Little P..

Assalamualaikum and Hi semua..

Hari ni nak cite pasal ‘Little P’ hehe..

Setelah lama menunggu akhirnya on 13 Jun 2013..jeng jeng jeng..

Little p - test result

Result positive yang telah lama ditunggu2 keluar gak kat window tu (actually semlm tu dah test..tp takut, tak kompiden semua lah..lgpon test pakai yang murah..haha..so test lg..pakai yang mahal punye.. :p ) ..bab happy tu jangan cakap la kan..tapi still maintain cool la..hehe..sebab baru sangat lagi..esoknya ke lusa ntah kitorang buat appointment kat doctor OBGYN aku..time alif pon ngan dia gak..

Pegi sana cakap kat dia..buat home test bla2 positive bla2..then mcm biasa dia tanya period etc..di sebabkan period aku last time mmg ntah bulan berapa ntah..dah lama gile..so dia scan terus..tapinyaaa…tak nampak ape2…masa tu takut gak..ye laaa..kot false positive ke pe ke..dah sampai tahap ni..kot keciwa lagi ke..hehe..so doctor cakap buat urine test lagi sekali..and the result end up to be positive..lagi..alhamdulillah..time tu macam lega laa..maybe sbb dia doctor kan..hahahaa..so kesimpulannya ‘little p’  sangatlah kecik sampai kan terdetect kat ultrasound machine tu…dan balik lah kitorang..berbekalkan ‘acid folic’ and the date for next appointment..

little p - mak and abang alifmuke mak and bakal abang yang happy-mappy  :p jadinya tahun ni mak sambut birthday dapat hadiah spesel gitu..hehe..

Jadinya next appointment dapat lah kami tengok si ‘little p’ . ‘little p’ tu actually kerja si alif ni la..dia cakap ‘it looks like a little peanut’ so dari situ dpt la nickname ‘little p’..ade nampak tak..yang belah kiri tu..macam peanut..hehe..

little p -first appearance

At this time doctor tak bitau lagi my EDD..kalau ikot last period mmg tak accurate langsung lah..so doctor ikot saiz ‘little p’ dalam scan..lepas dah dapat gambar scan ni baru la rasa kompiden sket nak bitau nearest family pasal ni..hehe.. and baru lah ni nak buat first post pasal ‘little p’ hehehe..maaf la ye my little p…post tak sebanyak time abang alif dlu..hehehe..ala2 summary je gitu..pasni kita buat post bebanyak sket ek.. :p

little p - 9 weeks scan

so based on my 9th weeks scan ni..my EDD is officially on 11 february 2014..kalau tepat keluarnya on the date memang sama ngan birthday makcik kinah dia..nampaknya anak2 aku ngan anas ni minat ngan bulan february pulak..alif dlu lahir 3 february 2009…

little p - mak and abang alif week 11

Pregnancy kali ni aku rasa macam cepat gile naik berat badan..perut pon macam cepat nampak..almaklum lah..dulu berat before pregnancy pon tak cecah 60kg..hahaa..skang ni dapat tau pregnant pon dah macam ape dah badan.. :p lagi lah mengembang dengan hebat..hohoho..

So another check up lagi gi tengok ‘little p’ dapat amik gambo sebijik plak pose dia macam abang alif dia dulu..

little p -week 11 scan

lebih kurang je kan..? hehe..

Hari Raya tahun ni dengan Little P lah jugak..yang agak tragis nya..baju raya dah tempah masa before tau pregnant..sooooo…takde la baju raya T . T huuu…abes sendat sane sini dah baju tu..haha..simpan la buat pakai tahun depan..tu pon kena berusaha kurus balik la tu..hehehe.. jadinya for raya beli je baju blouse labuh and skirt…heheh..tu pon last minutes beli kat Metro Plaza, Kajang.. ok la tu kan..ade gak laaa..hahaa..

