Toy yg paling mahal mak belikan untuk Alif..

Kitorang jarang belikan toys untuk Alif..bukan tanak beli..tapi cam ala2 dier ni suke campak2 segala barang termasuk la mainan dier..dipijak2 la..huu..so kalau beli mahal2 ni cam and nampak plak dier dok pijak2 depan mata..alahai..

tapi before this nasib baik la cousin Alif, En.Aiman bam-bam tu ade banyak mainan and yang interactive berlagu2 bagai tu..tapi yang paling besar and jadik kegemaran Alif is this one: Vtech Ride On Alphabet Train (ada kat Little Whiz [email protected])

vtech-ride-on-alphabet-train

sampai2 jek kampung terus jumpe benda tu dlu..hahaha..mmg suke btol dier..and macam2 la lagi mainan Aiman..tapi Aiman skang ni dah pindah dok semenanjung dah..ikot mak dier pindah gi sane..dok ngan ayah dier…baru jek jumaat lepas kitorang hantar Aiman and mak kat airport..pasni jarang la Alif jumpe ‘Aman‘.

Tu cerita selingan jek..haahhaa..and aku takde la belikan benda alah tu untuk Alif..tak mampu lah..tapi aku ade minat satu toy tu..ingat nak gak la belikan satu untuk Alif..dalam RM120+ kot..tapi tunggu la mak dapat duit from you know who..hehehe..

so as for now..ni la mainan Alif yang paling mahal pernah mak beli kan..

fisher price storybook rhymes

alif tengah main

Kalau korang nak tau..benda alah ni dah pernah kena campak, hempas and dipijak oleh anak comel aku ni..tapi still ok lagi la..haaha..

tapi Alif suke gak la main ngan benda ni..tekan2 keluar bunyi kan..hehehe..pastu kalau keluar lagu Hickory, Dickory Doc kang dier dok menari2 plak..hahaaha..budak ni memang suke menari..ade jek lagu mula la dier menari2..tarian latest Alif khas untuk lagu theme song cerita Hawaii-Five-O…not that kitorang tengok cerita tu..tapi time iklan jek..haahaaha..

harap2 Alif dapat belajar camne nak appreciate barang dier sendri..camne ek nak ajar..heehe..buku2 dier yang nipis2 aku beli banyak yang dah koyak2 pon..kalau dikira buku2 yang Alif dah koyak2 ngan yang elok lagi tu..byk gak buku dier..and Alif pon cam mmg minat ngan buku… 😀 ikot mak dier la ni..hehehe..

kay laa..nak makan..lapo..