s creed ni mmg jauh la bezanya..yg first ni cam ala2 langsung takde jalan cerita and cam repetitive assassination assignments jek..so sebenarnye nak cakap agak boring laaaa….and takde connections or emotion sangat la dalam game ni..kalau yang Assassin’s Creed 2 ni..mmg cam aku dah cakap before this mmg terbaek..jalan cerita bagus..entertaining..and kita boleh paham la ape dan kenapa nak di bunuh orang tu…huu…ape la aku cerita pasal bunuh2 plak ni..hahaaha…tapi memang recommended la Assassin’s Creed 2 ni..

 

Assassin's Creed

tengah dalam dilema nak sambung main ke tak..haahah..

p.s: tengah tunggu Final Fantasy 13 plak…

 

Pemenang Mystery Giveaway @beba-anas

Mesti ade yang confuse kan? kenapa tetibe ada pemenang plak..tu la mystery nyer..hehehe..

actually giveaway ni cam tetiba jek aku nak buat masa dok update pasal peserta Love is you and me Contest.

mystery giveaway

see gambar kat atas tu? tu la giveawaynya..tak di gembar-gemburkan..just dalam update tu jek..sebenarnye aku cam nak gak tengok ramai ke tak yang betul2 bace apa yang aku tulis..hehee..tak tau la berapa ramai jek yang perasan pasal ni..sebab respond nya sangat lah sedikit..hehehe..

so pemenangnya yang sangat rajin mengodek2 post and link kat blog ni ialah..

pemenang mystery giveaway

pemenangnya!! : asfiedaimpiana

hadiah mystery untuk Mystery Giveaway @beba-anas ni ialah…

Red Crystal Bracelet

Harap2 asfiedaimpiana suke ek.. 😀 and please bagi your details nama, alamat etc kay. Kalau nak privacy just send it to my email kat beba_anas [at] yahoo [dot] com. A.S.A.P kay..I want to post it sekali ngan hadiah2 lain nnt.. 😀

My Family’s Sweetest Moment @sweetomoide Contest

yeay..contest lagi.. 😀

hari ni penuhkan ngan entry contest jek la ek..ada je cerita lain..tapi cam malas plak nk update.. :p

contest ni terjumpe pon sebab k.Izan ada bagi award kat aku..pastu ternampak lak pasal contest ni kat blog dier..Kalau nak join kasi click kat sini ek: My Family’s Sweetest Moment @sweetomoide Contest

Theme kali ni pasal family dan kenangan indah..kitorang ni jarang la ade gambar yang bertiga ni..ye laa..kalau aku yang snap..mesti gambar alif and dak p..kalau dak p yang snap sah2 la gambar aku ngan alif..hehe..bile la nak dapat photoshoot free ni..hehehe.. :p

so ni lah gambar kitorang bertiga..satu keluarga..

family moment

Dalam gambar (dari kiri) : En. Anas a.k.a dak p, En. Alif dan Beba
Tarikh gambar diambil: 03.02.2010

Gambar ni diambil masa Majlis Harijadi En. Alif yang pertama. Mesti kalau tengok aku dok pandang En. Anas tu konon2 cam loving la kot..tapi sebenarnya bukan tu yang terdetik dalam hati aku..haha..nak tau pe aku fikir: “ish..dah berapa kali suh cukur janggut ngan misai..tak gak buat2..buat spoil gambar jek..huu” tu la sebenarnya dalam hati..hahhaa.. (dah lebih 3 baris plak Puan Pengajur..huu..sket kira halal la ek.. :p)

 

Baby with Soother or Feeding Bottle

Kalau yang dah lama bace blog yang tak seberapa ni mesti tau yang En. Alif mmg sejak lahir lagi dok minum ngan botol ni..dier ni mengikut perangai mak dier dlu yang tanak direct BF..dulu blom sampai lagi technology pam electric ni..kalau pam manual tu pon tak macam sekarang yang ada imitate baby’s suction la etc..so mak Alif minum susu lembu jek dlu..hehe..tapi Alif still ade sedikit beruntung sebab boleh minum susu mak dier selama setahun sebulan..sebelum mak Alif decide untuk amik pencen mengepam susu setiap hari.. 😀

pastu sempat gak la Alif pakai soother selama sebulan dua kot..pastu dier sendri yang tak nak..and buang..huuu..

actually post ni bukan la pasal apa pon..hehehe..sebenarnye post ni untuk masuk contest yang dianjurkan oleh N.A.I.

gambar yang jadi pertaruhan untuk contest kali ni..

 

alif minum pakai botol

gaya alif dan botolnya..

 

Alif Bin Anas
03.02.2009
beba_anas [at] yahoo [dot] com

alif and soother

updated: tambah lagi satu gambar 😀 jumpe jugak gambar ni..hehe..gambar ni amik masa raya tahun lepas..alif baru jek dapat mende ni..

owh..pastu syarat contest ni kena tag plak member yang ada anak..at least sorang:

so aku ingat nak tag:

tu jek la..malas nak pergi carik link..hahaha.. :p