Baru tau rupenye bule tukar warna PINK! :D

yahoo-mail-pink

 

see..warna pink dah aku punye Yahoo Mail…hehehe.. 😀

baru jek tukar..before this tengok kat options takde lagi benda ni…tadi pon sebab nak update signature..tu yg gi kat options..tengok2 bule tukar plak..hehehe..

so skang ni dah warna pink da yahoo mail aku..so sweet…

bercakap pasal e-mail ni cam teringat plak sejarah nama2 email aku dlu2 sebelum pakai beba_anas [at] yahoo [.dot] com ni..

mula2 sekali e-mail yg aku create is [email protected]..83 tu of course la tahun aku lahir, nicky tu plak dlu aku minat gile wei kat nick BSB tu..hahha..ni time sekolah lagi..dari form 3 kot email tu…lama gak aku pakai..rasanya sampai dah masuk MMU baru bukak e-mail Yahoo…

Masa kat MMU dlu kat bile form group untuk assignment jek mesti bertukar2 YahooID..untuk berYM la ape lagi..masa tu email yang aku create [email protected]..angela tu dlu cam aku suke nama tu..then pastu aku gabungkan ngan heroin game Final Fantasy 9, Princess Garnet..so jadik la angela_garnet tu….

Lama gak aku pakai ni..then list YM friends aku kompom menjela2 kena scroll banyak kali gak..hasil ntah berapa tahun dok kat MMU tu..ade yang jadik kawan..ade tu just kawan assignment jek laa..hehee..

tup2 few years back..aku tak ingat bile..tetibe aku nak login ke email aku dah tak bule…sudah..then aku try nak retrieve cam dah takle plak..aku rasa dier tanye birthday aku bile kot..hahaha..aku dlu2 mana nye nak create account pakai info yang betul..semua dok tipu2 jek..dah tu..langsung la takle retrieve…so dengan hati yg luke aku pon create la email baru yang pakai sekarang ni…kompom2 la korang tau kan dari mana aku dapat nama tu..hehe.. :p

nampak kan aku ni setia ngan yahoo..hehe..dah 10 tahun aku dengan Yahoo Mail jek..:D

Tapi sekarang aku ada banyak email..semua domain yang aku ade semua ade email..hahaha..tapi my primary email still beba_anas ni laa..semua email2 to email domains aku tu aku forwardkan ke email yahoo aku..sebab aku malas nak bukak thunderbird (ni open source..biasanya orang pakai outlook) tu selalu..bile ade email yang nak reply baru la aku bukak and reply..

so..gitu la sejarah nama-nama e-mail aku…

Incoming search terms:

  • cara tukar warna facebook (16)

raya ni nak sandal and handbag baru please~~~

nak beli sandal pink!! untuk raya…hehehe..raya tahun ni aku ade 2 baju pink..and satu warna hitam ada biru2 sket..

teringin plak nak handbag warna pink gak..hohoho..jom kita tengok..

coach handbag

sungguh cantek..harganya..pon cantek gak.. 😀

coach butterfly tote

sukenya ade butterfly!! cantek gile..

coach pink handbag

yang ni adalah sangat2 sweet..

kalaulah boleh dapat sebijik…hohoho..bestnyaa…

pastu nak wedges yang cam ala2 gini plak…

hot pink wedgesbestnyaaa…wohohoho..sudah2 la puan beba berangan..hehehe..tapi memang nak pon beli handbag and wedges ni..cuma yang mampu dibeli jek laaa…hahaaha..

tapi one day memang aku nak la ade handbag coach sebijik..sangat santek ni..sebijik pon jadik la untuk seumur hidup ni..hehehe..tapi mana tau kot2 di masa depan allah murahkan rezeki aku..dapat plak 2-3-4 bijik..hahaa..I loike.. 😀

Incoming search terms:

  • handbag coach murah (128)
  • beg coach murah (52)
  • handbag coach murah malaysia (23)
  • bag coach murah (22)

Style dressing Puan Beba…

Aku rasa aku cam suke cara dressing aku skang ni..lebih kurang camni laa..

