Tag Archives: hari raya aidilfitri

Raya Aidilfitri 2017 – Part 2

Bersambung lagi cerita Raya Aidilfitri kami sekeluarga untuk tahun 2017 ni. Kalau kot korang belum baca lagi part 1 boleh la baca kat sini:Β Raya Aidilfitri 2017 – Part 1.Β Post sebelum ni cover cerita dari malam raya hinggalah raya ke-2.

So untuk post ni cover untuk hari ke-3 dan seterusnya. πŸ™‚ which is tak banyak cerita pon. Hahaha.

Raya ketiga ni, geng Beranang, nenek, atuk, mak pak saudara dan sepupu semua ramai-ramai kitorang raya ke Labohan Dagang. Memang antara aktiviti tahunan juga ni. Ada la juga kadang-kadang missed. Hahaha.

Tapi tak rajin la pula kan nak bergambar. So ada la sikit gambar ni je ha. Tapi ada satu video Azri yang memang wajib simpan dalam blog ni. Hahaha. Nanti lepas tunjuk gambar ni karang.

On da way dalam kereta tu biasa je bebudak ni. Aman gak lah sebab ayahnya bagi main handphone sorang satu. Jarang gak dapat ni. Macam special occasion la tu. Mentang-mentang raya. So mak kasi la tutup sebelah mata je. Mak pon biasa la. Dalam kereta takda benda nak buat apa lagi. Amik la gambar selfie sekeping dua. Hahaha. Azri pon elok pulak dia pon join sekali kat belakang tu. Hahaha.

raya-2017-ii- mak selfie dalam kereta

Sampai je sana, salam-salam semua duduk la mengadap kuih raya. Haha. Biasa kalau kitorang pergi rumah kat sini memang wajib diorang jamu makan nasi lauk yang memang terbaik sedap punya. Hahaha. Tak pernah la tak sedap makan kat sana.

Sambil menunggu main course, sempat lagi dok selfie laki bini. Ni pon agenda jarang berlaku. Hahahaha.

raya-2017-ii- selfie laki bini

Kamera sape la blur semacam gambar ni. Hahaha. Ntah apa-apa je kan gambar yang ambil time raya ni. Tak melambangkan raya langsung. Hahaha.

Okeh ni pulak gambar bebudak ni dengan dua pupu diorang. Yang perempuan berdua ni anak sepupu aku si Yatie. Tiqah dan kakaknya Iqin.

raya-2017-ii- the cousins

Kali ni nak belanja satu video Azri menyanyi. Hahaha. Lagu ni aku tak tau la mana dia dapat. Aku pon tak dapat nak detect dari mana asalnya dan ape maksud perkataan tu. Banyak kali dah aku tanya Azri. Dia pon tak tau ape maksud perkataan yang dia nyanyi tu. Hahaha. Tapi memang wajib simpan la video ni. Kenangan tu. Hahaha. Dah besar esok tunjuk balik kat Azri. Hahaha.

Selepas kitorang selesai menjamu selera, dah kenyang perut suka hati serta dah bersalam-salaman dengan tuan rumah. Masing-masing pon menghala balik ke rumah atau pon ke destinasi yang lain. Kitorang sempat melencong pergi mall sekejap. Hahaha. Jalan-jalan cuci mata.

Fast forward to next the Sunday on 02.07, disebabkan aku dah nak balik and itu la last weekend yang ada. Jadinya mak aku buat open house hari ahad tu. Alhamdulillah, meriah la juga. Ramai kawan-kawan yang sudi datang. Terima kasih. Hehehe.

raya-2017-ii- open house with friends

The usual bunch. πŸ˜€ Kawan-kawan aku dari zaman SMSS. May our friendship last forever. Gitu. Hahaha.

Bawah ni gambar Azri dan Azri. Hahaha. Memang wajib la kena amik gambar sesama bile berjumpa diorang berdua ni. Mihmihmih.raya-2017-ii- azri meets azri..again

Jadinya. Ini je lah cerita Raya kitorang untuk tahun 2017 ni. Terima kasih kerana sudi membaca. πŸ™‚

 

 

 

Lagi sehari dah nak raya dah ni….