tengok la en. laki ku…nak gak berlumba menchubby kan diri.. 0_o

little p - hari raya

Another checkup tengok ‘little p’ is on 6 september..padah nye tak update blog pada masa mende tu jadi gini la..letih nak carik tarikhnya bile..then dah tak ingat berapa weeks..dah la gambo blur semacam..hehe..rasanya maybe dalam 15 or 16 weeks gitu kot..little pon da nampak kepala ngan badan je kat situ..dah besar dah..hehe…

little p checkup

lagi gambo mak and alif..hehee..yang bawah ni rasanya masa on da way nak gi check up ni kot..ngade gak nak letak kat sini..hehe.. :p

little p - on da way to check up

This one baru la ade another gambar full body..jangan tertipu ngan ilusi optik..tu hanya trik mata korang je..baju gelap and angle dia kot..perut aku beso dah tau..huu..kalau banding ngan time alif dlu macam 2 kali ganda.. :p little p - @ 21 weeks kot..

Now and 25 weeks..lagi lah bertambah kebesaran aku…nak amik gambo tak terambik lak..hehe..seluar jeans dah sendat gile dah ni kat peha..part zip tu mmg la dah tak zip sampai ke atas kan..hehee..mana bule dah.. :p ..skirt labuh pon skang ni dok mengetam kat bawah perut..haih..mana ntah aku punya pregnancy jeans lama time Alif dlu..ntah mana letak tak ingat dah..hahaha..

Alif rajin gak bercakap ngan Little P..bangun pagi je nanti… ‘Good Morning mak..good morning little p’.. hehe..kalau tanya dia Little P ni boy or girl dia cakap girl..heehhe..harap2 ye la tu.. yang takle blah kadang dekat public places dia sebok nak pegang perut aku..dok siap nak selak2 lak..hahaa..excited betul dia nak dapat adik ni..mesti dia dah boring sorang2 lama gile.. harap2 dah keluar adiknya kang rajin la dia tolong2 tengok kan adik dia..jangan time dalam perut je..hahaha..

As for gender…no..kitorang blom tau lagi..bukannye nak surprise2 ke pe..tapi memang last time scan tak nampak lagi..and then..di atas sebab2 tertentu..tak pergi lagi check up for november ni..sepatutnya last week..tapi sebab dah balik Kajang secara mengejut..so tak tau nak gi check up kat ne..huu..

Berat aku tatau la dah berapa niii…berat gile rasa badan…masa Alif dlu..berat aku camni dah nak dekat beno beranak nye dah..ni jauh lagi ni perjalanan..baru je 6 bulan..huuu..korang doa2 kan lah ye..semua selamat… 😀

So sampai sini je la post pertama aku pasal ‘Little P’ hehe..panjang gitu..6 bulan punye cerita nak letak kat satu post..mana tak nye.. :p

p.s: Ingat pas ni nak buat post pasal kitorang gi kelantan masa hujung may haritu dan jugak pasal Alif gi Kidzania..tengah kumpul2 gambar dlu..skang dah tak de camera..bukan takde pon..ade..tapi asik tak bawak..pastu pakai camera handphone je..bersepah la gambar..ade kat handphone aku..ade yang kat handphone dak p..ni dak p jauh kat KK ni..payah la nak transfer gambar dari handphone dia..okeh..p.s pon nak panjang gak..hahaaha.. :p

 

 

dinner at shangri-la tanjung aru resort & spa..

menunggu hujan redasemalam en. anas bawak aku g dinner kat hotel..sempena lauching alumni yayasan sabah (maya)..bos dier kat jkr..en jumin gondikit ajk maya ni..so dapat la tiket murah sket..rm50 sorang..tu pon memula harganyer sampai rm200 sorang..sape jek la yg nk pegi..bos dier cam suruh carik org len gak..kawan2 si anas ni..soh pegi..tp sume pon disebabkan harga cam xmo pegi..pastu cam turun plak ke rm100 pon xmo gak..huu..then bos dier kate xpe la…mintak rm50 jek..tu pon last2 nyer kitorang berdua jek yg pegi..hehe..kalu nk diikotkan kalu kawan ketat si anas ade kat sini nk gak diorang datang…sbb yg dak p ajak tu sume pon cam xbape rapat ngan dier..so cam x mo pegi sbb kawan xde la nk ikot..etc2..mcm2 la…