Blue..

Dress with inner, jeans, wedges (bukan potato wedges ye kawan2..), beg hitam besar yang cam beg doraemon tu..semua boleh masuk..hehee..style ni baru jek berubah lepas beranak la kan..hehehe..selepas semuanya pon mengembang..tapi aku suke style baru ni..sebab lebih menutup aurat sebenarnya jika dibandingkan dengan style dressing aku dolu2 time muda mudi..huu..(at least tak nampak ketat kat punggung tu..) skang ni baru jek start nak tambahkan baju2 gaya baru aku ni..buat masa skang ni boleh dikira ngan jari lagi dress2 aku ni..tapi tak pe..bak kata orang2 tua ‘sikit2 lama2 jadi bukit!’ 😀

make up pon makin simple dari dulu (zaman anak2 dara)..nanti2 aku share ape yg ade dalam beg mekap kecik aku plak..hehee..

tapi aku cam teringin nak try pakai camni:

 

Pink Long Dress..

maxi labuh..korang rasa sesuai ke ngan aku? cam menarik gak pakai maxi ni..tapi cam tak berapa sure sesuai ke tak..tanya en. husband cam tak dapat jawapan yang memuaskan jek dari dier..huu..kalau tanye dier semua pon ok..tak tau la nak caye ke tak..hahahaa..sebab tu kalau bab2 fesyen ni lagi bagus tanye kat member2 perempuan..diorang tau sket camne nak komen..

I’ve always love pink..tapi skang ni kalau tengok dalam almari aku cam ade la seciput jek baju pink..hehe..baju2 lama dlu byk gak pink..tapi semua dah bungkus2 kasi kat 2 orang adik perempuan aku kat umah tu..

masa hari tu aku balik umah aku cam bukak balik kotak2 baju lama aku tu and kumpul2 la yang mana aku dah tak pakai tu..adik2 aku mmg tak kesah pakai baju 2nd ni..lgpon baju aku semuanya elok2 lagi..diorang pon masa aku still pakai baju2 tu pon sebenarnye dah dok pinjam2 jek memanjang.. :p

aku panggil jek diorang..and pastu pepandai la diorang pilih..yang cam klaka sket bule plak adik aku cakap ‘haa..baju ni la yang dok cari2 dlu nak pakai..tapi takde plak‘ haahaha..ampes..bule plak..

zaman anak dara dlu tiap2 bulan beli baju..ade sale jek serbu kedai..belambak2 la baju kecik2 aku tu.. (dulu berduit..haha..duit loan :p) skang ni..setahun sekali dua jek kot aku dok shopping baju..tapi ok la tu..bukannye aku ni bekerja ke pe yg nak bergaya sangat..jimat duit aku..hehehe..

owh..lagi satu yg tak pernah berubah sejak dulu sampai la sekarang…’aku dan tudung hitamku‘..aku mmg senang ngan tudung cotton biasa tu jek..and warna hitam..walaupon sekarang ni macam2 la jenis tudung ntah ape2 ntah..aku pon tak reti nak sebut..tapi mmg tak terasa nak pakai..pernah gak try dlu..bakal menantu mak aku (girlfren adik aku la ni..dah bertahun2 kapel tak gak kawen2.. :p) rajin gak dok jual2 tudung ni..ada gak dier bawak dlu..saje jek la try2..haha..tp rasa cam tak seswai jek..tak sampai seru lagi la tu nak menukar tudung.. 😀

kay le tu..cam terpanjang plak..padahal nak tulis pendek jek..heheh..slalu camtu..huu..

p.s: gambar2 kat atas tu are created at:  http://www.polyvore.com gi la godek2..besh gak..hehee.. 😀

 

Incoming search terms:

  • dress labuh murah (128)
  • dress labuh (83)
  • dress labuh online (59)
  • dress maxi labuh (22)
  • maxi labuh (21)

Kenapa perlu jealous dengan benda petak pink ni..

