Tag Archives: baby talk

Azri’s vocab at 1 year 6 months young

Kejap je rasanya tetibe anak bujang saya yang no. 2 ni dah pon setahun setengah rupanya.

azri1y6m-babytalk

Alhamdulillah, he’s healthy, cheeky, adventurous and membesar bagai johan. Hahaha. So berbalik kepada tajuk hari ni vocab Azri si budak 1 tahun 6 bulan ni.

Dulu dia suka cakap ‘eee aaaa!’ Hahaha comel gile. Tapi sekarang macam dah kurang pulak dengar. Ruginya tak sempat nak record. Huu. But so far ape yang Azri macam dah tau sebut and mak paham ape yang dia maksudkan:

  • Mak and ayah
  • Abam – abang
  • Hi and bye
  • Kummm – assalamualaikum la tu kot. Selalu cakap depan pintu.
  • Kak – buka
  • Mammam – makan
  • Jin – change (nak tukar side time bf)
  • Mot – remote (nampak beno asik tgk tv je kejanya kot ^_^;)
  • Cat or buat bunyi meow – kucing la kan..hehehe..
  • Dog or buat woof woof
  • choo choo – bile nampak train on books ke tv ke..

For now macam tu je yang aku ingat skang ni. Hahaha. Kalau ade lagi nanti edit balik. 😀