our 1st little adv ride~

salam~

last saturday aku puan bibah n si hijau berjaya ride buat pertama kalinya and it wass soooo much fun and enjoy walopon pn bibah komplen bekematu b*n**t..:P..kali ni kitorang pi kota belud yg jaraknya kira2 74 km total dari depan umah kitorang sampai ke destinasi iaitu depan umah my auntie kat kg pantai emas,kota belud..alif tak ikot?heh..kebetulan my parents mmg nak pi balik kg ziarah sedara kat sana..soo..aku pon amik peluang ar suh nenek alif bawak en alif nek keta then aku n pn bibah nek moto..wuuhhooo..terasa macam adv rider plak..(tgk kat www.advrider.com)..to ride with my lovely wife is one of my life wishlist and this is jusssst a beginning…:)..

actually petang sabtu tuh kitorang tgh tunggu contractor pi pasang aircond pn bibah..dorg janji kol 3.30..my parent nak gerak pas zohor..soo..mmg tak leh tunggu laa..since aku mmg plan nak nek moto (tp tak kasiktau pn bibah until the verrry last minute!)so..aku suh en alif ikot nenek dia je..haha..seperti biasa en alif cool n steady je..siap lambai2 tgn lagi time nak gerak..:)

soo..pas dorg da gerak..aku kasik tau pn bibah nak balik nek si ijau..n surprisingly pn bibah set je..:)..soo..aku pon pi prepare si ijau n riding gear sume while pn bibah packing barang2 sket…then kitorang pon tgu la en contractor pasang aircond..pas da setel semua kitorang pon ready to hit the road~brapp braapp braapp..i am so exiteddddd to ride with pn bibah!!

530 kitorang gerak dari rumah..cuaca baik walopon panas cos skang mmg musim kemarau..bak kata pn bibah abes cair mekap..hoho..sampai tuaran kitorang benti refuel kat petronas..pastu ride balik all the way sampai kat kg..sebelom sampai sempat la benti2 jap amik gambar..pn bibah siap amik video lagi~tup tap tup tap..kol 620 kitoang sampeii..~Alhamdulillah…ni ada sikit gambar~

 

riding gear done~

safety 1st..

pn bibah n si ijau ready~

pn bibah yang sporting~i lap u..u lap lantai..kuang2..

let the good times roll~

last shot before gerak..530..

refuelling at tuaran

benti kat petronas bakut,tuaran isi minyak n take 5(pn bibah bekematu b*n*t**)haha

take 5

 

sompek laie~

otromen(mak cakap~)

one for album~

view

pn bibah take a few nice shot~this

view..

and this one~

otromen masuk kg~haha

now my turn..

peace no war~

again..

my love..n my love..:P

and again..

enuff!

and bibah again!

esoknya pepagi lagi aku da kuar nak pi ziarah kuburan arwah datuk n nenek belah ayah aku kat kg. tamau..kalau dulu time skolah2 sampai time uni kalau aku kat sabah mmg tak lepas aku pi ziarah kubur arwah sbb ayah aku kompem suruh pi punya..here some pic again..

loong way down~

7.30 am..

looong wayy uppp..

ride pepagi kat kg mmg layan..fantastic view n fresh air!!surely i ll come again..next time wif my   lovely pillion~

postcard from africa~haha

abes tebakor padang ragut savana kat kg aku nih..kemarau skang ni..

laut china selatan~

last..

naisss~

2nd lasttt..

one shot before ride back to kk~bye2 kb..

ok..reallyyyy lastttttttt~jgn mara aaaa…:)

tghari kol 1130 kitorang gerak balik kk..sampai je tros siap nak gi kenduri kawen kawan aku firdauz kat putatan..pastu..eh brapa banyak pastu daa..here some pic..again..n again..:P  see ya~caleee..

 

 

written by anas

10 thoughts on “our 1st little adv ride~”

  1. Beba

    hahahaaha…nnt suh anas hadiahkan aku jaket pink satu..hahahaa…baru la match ngan baju hot pink aku tu…skang ni mana bule pakai bj pendek2 and ketat2 dah…nnt terkeluar sane sini.. :p

    pergh..besh2 tu besh laa.. (kalau laju) tapi berkematu tu naik motor ni..kena letak padding tebal sket kot..hahahaha…

  2. peah

    anas mmg dah gempak…helmet, spec, glove, boot and elbow pad…..
    dpt kat beba, helmet otromen, baju pink, and knee pad mcm nak pi main roller balde plak….
    huhu….

    besh la kowang….enjoy betul….

    1. beba

      hahahaahah…dier da berabes duit tu beli untuk menyemat..hahaa..aku sume barang pinjam..mmg laa..
      ye la peah..nnt aku carik complete pink! baru la gempak..hahaaha…

      pasal knee pad tu takle nak tolong da..aku dibuli..anas pakaikan..for safety..hehehe..

Please let me know what do you think about this post. :D