Kenapa la En. Alif selalu jealous bile aku duduk depan benda petak pink ni…

Kenapa mesti En. Alif nak kacau bile aku nak bersenang lenang di depan benda petak pink ni..

Kenapa pulak En. Alif mesti nak menangis2 bile dier nampak aku nak duduk atas kerusi yang di depan aku sekarang ni ialah benda petak pink ni…

Kenapa En. Alif suke bersangkut-sangkutan bile aku nak berdepan dengan benda petak pink aku ni..

Kenapa En. Alif tak boleh nak bermain-main sendiri dan membiarkan aku melayan diri di depan benda petak pink..

Kenapa En. Alif masih nak mengacau aku duduk depan benda petak pink ni walaupon dia dah kenyang, semua dah setel etc..etc..

Owh..En. Alif…bagi la peluang kat mak ko ni nak berhappy-happy di depan benda petak pink..cam sekarang..hohoho.. I LOVE YOU ALIF..

benda petak pink ?

dell inspiron 1420 in hot pink!

my hot pink dell laptop..huu..

 

 

kenapa tetibe aku dok google pasal pink jacket and helmet? :p

pink jacket and helmet..sangat smart kay…tp kalau tengok harga dier..lagi la smart..hahahaa…tapi ni yang aku just googled jek laa..kat malaysia ni tak tau la bule jumpe ke tak..

Shoei-Womens-RF-1000-Flutter-Helmet-2009-Pink

Shoei-Womens-RF-1000-Flutter-Helmet-2009-Pink

smart gile helmet ni..pink and ade butterfly lagi tu..tapi tgk jenama pon cam glemerkan so harganya… $426.88.

Dalam mimpi jek la kalau nak dapat sebijik..hoho..

 

SL-39Y-BUTTERFLY II white pink

SL-39Y-BUTTERFLY II

Yang ni pon cam besh gak..walopon tak sesmart yg shoei tu..yg ni jenama SOL..sama cam yang dak p beli tu..murah sket kot..kot laa..aku google harga cam tak jumpe plak..huu..

As for jacket plak..tengok ni..

 

Cortech Ladies LNX Leather Jacket Pink White

Cortech Ladies LNX Leather Jacket Pink White

Canteknye pink dier..so sweet..hoho..harga..hahaha.. $315.15 ! Mimpi..mimpi..mimpi..

FXR-Ignitor-Textile-Womens-Ladies-Jackets

FXR-Ignitor-Textile-Womens-Ladies-Jackets

Ni lagi satu, pon cam smart gak.. $197.88..

hoho..mahal2 betul la barang2 ni ek..huu…

alang2 dah usha2 ni..check gak la boot skali..

Fly-Racing-Womens-Viper-MX-Boots

Fly Racing Womens Viper MX Boots

wah..sangat smart kay boot ni..pink..pink.. I love Pink! Nak tau berapa harga? $130.88..

ape lagi ek yg ada warna pink ni… (aku sambil google sambil update ni..heheehe..)

Tour Master - Airflow womens glove Pink

Tour Master - Airflow womens glove Pink

Glove pon ade..hohoho.. yang ni plak harganya $21.00.

owh..ok ok la tu…hehehe..sudah2 la puan beba ni berangan…haha.. 😀 bukannye aku pon yang bermotor ni..aku dok belakang jek (bwk motor pon tak reti :p)..hahahaa..tp cam aku cakap kat anas..kalau alang2 naik motor ni bawak la laju sket..panas doh kalau bawak slow2 ni..at least atas 80 km/h laa..kalau boleh..kalau da banyak kereta etc tu da menempah maut plak..hahahaa..tapi laju2 sangat aku pon takut..hahahaa…

Incoming search terms:

  • sol 39y (447)
  • jaket pink (17)
  • fxr ignitor womens jacket (1)