Kejap je masa berlalu kan…macam baru je rasanya start puasa.. ni tup2 dah tinggal sehari je lagi kita berada dalam bulan Ramadhan ni. Rasanya macam takde la awal sangat pon kan kalau kami sekeluarga nak ucapkan ‘Selamat Hari Raya Aidilfitri‘ kepada semua yang sudi datang melawat dan membaca blog kami yang tak seberapa ni..hehehe..

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2015

Tahun ni kami sekeluarga, bukan keluarga Anas je tapi keluarga En. Mail akan bersedondon di hari pertama Raya Aidilfitri tahun 2015 ni.. Buat pertama kalinya..hahaha..selalunya memang tema raya kami ‘Rainbow’ πŸ˜€ Macam-macam warna ada. Rumah Kajang pon dah diberikan nafas baru, berwajah baru, nampak berseri bergemerlapan gittuuuuu..hehehe… Memang ala-ala almost full makeover lah kat living room depan tu.

Akhir kata, sekali lagi kami sekeluarga nak ucapkan ‘Selamat Hari Raya, Maaf zahir dan batin’ kepada semua. Samada kami terkasar bahasa atau ada apa-apa yang menyinggung perasaan sesiapa, harap maafkan kami ye.. #kosongkosong (macamlah berguna hashtag kat blog..hahah.. :p)

Bagi yang nak balik kampung tu, hati-hati di jalan raya, jangan potong queue, dan harap bersabar la ye kalau yang stuck dalam traffic jam tu.. Selamat berhari raya. Enjoy your holiday..ye haaa… πŸ˜€

p.s: Rasa nak tukar template..tengah dok mendraft sikit2..simple2 je lah..asalkan dapat baru..hahaha..dah lama tak bergigih buat template blog ni..semua pon buat kejap gile then terus upload..hahaha..

Hari Raya Aidilfitri 2013

raya-aidilfitri-2013- family picture

Alhamdulillah, tahun ni kitorang beraya 3 1/2 orang. Lagi sorang masih baking lagi dalam oven. Mihmihmih. Nanti-nanti aku cerita la in detailed sket pasal Little P ni in another post.

Tahun ni turn raya di Kajang pula. Biasa la kan tiap-tiap tahun alternate raya Kajang-Sabah ni.

Tahun ni tak matching baju raya pertama kitorang. Haha. Dah tu nya saiz dah lari..tak boleh nak buat ape la kan. Kesimpulannya tahun ni beraya dengan baju ape yang muat je. Sendat semua kiri kanan depan belakang. Bertabahlah. Hahaha..

Itu je la post pendek aku untuk Hari Raya Aidilfitri tahun 2013 ni.

Selamat Hari Raya Aidilfitri kami sekeluarga ucapkan untuk semua yang sudi datang melawat ke blog family kitorang ni. Aku harap ada lah antara isi blog ini bermanfaat untuk korang semua, dan sekiranya terdapat kata-kata yang menyinggung hati sesiapa kami menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf di atas kelemahan kami dalam berbahasa.

Selamat Hari Raya, Maaf zahir dan batin.

 

 

Hari Raya Aidilfitri 2010

wahh..beraya sakan ye semua.. πŸ˜€ aku pon memang takde masa nak update blog…jangan kan nak update..laptop pon hari raya ke-3 baru nak bukak..tu pon tak buat ape2 pon..just transfer gambar ke laptop jek..hehehe..

baru la hari ni sebok2 nak upload gambar..hehehe..letih woo beraya..aku ni pon cam dah ala2 ada mild selesema and sakit tekak…hadoi..asik dok minum air and kuih2 manis jek agaknya ni..hehehe..

raya tahun ni turn kat Klias plak dulu..sabtu ni baru balik kajang..ni gambo2 raya kitorang..untuk hari raya pertama..

hari raya

Β 

kacau daun..

ayah alif ni dok kacau daun plak..hahaha..

alif and pak cik uming

alif dan pakcik

alif dapat duit raya

happy betul tu muke orang dapat duit raya…hehe..

family photo

ewahh...

alif bergaya ngan baju melayu dier...

siap sampin lagi tu raya tahun ni..hehehe..bergaya betul en. Alif beraya tahun ni..mahal lagi tu baju melayu dier..kitorang tak reti la plak nak beli kat mana baju melayu murah untuk budak2 ni..last2 bantai jek la beli kat 1Borneo..ngan sampin tu RM100++ gak laa..

kay le..kalau rajin kang baru upload gamba2 hari ke-2 raya.. πŸ˜€

Β