Tag Archives: photobook design

‘Azri’s First 50 Days’ Photobook

Hari tu aku ada buat post pasal yang promo photobook tu kan?  Tinggal lagi 2 jam je lagi promo tu..so sape yang rasa nak beli and belom lagi sila check kat post aku yang sebelum ni kat sini. Mood ber’PHOTOBOOK’ datang lagi!! (open in new tab).

So this post just nak tunjuk Photobook pertama for Azri..sama jugak macam Alif dulu pon ade jugak, beza tajuk photobook Alif just nama diorang je..heheh..tapi masa buat photobook Alif yang first tu memang amatur lagi..design pon macam bersepah sket…so untuk Azri ni since aku pon last minutes baru nak tergocoh2 buat..jadinya tema dia jadi SIMPLE!! hehehehe…so silalah tengok hasilnya.

Azri's First 50 days photobook Azri's First 50 days photobook - day 2 and 10 Azri's First 50 days photobook - day 27 and 37

Ok la tu kan..hehehe..

For these 3 photobooks memang takde la nak pakai photoshop bagai..sebab tak sempat dah..nasib baik yang satu lagi tu Dak P punye..so dia buat dah siap2 aku cuma konon2 nak tengok je last2 nak jugak edit sebab macam rasa tak puas hati ngan ape yang dia buat..hahaha…

And since memang nak cepat aku tak buat from scratch..aku download readybook yang Photobook Malaysia dah sediakan and work from there…aku tukar2 gak la layout dia bersesuaian dengan gambar yang aku ade..and also background and some of the elements memang aku dah download awal2 and just import masuk ke Photobook Designer.

Okeh..nanti aku update lagi pasal another 2 photobooks plak..nak letak semua sekali 3 kang panjang plak.. 😀

Incoming search terms:

  • tajuk photobook (1)

Presenting 2010 White Album!

Setelah sekian lama..aku cam terajin untuk amik gambar our latest Photobook. tapi cam tak berapa clear la plak gambarnye..hahaha..kes tak cukup lighting.. 😀

photobook front cover and 1st page

insides of the photobook

nice eh..semua putih..orang photobook malaysia tu pon mmg nice la dier letak yang before starting untuk 1 page tu warna putih gak..hehee..so mmg white album sungguh laa..cuma ada sket kecacatan from my design..kat laptop tak nampak..tapi bile print dier keluar plak…huu..maybe sebab brightness laptop ni kot..shadows from the pictures tu ade yang agak nampak gak laa..tapi dak p tak perasan pon..so ok laaa..hehehe..maybe sebab aku yang buat…so aku memang perasan sangat la benda tu…tapi tak pe laa..still sangat nice!! 😀

tapi lain kali aku ingat kalau aku wat lagi aku nak upgrade paper kot..yg ni ok ..tapi cam nipis..kalau berkasar2 maybe bule komot kot…huu…

harap2 sempat dapat photobook white room tu before balik KK…

haiyo..cam tajuk tu dah nyatakan..harap2 la sempat..huu..

rupanya masa hantar order tu dah hari jumaat…tak perasan plak..huu..aku letak alamat kajang..hopefully diorang bule post hari ni..kalau esok pon sempat lagi kot..sbb aku balik petang..selalunya orang pos datang cam tengah hari kot..

doa2 la sempat..hehee..kalau tak kena la suh sesape poskan ke KK..kena la tunggu lama sket lagi…huu..

theme untuk gambo white room studio photos ni of course la putih!! hehe..kat bawah ni ade sket gambar2 layout design for our photobook. untuk photobook ni aku order dengan Photobook Malaysia. Dlu beli RM99 jek..and masa wat order tu just tambah lagi RM12 untuk delivery cost..

white album photobook layout

nak wat photobook ni yang makan masanya ialah masa nak pilih and gambar and pastu nak susun kat mana gamba tu..huu..kadang pening gak..haahah..tapi bantai jek laa.. 😀

tak sabarnye nak tunggu photobook ni sampai…

 

Sempat ke ni??

Aku sekarang ni tengah bertungkus lumus (ye la sangat..hehe.. :p) dok buat design untuk photobook baru ni..hari ni last day untuk dapat 50% discount…this time aku nak cuba kat tempat lain pulak..bukan photobook malaysia or u-print, tapi myflippix pulak..

harap2 hasilnya bagus..hehehe.. 😀

sekarang baru jek siap 9 pages..haha…ade lagi 11 pages lagi nak buat…harap2 sempat..

dah 2 tahun lebih kahwin baru la sebok nak buat photobook untuk kahwin..haha..photobook ni untuk majlis perkahwinan kitorang yang kat Sabah. Majlis kat Kajang memang kitorang amik skali custom album dalam package ngan photographer dlu so tak yah la nak buat lagi.. 😀

kay lahh..nak sambung lagi..kalau tak sempat rugi laa..huu..

ni first 3 pages yang dah siap..

photobook kahwin

kay ke? hehee...

dah dah..haha..dok sebok kat blog ni kang tak siap keja aku..hohoho…go go go beba!! 😀