bangun!gi keje!

assalamualaikum..title di atas tidak ada kene mengena ngan aku lambat bangun untok gi keje walopon kekadang ada jugak aku tercecer..heh..title tuh ada la ditujukan buat puan bibah..hoho..minggu lepas her former boss offer puan bibah ntok wat part time job as a programmer..heh..yang bestnya dia ble wat keje dari rumah je..dia communicate through skype n email je..hoho..soo..kira umah tuh jadik office puan bibah ar..n dia da bercita2 ntok jadikan salah satu bilik kat umah kitorang tuh ntok jadik opis die + bilik baby boy kitorang nanti..hoho..dia siap lukis2 plan lagik..umm..nanti kita buat ek dak b..:)..

soo..waktu bekerja puan bibah adalah bermula dari kol 9..setiap kol 9 puan bibah kna la online sbb boss dia mr Mi*ls tu akan commmunicate ngan puan bibah nih..hehe..tp puan bibah nih ntok 8 bulan terakhir nih slalunya bangun lambat..sbb yerlah kan tak yah nak sebok2 besiap gi kije..suri rumah sepenuh masa la katakan..hoho..soo..aku la kna ingatkan dia bangon kol 9 gi online!hahah… bagosla puan bibah dapat offer ni..at least ada gak dia what something..kalau tak boring plak dok sorg kat umah tuh..kalau da ada baby esok lain cerita la..umm..aku lagik senang kalau puan bibah bole keje macam nih.. sbb insyaAllah kalau da ada anak esok dia bleh jaga anak kitorang sendiri n dia bole keje skalik..wah..heaven gak tuh..kalau di beri izin Allah aku mmg nak mak anak aku a.k.a puan bibah yang jaga baby kitorang nanti..sbb kalau org lain yang jaga mmg tak sama ngan org lain jaga yetak? btol tak ibu2?

actually aku ada gak la masuk blog2 ibu2 muda yang bekeja ni..mmg banyak yang komplen tak ckup masa nak besama ngan anak etc..tp apa nak buat..ntok kuarge dorg kna keje n tepaksa la mcm tuh kan..hohoh…apa apa pon all the best ar pada korg ibu2 yang bekerja tuh ekk…banzai!

written by anas

5 thoughts on “bangun!gi keje!”

  1. beba

    hohoho..kalu org lain jaga mmg la xsame ngan orang yg lain plak yg jaga..huu..complicated jek ayat..

    huu..sy xmo anak sy cakap slang tawau nnt dak p..hahaha..

    akhirnyer aku dapat bule dapat duit lebih!banzai!hohoho…

  2. Iffah

    haha..bestkan ada duit sndri :P..tp mmg best la dpt keja camtu..ko buat la online biz..jual brg2 pearl sabahan tu..sure laku..dpt tgk baby dpn mata..n nti since dh keja, maternity leave nti dpt mkn gaji buta..tu plg best hahaha..

    anas, ko typo ek? ayat tu mmg complicated.. tp mmg btul pun..susah wor,xdpt jg sndri..Faruq mula2 aku hntr babysitter,asyik nangis je..smpai babysitter tu xsanggup jg, hntr balik..xsmpt cari babysitter baru, kitorg hntr nursery..dia mmg enjoy la kat sana, xde nangis2 pun..tp susah la, kat nursery budak2 sng bjangkit kalo flu or cough ni huhu..

  3. dak p

    hoho..typo la..aku pon pening..sbnarnya nak ckp kalau korg ibu2 sendirik yang jaga anak sendrik mmg tak sama ngan org lain yg jaga..hohoh..um..tuh la tuh..lagipon kat nursery slalunya yg jaga tuh bkan ibu2 pon..anak2 dara je yg ramai..so pada aku dorg blom ada keibuan tuh lagik ar..(jgn marah ar..pendapat aku jer!)n kat nursery kan budak2 nih len2 jenis..ada yang ganas n etc2..hoho..tp kalau dpt tpt yg mmg best mmg ok laa..go go go faruq!hoho..

    yang pasal online biz tuh mmg antara plan kitorang tuh..lagipon aku mmg da ada tpt amik barang da..heh..insyaAllah la tuh nanti..hoho..

  4. beba

    hoho..nnt bile da bukak biz bule la ko jadi 1st customer..haha..dlu masa time xde keja nk wat cam dok delay2kan..pastu skang ni da ade keja plak..dok pk bile plak nk start wat ntuk biz sendri..hohoho..

    neway kije ni kire part time..pay per day..kalu keja ade gaji..kalu xkije xde la gaji..hehe..

    tu la..kalu kerja nnt aku pon xtau la nk anta ke mana..skang ni nk percaya org pon susah..ngan kes dera budak la kadang2..

  5. Iffah

    haha..alhamdulillah la nursery faruq tu ok je..nursery tu ok,mak2 sumer n babysitter yg t’latih la..ex-nurse wad paeditrician pun ada..mmg dia asing la budak2 ikut umur diorg..so, baby ngn baby je..tp, still la sng jangkit bjangkit ni huhu..jelesnye aku ngn korg hehe..

    haha..aku pun cam nk buat online biz, jual bj budak2 branded tp murah sbb dr gudang..tp ntah bila nk start nye..aku jd 1st customer ko, ko jd 1st customer aku ek hahaha..

Please let me know what do you think about this post. :D