ramadhan mubarak

assalamualaikum..um.da lama tak post..hooho..tader mood plak bila puan bibah takder..bukak laptop pon ntok bayar bill je..hoho..um..arini da masuk 2 ramadhan da..smalam aku buka n makan sahor sorg2 je kat umah..hoho..tak best btol..last weekend aku balik umah mak aku kat beaufort..mak yang suh balik sbb nak sahor sama2 awal puasa..meriah sikit..actually nak buka pon sama2 tapi adik aku kna balik skolah awal plak..takble anta malam..kang kna penalti plak..hoho..soo..aku kna la anta n tros balik umah kat kk..tu yang kna buka sorg2 tuh..memula tuh nak bli mkanan kat bazaar ramadhan..tp tak jadik plak sbb aku tgk sesak gile tpt tuh..sampai parking pon tader..soo..aku gi singgah kfc je..haha..bebuka ngan snake plate la aku smlm..um..sahur aku lagik sadis..heh..makan lobster yang mak kirim ptg smlm ngan mkn cornflakes jer..hoho..puan bibah suh masak nasik or bli mknan yang solid skit tp aku malas nak kuar..:P..itu lah kisah hari pertama aku berpuasa..heh..

last sunday aku ajak family aku gi kk..nak blanja family aku makan2 sblom puasa nih..kitorang gi ar one borneo..memula tuh aku nak ajak makan kenny rogers..tapi kna tunggu sejam plak baru ayam dia masak..da la ramai org que..last2 gi makan pizza hut..hoho..bleh makan island supreme yang mmg tak disukai oleh puan bibah kite..ohoho.tp aku sgt suka!puan bibah ckp itu la recipe paling worst sbb letak tuna kat doh pizza!hahah..go baby ikot saya!:P..soo..pas makan gi jalan2 skit tgk mall tuh then balik umah!..malam tuh kna gi kenduri tahlil arwah kasen aku yang meninggal ari jumaat lepas..cite pasal arwah meninggal nih..itulah kali pertama aku semayang jenazah n ikot gi kubur ntok tanam jenazah..now i know how they do it..Al fatihah ntok arwah…

last week juga aku da cat rumah..hoho..cat bagian luar n 2 bilik yang kosong tuh..arituh tak dan nak cat sbb cat da abis..saje je cat sbb da nak raya!hoho..lagipon kalau da puasa esok mmg tak tercat laa rumah tuh..huhu..warna dia okla pada aku..taktau plak puan bibah ckp pe nanti..by the way..puan bibah nye flight kna delay la plak..patut kol 3 hari rabu tuh dia da ada kat kk..tp kna delay smpi mlm baru ada cni..aiyo..tadapat nak “sungkai” ngan dak b!hoho..”sungkai” tuh berbuka dalam bahasa sabah!:)

soo..itu jer la kot..selamat beramal di bulan ramadhan nih…calee~

p/s= mish u dak b n baby!

written by anas

Please let me know what do you think about this post. :D