Tag Archives: hantaran tunang

Kisah adikku yang dah bertunang bulan 11 yang lepas..

Lama betol baru la nak update pasal cerita ni kan..hehe…mana taknye..aku pon dah 2 minggu lebih tak update blog..hehe.. ni pon malas nak update pasal cite adik aku tunang ni sebab malas nak dok edit gambo..heheh..so memandangkan dah rajin ni..tu yang update pasal cerita dia dok betunang ni..

Dia tunangnye tahun lepas..bulan November..tarikhnye 26..so nak kasi pendek 26 Nov 2011..

Cerita-cerita dok adik2 ni..adik aku yang mana satu pulak la tu kan..tak cakap la pulak..kalau nak tau ini ler dier:

En. Boyem bertunang

yang pakai baju putih tu..En. Boyem..atau nama sebenarnye Ibrohim Bin Ismail..

Nak gi rumah tunang dia ni kalau nak kata jauhnye lagi jauh dari dari gi Sabah ni dari segi masanya la..hehehe..kena travel ade gak 5-6 jam kot hari tu…dah lama aku tak jenjalan jauh2 ni…leper la punggung dok duduk lelama…rumah diorang nun jauh ke utara~ kat Gurun, Kedah..

So kitorang sampai sehari awal and stay kat homestay dekat2 situ gak..few minutes jek ke rumah diorang…Tunang adik aku ni nama nye Siti Nurain gitu la ejanye kot..hehe..selalu panggil Ayong jek..

Bakal Family Baru En. Boyem

Ni la bakal family baru adik aku nanti…

Mak aku pulak boleh ke memulanya dok konon2 segan nak gi sarung cincin..suruh aku plak..hehe..tak logik btol..tapi memang last2 dia la yang gi sarungkan cincin kat bakal menantu dia tu…first time la katakan dok menunangkan anak lelaki dia..

Mak sarungkan cincin kat bakal menantu..

pastu tuan punye blog mesti la nak letak gambo dia gak kan kat dalam post ni.. :p

Kakak kepada En. yang bertunang

untuk gambar yang lain2 tu korang just klik jek kat gambar2 kat bawah ni untuk tengok gambar yang fullnye ek..

Ops..lupe plak..kalau nak tengok more pictures time adik aku bertunang ni boleh go to our gallery.. 😀

p.s: kalau nak tempah gubahan hantaran jangan lupe tengok2 kat website Gubahan Hantaran Mak aku..

Incoming search terms:

  • baju tunang (46)
  • siti ayong (36)
  • baju tunang simple (21)
  • baju tunang 2012 (15)
  • baju tunang 2013 (12)

Dah jadi tunangan orang…

actually cerita ni pon dah lama..hahaah..aku ni cam banyak plak cerita2 lama baru nak cerita.. :p

ye la..dok simpan2 tak sudah..dah basi baru la sebok nak cerita..tapi tak kesah la..nak cerita jugak..

mesti korang dok tertanye2 sape plak yg dah jadik tunangan orang ni..takkan la En. Alif kot..sah2 la dak tu kecik lagi..calon pon takde lagi..heheehe..En. Alif hanya datang memeriahkan suasana majlis pertunangan Pakcik Amri dier (adik En. Anas)..kalau tak silap 27 March kot.. 😀

 

 

ketibaan rombongan

ketibaan~~

 

tak ingat la berapa kereta yg pergi…tapi ramai gak la..rumah tunang pakcik En. Alif ni kat Pengalat Besar..dalam kawasan Papar rasanya..sorry la..dlu SPM tak amik geografi.. :p

 

 

hantaran pertunangan warna pink

hantaran tunang dari belah lelaki..(alif watpe tu??)

