To the tip of Borneo…

Hari tu kan kitorang ade gi jalan2 ke kudat..bile ntah..hehe..tapi tak cerita2 lagi..tapi ape salahnye kalau dah lama pon kan.. 😀

Actually memang tak plan sangat pon..cam tetibe jek decide nak pergi ke Simpang Mengayau di Kudat; or terkenal as the tip of Borneo. Sebabnya..tengok gambar kat bawah ni..

tip of borneo

You're at the Tip of Borneo

kan kat hujung tu..hehe..malam tu pon sebenarnye aku tak tido..huu..ye la..dah jadik cam kelawar dah..siang tido malam berjaga..hehee..tapi cam semangat plak nak berjalan tu kan..pagi tu siap2 semua awal2 terus gerak..kalau aku tido dulu kang sah2 la tak sampai ke kudat tu kang..heeheh..

masa sampai ke kota belud kitorang berenti kejap..makan dlu..dah lapar plak…restoran ape ntah kat tepi jalan jek..overall rating..1 out of 5 stars jek kot..heheh..

brunch on the way to kudat

brunch on the way to kudat..

pastu kitorang teruskan perjalanan, aku plak dah tak larat dah nak tahan mata lagi dah…huu..so for the rest of the journey ke Simpang Mengayau tu aku tido jek..hehe..tapi dak p ade la amik gambar sket2 jalan untuk ke sana tu..

ke simpang mengayau

on the way...

on the way...

aku pon tak sure la berapa jauh kena lalu jalan tak bertar ni..rasanya kejap jek..tapi bila dah sampai ke Simpang Mengayau tu..memang berbaloi la rasanya…memang cantek view kat sane..

pantai di simpang mengayau

air laut yang biru..and pasirnya yang putih....

nice view kan…ni gambar kat pantai kat bawah..dak p saje berenti kejap dok snap2 gambar…pastu kitorang teruskan naik ke atas to the tip.

Masa sampai tu mmg tengah hari time matahari memang tegak atas kepala…memang panas bahang sangat..tapi bile angin bertiup memang sedap..kalau takde angin..fuhh..cair segala mekap..hehe.. 😀 jom tengok some of the gambar2 yang kitorang snap2.. 😀

one happy family at Simpang Mengayau

one happy family at Simpang Mengayau

gambar ni credit to a makcik there and sangat baik hati offer nak ambilkan gambar kitorang.. 😀

gambar wajib di tip of borneo

gambar wajib di tip of borneo

of course la gambar ni memang wajib di ambil for siapa2 yang pergi ke simpang mengayau ni..ala2 proof la yang korang dah sampai kat sini.. 😀

alif menjejakkan kaki di tip of borneo

alif menjejakkan kaki di tip of borneo

pakai stocking jek budak kecik ni..lupe aku nak masukkan kasut dalam beg besar aku tu..hehee..tertinggal kat dalam kereta..

Alif and mak

alif dan ayahbefore bergerak ke kereta kitorang lepak kejap bawah pokok redup sambil menikmati pemandangan laut biru and angin sepoi2 bahasa..hehe..Alif plak enjoy susu dier sekali…tapi takde la tunggu dier habiskan pun susu tu.. 😀

kejap jek kitorang kat sane..dari simpang mengayau kitorang ke kudat sekejap..gi singgah makan..lapor plak..and again..nothing much to say..the food was a bit disappointing..huu…salah pilih kedai kot..

then ape lagi…balik laaaa….

so tu jek la report kitorang regarding perjalanan ke Simpang Mengayau a.k.a The tip of Borneo.. 😀

Peserta Love is You and Me Contest; 26.04-30.04

Salam semua..ni la update terakhir untuk peserta Love is you and me contest..

pasni dah update lain plak..memulanya nak letak balik semua gambar peserta..tapi cam takde masa plak..dah ngantuk gile sebab tak tido sejak semalam..and pasni En husband ajak pergi jalan2 ke Kudat..so planning nye ialah tido dalam kereta..hohoho.. :p

peserta contest love is you and mepeserta contest love is you and meni la pesaing baru yang join this week…

but still some of them ade lagi yg tak memenuhi syarat..so harap2 nama dibawah ni boleh update a.s.a.p ye..and get back to me..nnt dah nak pilih top 10 dah..

  • nfahk
  • ryna
  • asfiedaimpiana
  • bukhairiah
  • elly hamzah

aik..ramai gak ni..so latest by this tuesday nak complete la ek..as for now semua pon just di includekan untuk pemilihan ke top 10. Just a reminder to all contestants ye..once dah annouce pemenang I’ll check again semua syarat2 tu..kalau tak cukup..hehehe..dot dot dot…

so pasal jurinya..buat masa ni Ketua Juri ialah Puan Beba, Juri-2 ialah En. Anas and Juri Jemputan ialah my old friend Puan Pipah and skang ni tengah memboyot anak ke-2.. 😀 Juri2 ni untuk membantu Puan pengajur buat pemilihan awal..hehe..pening tengok gambar banyak2 ni..

tak tau la camne orang yang buat contest tulis karangan tu..tak ke berpinar mata dok bace karangan2 ni..hehe..pasni ingatnye nak buat giveaway jek laa..senang..tak payah pening2..hahaa…

last2 panjang gak entry aku ni..huu..kay laa..mau siap2..breakfast jap..en. alif tengah tido nyenyak tu..mmg masa tido dier..huu..jap lagi kejut la kot…

p.s: hari tu aku ade offer something..tapi cam takde yang berminat..hahha..ke sebenarnye korang tak bace pon ape yg aku dok lalutkan ni..hahha.. :p