Tag Archives: birthday photobook

Alif’s 2nd Birthday Photobook RM65++ jek..murah gile~~

Bulan ni MyFlippix memang buat discount gile2 punye…sampai 75% discount dier bagi..so sangat2 la murah..so aku pon ape lagi…bertungkus lumus la gak la dok menyiapkan photobook 2nd birthday Alif ni..rugi wooo kalau tak beli…hehehe..

Theme photobook Alif kali ni aku wat cam ala2 Mickey Mouse sket laa..warna dier combination of black, white, red and yellow..and ade la kepala Mickey Mouse tu here and there… 😀 Ni some of the pages from Alif’s 2nd birthday photobook…

photobook-alif-2nd-birthday

photobook-alif-2nd-birthday-01

photobook-alif-2nd-birthday-02ops..gambar last tu aku cam terlupa nak crop kat bawah tu..so cam ade extra plak kat situ…malas plak nak buka photoshop balik..hehehe..so mahapkan saye yee….

RM65 tu included ngan postage and upgrade kertas with Matte Lamination..

Murahkaann?? So sebab murah punye pasal..3 hari lepas aku memang dengan sepenuh hati and tenaga berhempas pulas dok siapkan lagi satu photobook… :p murah punye pasal la ni..selalunye kalau RM130+ ni baru dapat satu photobook..ni bule dapat 2..camne2 pon kena gak buat…hahaha…tu yang tak berupdate2 blog tu.. :p

Alhamdulillah..sempat gak siap…baru jek dalam kol 8.30pm aku order and upload files to diorang…and of course dapat la discount 75% tu…malam ni last day la..ntah bile la lagi diorang nak buat offer cam ni lagi..

Owh..photobook lagi satu tu nanti aku citer kat post lain plak..post ni dah panjang cukup quota.. :p

 

 

Akhirnya siap jugak! :D

Dah siap! So esok boleh la hantar kot…

Lama gak buat baru siap ni…ops..lupe plak nak bagitau ape yang dah siapnya…of course the latest photobook untuk Alif..dah setahun baru sebok nak buat photobook untuk 1st Birthday Alif…hehehe…takpe2..kalau ade rezeki aku siapkan gak photobook untuk 2nd Birthday dier plak…

Nak buat screen shot baru cam malas…hohoho..so aku letak jek la balik gambar layout photobook yang dah siap aku buat last time tu..

alif-new-digital-scrapbook-style-photobook

ok la..tu jek for now… 😀

p.s: aku rasa cam banyak gile back dated post yang aku tak tulis lagi..rasanya bule lagi ke kalau nak tulis..hehehe..bulan ni cam mood aku untuk update blog adalah sangat rendah…

Digital Scrapbook style for Alif’s New Photobook [ongoing]

This last few days memang aku dok buat benda ni jek laa..and ade la lagi benda lain yang tak sepatutnya..hahaha..tu yang cam tak sedar rupanya cam dah lama tak update blog…

Kali ni aku wat Photobook untuk Alif’s 1 st Birthday tahun lepas…hehehe..dah setahun baru nak buat photobook.. :p and hopefully kalau sempat aku nak buat sekali photobook for Alif’s 2nd Birthday gak…

So this is what some of the layouts look like..

alif-new-digital-scrapbook-style-photobook

nice gak kan..wat style digital scrapbook ni.. 😀 skang ni kat internet belambak2 free kits and templates etc ni..cantek2 plak tu…google jek..kompom jumpe…kita pilih jek mana yang berkenan di hati…

skang ni baru nak mule on page 14…huu..another 6 + 2 (cover) pages to go..

owh..kalau korang tak tau..sekarang ni MyFlippix ade wat promo baek punye…murah gile..tu yang aku nak kejar skang ni..hehehehe..hopefully dapat siapkan these 2 photobooks before the end of this month…