alone~

assalamualaikum..sadis gile tajuk entry aku nih..hahah..hari jumaat lepas aku,  puan bibah, MIL n alif balik kajang..flight kitorang kol 12.30..Alhamdulillah alif tak buat perangai pon dlm flight..tido je..hoho..memula cam risau gak dia nangis ke apa..dah la kitorang dok asing2..alif dok ngan nenek dia..aku pon taktau ai.r a.sia da kna duduk ikot seat da skang nih..hoho..next time kalau nak travel kna la book siap2..senang..tiket kitorang bulan 4 ngan 6 ni kompem kna dok asing lagik nih(sbb da bli)..adehhh..soo..sampai kat lcct atok alif dtg amik n kitorang pon sampai la kat kajang..

esoknya ramai la yang datang melawat/nak tgk en alif kita..hoho..tq very much to nyang n tok nyang beranang, baby syikin, yati n aboy, umi n family(nana,bili,n wana),apek n sal,ipan n mira,badut n gf (lupa nama!),efa,acul n wani,palen.tolel n nita,dayen n ashyraf..tq2 4 adiah2..sgt beguna sume2 tuh..one thing pasal si alif ni..time oang datang nak tgk dia..dia punya tido punya la lena..kita cuit2 pon dia buat deek je..mcm2 la yang dorg buat kasik dia bangun..tp dok tetutup gak mata..hoho..makin di kejut makin lena lak..

smlm aku da balik kk..tak best giler balik sorang2..tinggal la pn bibah n en alif kat kajang..balik umah yang kosong tade org aku jadi tatau nak buat apa..sudahnya aku dok menyapu n mengemas umah.. abes sume abok aku lap..pastuh tgk gambar2 lama yang aku bawak dari kajang(gile nostalgik gambar2 sume!)..haha….seb bek balik ni pn bibah ada bekalkan aku ngan anime2 dia tuh..hoho..tu pon tatau tgk ke tak sbb aku tade la minat tahap gaban kat anime mcm pn bibah tuh..um..last2 smlm aku tido awal cos nak bangun kol 4 tgk champion league(glory2 man utd!)..rindu plak nak dgr suara en alif melalak pepagi..tukar diapers..tunggu dia burp..aiyoo..bestnya nikmat yg Allah kasik ni..alhamdulillah..masuk bilik en alif dapat la bau dia sket..(sbnarnya bau lampin yg baru cuci)heh..aduuu..bibah n alif..teseksa idop korg tader!:P..

en alif skang ni da stat jadik penjaga malam yang tegar..stat je kol 12 ke atas mata dia da susah nak tutup..kasik dia kenyang pon still dia tak ngantok..hoho..mungkin sbb siang dia bantai tido kaw2 punya kot..dia nih suka dgr orang beborak2 dkat2 ngan dia..kalau pasang tv citer2 drama tuh dia dok senyap je..seblom ni just on laptop n play said al-ghamidi ngaji je dia senyap..skang dia da demand tv plak..hohoh..soo aku la yg dok layan tv pepagi buta ngan en alif..(tebayang muka en alif tgk kiri kanan!~~)..tak bestnya jauh..kalau en alif n pn bibah ada kat umah skang nih kompem aku da stat kete n balik umah nih!hahah..psycho!..full stop.

14/3 ni my PIL nak wat majlis ntok cucu dorang yg first nih..parent aku awal2 lagik da bli tiket ntok attend..maybe aku gi pon takleh lepak lelama sbb nak sep cuti..kna plan cuti..byk lagi event2 ntok taun nih..:)rasanya itu je update kali ni..makin byk tulis makin teringt kat my other half n en alif!jaa~

p/s= puan bibah kalau rajin tepek la gambar kat entry sy nih!gambar2 lawatan en.alif nye peminat!:P

written by anas

4 thoughts on “alone~”

Please let me know what do you think about this post. :D