Makan-makan di Sutera Harbour..

hohoho..dah lama baru la aku nak cerita pasal ni..heheh..busy tol la lately..hehehe..banyak cerita dah ketinggalan dah..hehe..tapi tak pe la..update slow2..

actually this time pon gambar2 jugak..hehe..ye la..masa makan kan..ape jek yg nak di cerita kan.. 😀

Candlelight dinner kah?

Candlelight dinner kah?

Buffet foods at Sutera Harbour..yummy2..

Buffet foods at Sutera Harbour..yummy2..

hohoho..sedap gak sebenarnye makanan kat sini..and agak banyak varieties untuk dipilih..and gambar2 kat atas tu lah pilihan hati aku..hahaah..tu bukan makanan dak p dan aku ye…tu lah yang aku sorang jek makan..hehehe..nama pon buffetkan..kena la makan se’optimum’ yang boleh..hehehe.. asalkan jangan over eating sudah..kang jadi cam dak p masa makan buffet kat Le Meridian tahun lepas..hahaha….mmg dah insaf dah dier…kalau makan buffet memang berhati-hati..takut kena lagi cam dulu..sian dak p….

tips nye nak makan buffet ni…jangan amik banyak2 for every jenis of makanan..amik sket2 jek wat rasa2…serious memang akan kenyang walaupon amik small portions jek..sebab banyak jenis kan…tu la caranya..lagi satu kalau ada nasik..jangan amik banyak2..memang meletup la perut kang…hohoho.. 😀

sian la alif..tak dapat makan buffet, makan casing camera pon jadik laa..

sian la alif..tak dapat makan buffet, makan casing camera pon jadik laa..

dak kecik ni tak banyak pon yang boleh aku kasi rasa-rasa..lagipon bapak budak kecik ni cam strict sket..hohoho..aku kasi la dier makan roti sket..soup sket..pastu ape ntah lagi aku kasi rasa sket2..tapi casing camera tu gak yang menjadi kegemaran en. Alif kita.. 😀

dah kenyang! (kecuali en.alif..muke ketat jek..haha..)

dah kenyang! (kecuali en.alif..muke ketat jek..haha..)

dan masa untuk bayar...

dan masa untuk bayar...

hohoho..ni la buffet paling mahal yang pernah kitorang makan..tapi rasanya harga and ape yang dihidangkan tu berbaloi kot..sebab banyak yang makanan seafood ni..kalau buffet tempat lain yang kitorang pegi cam kat le meridian and promenade tu cam ada one or two dishes yang seafood based ni..

dak kecik posing kat lobby sutera harbour resort

dak kecik posing kat lobby sutera harbour resort

ni la gaya dak kecik ni sambil dok tunggu ayah dier bawak keter kat depan pintu…hehe..

kesimpulannye..memang besh la makan..hehehe…macam2 merasa malam tu.. 😀 terima kasih dak p sebab blanje makan besh2 camtu..hehehe..muah2.. 😀

Incoming search terms:

  • sutera harbour buffet dinner (23)
  • makan sutera habour (1)

Sepetang di Sutera Harbour bersama En. Alif

Masa cuti Krismas Jumaat lepas kitorang pergi bersuka ria kat Sutera Harbour. Planning awalnya just nak gi makan buffet kat sane..tak kesah la hi-tea ke dinner ke..tup tup sampai jek kat sane at 4.15pm lebih kurang..rupanya hi-tea dah abes and dinner plak pukul 6.00pm baru start (mengikut poster kat depan lobby tu..)..hai laaa…dah tu nak buat ape lagi..kitorang pon berjalan-jalan la kat sutera harbour ni..

ada taman2..ada swimming pool..pastu ada cam jetty la kat situ..banyak kapal2 mewah, yacht and etc. tak tau la aku..huu..pastu kat tepi2 tu boleh nampak ikan2 kecik dok lepak2 kat tepi2 ujung air tu..ntah ape la yang diorang buat kat situ agaknye..

meh tengok gambar-gambar kitorang kat situ..

Mak dah abes posing dah ni..Alif dok pandang ape ntah..huu..

Mak dah abes posing dah ni..Alif dok pandang ape ntah..huu..

"Alif belajar pandai2, nanti byk duit bli kan satu untuk mak ek" hahaha..

"Alif belajar pandai2, nanti byk duit bli kan satu untuk mak ek" hahaha..

Alif and ayah berangan naik bot tu..

Alif and ayah berangan naik bot tu..

Sedap sangat ke jari tu En. Alif oi..

Sedap sangat ke jari tu En. Alif oi..

Alif~~

Alif~~

Go go Go Alif!

Go go Go Alif!

Tepuk tangan sket..Alif berdiri sendiri ni..

Tepuk tangan sket..Alif berdiri sendiri ni..

Alif and mak together..

Alif and mak together..

Dah abes jalan tu…patah balik ke lobby tengok jam balik…aik..baru jek pukul 5.00pm..dah la perut dah lapa gile ni..ye la..nak makan buffet la kata kan..simpan space la konon2 nye..takde la makan ..pastu cam dah tak tahan sgt..perut pon dah menyanyi lagu keroncong dah..zass…naik keter terus gi “grace point” kot..tak ingat nama tempat tu..ehhe…cam food court la situ..order air and beli kuih sket…

pastu kang lalu la pulak waiter tu bawak sotong kangkung..dak p tergoda tol dier ngan sotong kangkung tu…teros suh beli..heheh..

owh..tapi jangan ingat kitorang abandon pulak plan nak makan buffet tu..no no no…heheh..tapi tu another story….