majlis tu start kol 7.45pm..so dak p cakap ‘kite bertolak kol 7 jek la..’ kat sini skang ni maghrib kol 6pm so sempat la nk semayang maghrib dlu etc..aku nk mekap2 lagi..huu..tepat2 jek kol 7pm..tetibe jek ujan turun..lebat gile plak tu..pulak tu payung kat dalam kete..haa..sudah..nk wat camne..so kena tgu ujan reda sket..kalu nk g amik payung pon..mmg kuyup la kalu nk redah ujan yg lebat gle camtu..

dalam dok tgu ujan nk reda tu sempat la kitorang dok posing2 amik gambo..hohoh..gamba kat belah kanan ni n kat bawah ni..

bersama dak p dak p dengan selambe nye dok pakai jeans pergi dinner tu..sampai sane sume la pakai baju batik la ade pakai neck tie la..hehe..redah aje la dak p..hohoho..

kitorang sampai sane kirenyer sedang elok laa timing nyer..xpayah nk tgu2 org datang sume…vip pon da sampai da..hahaha..then majlis pon terus start..macam biasa la dinner2 ni..penuh ngan ucapan jek..menteri tu..president ni..etc2..huu..dengar jek la ngan perut lapar..petang xmakan ape pon…sbb dok simpan perut ntuk malam tu..hohoho..

menu malam tu seperti dinner2 biasa yg aku pernah attend…chinese food..huu…tp yg beshnyer makanan tu for 10 person..as for 1 table sepatutnyer ade 10 orang..tp table kitorang tu ade 4 orang jek..aku n dak p..n ade satu lagi couple ni..lelaki tu plak satu skolah rupenyer ngan aku..super senior kat smsskl..tahun ’88 ke dier cakap kalu xsilap..hohho…mesti la masa tu kite pon baru bape tahun jek umur..hahaa…skang ni dier wat business sendri kat kk ni..jadik contractor..

menu...

kat sebelah ni menu makanan yg kitorang makan semalam..baru half-way down the menu pon rasa perut cam da penuh da..hoho..yg bawah2 tu sume ade lebih kat separuh gak every serving..hohoh..mana nk larat nk abeskan makan ntok 10 orang bai..

antara activity malam tu selain dari ucapan yg panjang..ade cabutan bertuah..di mana kitorang ni xbertuah langsung malam tu..tp yg menang kebanyakan nyer sume meja keliling kitorang..apakah? hohoh..macam da ade orang dalam jek ni..hehehe..xtau la tu…hehehe..

then ade diorang dok berkaraoke sambil menyumbang kat tabung maya..kirenyer a company bule sponsor org vip ni soh nyanyi lagi ape2 jek..ade tu rm1k la..rm500 la..the lowest rm100..huu..xtau la bape diorang dok kumpol malam tu..xkire plak..

majlis tu setel tepat kol 11.30pm..cam dalam aturcara diorang tu..then kitorang pon blah la..ape lagi..da la xdapat hadiah cabutan bertuah..hahaaha..teringat plak..hadiah paling klaka skali diorang kasi malam tu is a spade..mmg nk menggalakkan bercucuk tanam ke per..hehe..yg dapat spade tu orang pompuan..

on the way ke kereta tu kat luar tu sempat kitorang dok berposing2 amik gambo kat kawasan hotel tu..cantek gak deco diorang..cam ala2 kayu kayan ni la..n ade benda2 pelik cam patung2 ntah ape2 yg aku xbape nk berkenan..scary!! last pic before aku benti menaip..gambo kitorang berdua n baby yg dalam perut aku yg da bonchet tu..huu…

Incoming search terms:

  • jumin gondikit (1)