goodbye 2008!

assalamualaikum..lama tak update, lately bz manjang..keje pon banyak.seblom apa 2 saya ingin mengucapkan selamat menyambut tahun baru hijrah 1430 pd 29 harituh..semoga tahun baru ni kita sume bertambah amal dan takut pada Allah s.w.t…doakan hari2 kita akan lebih baik pada tahun ni insyaAllah..tahun ni aku sambut maal hijrah ngan puan bibah..heh..1st time baca doa awal tahun n akhir tahun berdua ngan isteri..slalu sorg2 tahun ni berdua..sperti yang korg sume maklum..tahun nih byk benda aku da kna buat berdua..hoho..:)

time christmas jarituh pakcik aku belah ayah aku meninggal dunia kat hospital kota belud..innalillah..semoga Allah menempat kan arwah bersama2 orang yang beriman..amin..esoknya aku gi amik adik aku kat beaufort sbb nak bawak dia gi kenduri arwah pakcik aku tadik tuh la..parents aku tak dapat datang sbb time tuh dorg gi tawau cos gi attend wedding kawan dorg nye anak ke hape..so..pas wedding tuh baru dorg gerak ar..bebalik pada cite aku tuh,,pas subuh aku da gerak gi beaufort..da sampai sana lepak jap pas tuh gerak ar balik kk..tup tap sampai kat area membakut aku n adik aku ngan si hijau accident!ampeh sungguh pajero tuh tak kasik signal masuk simpang..aku tengah overtake dia bole plak dia masuk simpang tetiba!tanpa signal!chait!soo..pas sesi bertengkar secara kecil2an..dia pon agree nak bayor repair cost si hijau..lgpon dia ada bengkel sendrik..so settle disana (walopon aku blom anta kete gi bengkel tuh lagik!)..ntuk pengetahuan korg..ni kira 1st time aku accident kete..hoho..aku tegelak2 je dalam kete time tuh..hahah…so pastuh kitorang gi kota belud n join ar kenduri ntok arwah..actually kenduri kat sana 7 hari berturut2 ..tp sebab aku keje..aku n puan bibah on off ar gi sana..baru 2 kali jer kitorang dtg tolong2..ok la tuh..jumaat ni insyaAllah gi la ntok hari yang ke 7 nye..Al-fatihah ntok arwah…(terima kasih!)

esok da masuk tahun 2009..means due date puan bibah da smakin hampir..:) kira bulan depan la dia besalin..puan bibah ada cakap yang dia takot takut seram sejuk..hehe..smalam aku ngan puan bibah berpillow talk..

beba ” ish..da tak lama lagi due..takut la nak beranak..huuu~~”

aku ” apa nak takut..saya kan ada~~”

beba ” eleh, bukannya awak beranak skalik ngan saya pon!”

..teros kitorang tegelak !hahahaha…kesimpulannya puan bibah ada sedikit ketar la bila da semakin hampir nih..n aku rasa itu normal..kan iffah?:)

um..mgu lepas kitorang ada la buat makeover bakal bilik baby kitorang nanti..a.k.a guest room ntok sedara2 or kawan2 yang nak datang gi umah..seblom nih tader tilam or katil kat bilik tu so tak leh ar dorg stay..kalau ada kna tido kat sofa..memandangkan MIL aku dtg pas bibah besalin ntok jaga dia seminggu kat sini..so..kna la aku prepare bilek tuh sket2..kira da bole tido la skang..:) bilek tu nak buat opis puan bibah skalik..da usha da meja2 ntok keje puan bibah..nanti la beli..skang nih puan bibah keje kat bilik tido jer..hoho..minggu lepas aku blikan puan bibah wifi router..soo dia bleh ar buat kije kat memana dia suka..takyah la nak duk kat living..bleh ar sambil baring2 wat kije..:)hoho..

malam ni ingat nak gi tgk muvie ngan puan bibah..ingat nak tgk citer yess man..member aku kata best..esok cuti new year..bole ar lepak 2 kat rumah..nak balik beaufort minggu dpn jer la..sbb minggu nih slalu da jumpa mak pak aku..hoho..:) soo..selamat bercuti pada korang sume ( excluding puan iffah yang da stat lama da!:P)..habiskanla masa ngan family terchenta!

p/s = tahun depan banyak dak maahad yang nak dapat baby..smlm baru dapat tahu bini irfan tgh expecting gak..marini,najwa,azean n puan bibah juge..”YA ALLAH, KAU PERMUDAHKANLAH URUSAN MEREKA~AMIN”

calee~~

written by anas

3 thoughts on “goodbye 2008!”

  1. Iffah

    aku terasa glemer hehe..biasa la tu nervous..aku dlu pun dok ckp2 takut kt hubby..dgn bdn aku yg kecik n berat baby dah reach 3kg lbih time 9mths check up..sgt takut xlarat :P..tp bila time deliver tu,xpkir lgsg psl takut..pkir sakit contraction n doa2 baby slamat 😀

Please let me know what do you think about this post. :D