Tag Archives: azri anas

Azri: Bermalam di Hospital

Pengalaman kedua Azri bermalam kat hospital. Yang first time kecik sangat lagi dia. So tatau ape sangat. Yang masa Azri admitted for jaundice dlu tu.

Gambar Azri time nak tunggu doctor check on the first day tu. Tunggu blood test result lagi.

azri masuk wad-hospital likas

Al kisah. Azri demam 2 hari before tu. Anas dah bawak gi klinik and bagi ubat, macam dah okay je dia. But the next day tu dia malam dia macam start panas balik. Bagi ubat pon macam panas dia tak reda. Normally kan kalau kita bagi makan ubat demam panas dia akan reda. In Azri’s case macam tak reda2 plak. 2 round makan ubat still gitu. Malam dia tido pon tak selesa. Makan tanak ape tanak yang dia nak dok melekap je menyusu ngan aku.

Then pagi tu badan dia still panas, pastu pulak Anas macam perasan yang perut dia macam terik semacam plak. Tu yang decide nak gi klinik balik. Then dah sampai klinik doctor advise gi hospital. So kat spital diorang mandikan Azri sebab badan dia panas and buat x-ray perut dia.

Memula katanya suspect usus bengkak ke pe. Then lepas dapat result x-ray tu ok je. So maybe just angin je la kot. Pastu initial blood test kata macam platlet rendah ke pe. So takut denggi ke pe. So kena buat blood test for denggi pulak. Tu yang lama menunggu result tu. Tatau la actually nape kena tahan kat wad tu. Sebab kalau ikutkan petang tu Azri pon macam dah OK dah. Aktif da tak demam. Cuma ada kurang darah sikit.

Siap ade doctor yang round malam tu pelik tengok apsal Azri kena tahan. Hehehe.

Malam dalam pukul 9 lebih gitu baru aku boleh gi tengok Azri. Pergi ngan MIL and adik Anas, si Amri. Satu beg barang mak bekalkan. Hahaha. Baju mainan and makanan ngan segala macam mak neneknya lah.

wad melur hospital likasEsoknya tu petang gak lah baru dapat keluar. Kiranya semua ok je lah. Takde denggi takde ape. Demam da takde, da aktif. Alhamdulillah. Pengalaman Azri la ni. Hahaha.

azri masuk hospitalSo tamat lah cerita Azri tido sepital. The End.

Azri bergolek-golek.

Tak lama lagi Azri nak masuk 6 bulan dah. Kejap je masa berlalu. Dalam minggu ni rajin betul budak ni berlatih golek-golek kiri kanan. Sekarang da terer dah aku tengok.

Gerak pusing-pusing segala.

20140726-090804-32884746.jpg

20140726-090805-32885043.jpg

Sekarang ni bule tahan semangat gak dak Azri ni. Hehe. Bab minum memang melekap je. Dah mak nye yang tak larat nak mengiring memanjang. Huhuhu.

Itu je la cerita. Nak taip pepanjang macam susah pakai satu jari je. Tangan lagi sebelah Azri buat bantal. :p