Buat Custom Mug letak muka sendiri..Nice~

Actually cam dah lama gile dah aku nak wat entry pasal ni…tapi tak terbuat2 pulak..

Custom made or personalized mug yang aku designkan as hadiah untuk pemenang GA aku yang dah berkurun dulu..hohoho..

personalized-custom-mug

personalized-custom-mug-heartbeat

Actually even dok design mende alah ni pon amik masa lama…hehe..sebab gambar husband and anak Mrs. K tu is a vector art yang aku wat sendri from scratch..tapi dah last2 tu cam bile nak letak details tu cam susah gile..heheeh..sbb bile aku zoom dier dok pixelate..sbb quality gambar tu pon mmg cam low which is why aku nak try wat vector art tapi tak terpikir plak nnt susah nak wat details..hehee….

kalau vector art ni dier tak pixelate..and kalau nak guna gambar untuk design for benda2 print ni better guna gambar yang more than 1.2mb in size..kalau size kecik nanti dier jadik pecah2 and tak cantik nnt…

tapi seb baik la menjadi gak la vector art aku tu…and Mrs. K pon cam puas hati jek ngan hasilnya.. πŸ˜€

mrs-k-personalized mug design

so ni jek la entry basi yang sepatutnya aku update tahun lepas..haahhaa.. :p

p.s: cam teringin plak wat vector art gambar Alif ke or gambar sendiri ke..hehehe..tu pon kalau ade masa laa..lagi2 la laptop ni skang cam senang panas kaw2 plak..huu…

Incoming search terms:

  • custom mug (10)

habis madu sepah dibuang??

eh..tak lah..hehee..tak buang nya..

simpan wat kenangan..tak pon mana tau kot2 boleh guna untuk masa lain ke.. πŸ˜€

ape la yang aku cakap ni kan..tetibe jek…

actually ni pasal project improvekan ‘mascot’ blog mak aku laa..aku ni takde la pandai sangat bab2 wat mascot or dolly la bak kate orang skang ni..huu..aku kalau lukis characters ni memang cam keras sket tangan..dah lama dah tak berlatihkan..lgpon bakat limited..hahaa..

so sebelumnya gini la dolly (tak tau la layak ke tak dipanggil dolly.. :p) website hantarankahwin.com a.k.a blog bisnes gubahan hantaran mak aku..

mascot hantarankahwin

yang lama punya..and still pakai lagi...

for me dah comel dah ni..hahaah..tapi bila aku buat business card untuk mak aku..rasanya cam too comel la pulak nak nampak cam serious business..hehe..so aku decide nak kasi make over sket kat pengantin berdua ni…

base on the same sketch jugak (sbb aku malas nak sketch baru and tak de idea pon) aku just kasi diorang mekap kaw2 punya..hehe..kasi warna.. πŸ˜€

so ini lah hasil kerja tangan aku selama sehari semalam (termasuk la ngan jaga alif, tengok tv [tengok Mr. and Mrs. Smith semalam kat TV2..cunnya Angelina Jolie..huu..], tido etc2..ada anak ni mana boleh concentrate cam dulu dahhh..hehe..)

mascot 2.0 hantarankahwin

the new and improved pengantin hantarankahwin.com

warna pink gitu..hehe..ok ke? hohoho..actually ni my 2nd vector art..hehe..yang first?? ada..tapi tak release lagi..hehe..akan di war war kan masa aku release my new free blogger template nanti..hehehe…

aku pon tak tau la sebenarnye ok ke tak ni..hehe..tak tanye lagi sesape…tapi cam serious sket la kot..dari yang lama tu..sangat cartoonish..

any comments sangatlah dihargai… yang membina please i.e: kepala lelaki tu kalau boleh kena kecikkan sket etc2.. Jangan plak dok komen i.e: beba, ko punye art ni mmg bapak buruk gile, berenti jek la..etc2..kay..hehehe..

so itu jek la untuk kali ni.. πŸ˜€ nak take a nap sket..hahaa..semalam tido lambat, tapi bangun awal, kena isi borang extend duduk kat sabah ni…dah esok nak balik KL, kang tak lepas imigresen naye..hehee… (seb baik dak p ingat..huu..)

p.s: dah 2 tahun dok sini..tp tak buat2 lagi paspot biru..hehe..

Β 

Incoming search terms:

  • pengantin vector (41)
  • logo pengantin (40)
  • pengantin cartoon (29)
  • vector pengantin (23)
  • vektor pengantin muslim (2)

7 hari lagi sebelum ‘Happy Birthday to Me’ Giveaway tamat!!

hear ye! hear ye!

tinggal lagi 7 hari jek lagi..sila2 la join ye kepada sesiapa yang belum join tu… πŸ˜€

giveaway yang simple and cara nak dapatkan pemenang pon simple..hehe..senang kepada korang sume..and senang jugak kepada aku… πŸ˜€

last time wat contest memang pening nak carik pemenang..rasanya pada sesape yang dah pernah organize contest mesti paham betapa susahnya nak pilih pemenang ni kan..hehe..

tapi kita yang organize contest or giveaway and join mende2 ni takde la nak kecik2 hati ke kalau tak terpilih or tak menang..normal la tu…kalah menang ni kan adat pertandingan..kalau rasa tak leh terima kekalahan tok sah la sebok2 nak join.. :p

so apa lagi..meh la join..as for now still ade beberapa lagi penyertaan yang aku belum terjah…huu..sabo jek laa..

actually aku tengah dalam process meng’upgrade’ characters for my mom’s website ‘hantarankahwin.com‘ ala2 mascot la kot..hehehe..buat masa skang ni gini la rupanya:

gubahan hantaran

sila click gambar untuk ke website hantarankahwin.com

versi baru nanti mmg fully vectorized characters kay…hehee..ketar2 la buat guna illustrator..banyak sangat tools yang aku tak kenal lagi…so progress is very slow..hehe..baru start petang tadi..skang ni about 75% siap kot..yang perempuan dah setel..tinggal yang lelaki jek lagi…nanti dah siap aku kasi reveal kat sini..hehehe..

then kena la wat project tukar banner and header untuk website mak aku tu…and hari tu dah siapkan design business card mak aku…tapi nak tunggu siap dlu mascot 2.0 baru gi hantar print.. πŸ˜€

website baru aku still in progress jugak…huu..byk nye yg in progress ni..tapi design and template rasanya mmg dah siap sepenuhnya..tinggal nak kumpulkan contents and masukkan semua contents jek..pastu boleh la annouce besar besaran..hohoho…

ape lagi ek project..owh..project static website yang aku wat dlu ownernya still cam nak tambah lagi pages..so tu masuk dalam future project la..and ada lagi satu project website gak..tapi maybe wordpress base kot..just design jek la kena custom made…tu pon future project..

kalau korang2 ade gak nak kasi aku project, sila2 la contact aku..hehe..just guna ‘contact us‘ form tu jek..aku suke skang ni main design mendesign ni..hehe..

eh..tapi kalau nak free tak dapat la aku nak kasi..hahaa..aku pon mencari rezeki gak ni..kalau nak blogger template free bule..hehe..skang ni baru ade 2..nnt ade lagi 1 on the way..eh..2…hoho..(bile la nak siap..)

kay la..dah panjang plak menceceh…so sila la join giveaway aku tu ek…7 hari lagi..cepat2.. πŸ˜€ Personalized Mug menanti korang..hehe..

entry contest dah sticky kat atas..tak pon click jek kat banner bawah ni kay.. πŸ˜€

selamat hari jadi kepada saya..