 

warna pink gitu hantaran dari belah lelaki..akak ipar aku la yang sangat rajin buat gubahan hantaran ni untuk pakcik Amri Alif ni..buleh bukak bisnes wat gubahan cawangan sabah ni.. 😀 Alang2 cerita pasal hantaran ni mak aku pon ade gak wat gubahan hantaran ni..kalau ada sesape yang nak tempah untuk yang duduk dekat2 ngan kajang cam bangi, putrajaya etc tu, meh le jenguk website gubahan hantaran mak aku ni kat Hantaran Kahwin. Harga memang berpatutan! 😀

 

 

sarung cincin tunang

acara sarungkan cincin di jari manis~~

 

teringat plak masa dlu2 mami dok sarungkan cincin masa kitorang bertunang..hehee..malu ai~~

 

 

tunang dan bakal mak mertua

cik tunang dan bakal mak mertua berposing sakan...

 

ni ler cik tunang Pakcik Amri En. Alif..dah tunjuk cik tunang ni..takkan la En. Tunang nak dilupekan plak kan.. 😀

 

 

encik tunang

ni la En. Tunang a.k.a Pakcik Amri

 

datang ke majlis tunang sendiri menyamar jadik photographer.. :p hehhe..En. Alif pulak ape jek yang dier buat kat sini…

 

 

gigit jari

En. Alif gigit jari je laa..

 

hehehe..duduk jek la diam2 kat situ..gigit jari..pastu kang minum susu..

bercerita pasal majlis tunang ni..kalau tak silap pendengaran aku..persetujuannya ikat 2 tahun kot..duit hantaran pulak cam tak sure..hehehe.. (dalam fikiran tu dok ingat nak makan jek..hahaaha)

so tup tap tup tap….makan!! hehhe…lapar sebenarnye..before datang tu makan sket jek kot alas2 perut..owh..tapi before sampai kat umah Cik Tunang ni kitorang ade singgah rumah saudara Cik Tunang, (aku ni dok cik tunang, cik tunang ni tak bagitau plak nama dier..hehee..nama Cik Tunang kita ni Norbaizuri..kalau betul la aku eja tu kan..hehe..)

owh..pasal rumah saudara dier tu..ada kari daging yang saaaaaaangat sedap!! mmg terbaek laa..yummy2..

cerita pasal makan ni..ingat hari ni nak ajak En. Anas makan nasi la…hehee.. (hancus la diet..hahaa..hari ni timbang tengok progress atau pon..ape opposite progress ek? huu..seriously aku ada instinct yang mengatakan berat aku dah naik! huuu.. )

Gambar last..hehehe..En. Alif  disayangi oleh makcik2nye.. 😀

En. Alif tersepit..

En. Alif tersepit..

p.s: petang ni karang nak balik klias..esok baru balik sini balik..

 

Incoming search terms:

  • hantaran tunang (389)
  • hantaran pertunangan (295)
  • tunang (139)
  • gambar hantaran tunang (73)
  • hantaran tunang untuk lelaki (54)

Anas’s New Wallet

hohoho..aku cam da agak lama nak post pasal ni..saje jek..nak tunjuk betapa dahsyatnye laki aku pakai wallet dier..heheh…tak cayer? tgk gambar ni…

Wallet dak p yang da almost hancur....

ex-Wallet dak p yang da almost hancur....

wallet ni beli 2 tahun lepas untuk Hantaran masa kitorang bertunang dlu…setelah berkhidmat selama 2 tahun..macam ni la keadaan en. Wallet..begitu sadis skali…dan perkhidmatan en. Wallet telah pon ditamatkan beberapa minggu lepas ( dan aku baru jek sebok nk buat post pasal ni..:p) hohoho…

kali ni kitorang carik jenis yg cam nampak kuat sket…yg boleh withstand keganasan dak p terhadap wallet2..:D carik punya carik kat tune store, 1Borneo akhirnya kitorang jumpe wallet jenis Camel Active…wallet ni nampak macam keras sket laa…

En Camel Active yang akan dilanyak oleh dak p...

En Camel Active yang akan dilanyak oleh dak p...

so aku berharap wallet ni akan bertahan lebih lama laa….:p