Tag Archives: myflippix photobook

Alif’s 2nd Birthday Photobook RM65++ jek..murah gile~~

Bulan ni MyFlippix memang buat discount gile2 punye…sampai 75% discount dier bagi..so sangat2 la murah..so aku pon ape lagi…bertungkus lumus la gak la dok menyiapkan photobook 2nd birthday Alif ni..rugi wooo kalau tak beli…hehehe..

Theme photobook Alif kali ni aku wat cam ala2 Mickey Mouse sket laa..warna dier combination of black, white, red and yellow..and ade la kepala Mickey Mouse tu here and there… 😀 Ni some of the pages from Alif’s 2nd birthday photobook…

photobook-alif-2nd-birthday

photobook-alif-2nd-birthday-01

photobook-alif-2nd-birthday-02ops..gambar last tu aku cam terlupa nak crop kat bawah tu..so cam ade extra plak kat situ…malas plak nak buka photoshop balik..hehehe..so mahapkan saye yee….

RM65 tu included ngan postage and upgrade kertas with Matte Lamination..

Murahkaann?? So sebab murah punye pasal..3 hari lepas aku memang dengan sepenuh hati and tenaga berhempas pulas dok siapkan lagi satu photobook… :p murah punye pasal la ni..selalunye kalau RM130+ ni baru dapat satu photobook..ni bule dapat 2..camne2 pon kena gak buat…hahaha…tu yang tak berupdate2 blog tu.. :p

Alhamdulillah..sempat gak siap…baru jek dalam kol 8.30pm aku order and upload files to diorang…and of course dapat la discount 75% tu…malam ni last day la..ntah bile la lagi diorang nak buat offer cam ni lagi..

Owh..photobook lagi satu tu nanti aku citer kat post lain plak..post ni dah panjang cukup quota.. :p

 

 

Alif’s First Birthday Photobook dah sampai!

Last time kan aku ade tunjukkan layout yang dah siap untuk Photobook Birthday Alif yang pertama…Photobook tu dah pon selamat sampai ke rumah kitorang…and hasilnya memang la sangat puas hati wei…hehehe…

Meh tengok gambar photobook baru Alif… 😀

photobook-myflippix-alif-first-bday

Untuk Photobook kali ni 20 pages sahaja..so aku order ngan myflippix..time tu ade discount sampai 60%..memang untung habis…aku upgrade paper to matte laminate and plus shipping baru RM86 kalau tak silap..murah kan??

Sebab dah laminate tu so kertas dier pon jadi lebih tebal..so payah sket nak terkomot ke rosak ke…I loike Photobook…pasni nak buat untuk Birthday Alif yang baru2 ni plak…kalau ade mood la..hahahaa…and skang ni promo myflippix untuk bulan Mac just 45%..bule gak la kalau korang minat nak buat ke…tapi kalau nak berbaloi2..tunggu la yang 60% tu kalau diorang buat lagi..heheeh..:p

tu jek la for hari ni.. 😀

p.s: Alif ntah mana belaja ntah..dok cakap ‘Hip Hip Horey‘ ! tak sudah…hahahaa…

Incoming search terms:

  • myflippix (17)

Photobook Kahwin la pulak..hohoho..

Hari tu kan ade aku buat post pasal sempat tak nak buat photobook tu kan? Actually masa tu tak sempat pon nak order untuk yang ade 50% discount tu…huu..tapi lepas tu pon ada lagi discount..tapi tak sebanyak tu laa..just 30% + free printed sleeve-box..tapi not bad laaa..and the printed sleeve-box tu sangat cantek..

ni some pics of my new photobook.. 😀 this time buat kat MyFlippix! plak..

theme untuk kali ni of course macam gambar kat bawah ni…Majlis Perkahwinan kitorang masa kat Sabah..hehe..dah 2 tahun kahwin baru la sebok nak buat album ni…:p

photobook by myflippix

ni gambar masa baru jek sampai..diorang bungkus ngan kotak and bungkus ngan bubble wrap..sama gak cam company lain2 tu..

myflippix photobook with sleeve box

yang belah kiri tu lah photobook aku…yang kanan tu printed sleeve box dier…mmg nice and cantek finishing dier.. 😀 thumb up!

myflippix photobook top view

myflippix photobook inside

overall aku berpuas hati sangat…and nak buat lagi!! hoyee…hehehe..

kalau korang interested gak nak buat skang ni MyFlippix! current promotion:

Voucher : MERDEKA53
53% OFF, FREE sleevebox & textured paper for Fullwrap 12″ x 12″ ONLY

Voucher : AUGUST30
30% OFF, FREE sleevebox & textured paper for all photobooks

Limited Time Offer : FREE textured paper

Aku memang kompom nak buat lagi…nak grab yang merdeka offer tu..nak buat Photobook untuk Alif’s First Birthday..tapi tunggu budget masuk dlu baru order..lagipon banyak lagi kerja nak kena buat ni before bule wat design layout untuk photobook baru ni..huuu..

I love photobook!!!

Incoming search terms:

  • photobook kahwin (33)
  • photobook perkahwinan (25)
  • diy photobook kahwin (1)