Aktiviti Meniup Habuk.

Aktiviti Meniup Habuk.

Wow. Dah lama sangat ni aku tak update blog. Bukan setakat tak update je, buka menjenguk blog ni pon tak. Hahaha. Makin bertambah lah hutang-hutang post yang kena buat ni. >.< Mungkinkah lepas ni aku akan rajin balik menulis di sini? InsyaAllah la kot. Banyak...

Hadiah untuk Cikgu sempena Hari Guru 2017

Hadiah untuk Cikgu sempena Hari Guru 2017

Bab buat benda DIY ni sebenarnya sebab Maknya yang suka. Hahaha. Lagi-lagi bila jumpa benda baru. Mesti nak cuba. So tahun ni benda baru yang aku cuba ialah Heat Shrink Paper, yang end productnya jadi custom name keychain untuk cikgu-cikgu Alif. Bab nama-nama cikgu tu...

read more
First time Online Shopping beli Sandal

First time Online Shopping beli Sandal

Al-kisah kalau orang yang kaki saiz standard rakyat Malaysia mesti senang hati je kan, masuk kedai-kedai kasut, capai kasut kat shelf display and sarung je. Or kalau tak pon just bagitau saiz and penjual tu nanti akan bagi kasut and boleh test. But not for me. Not...

read more
BlogBook #2 Siap!

BlogBook #2 Siap!

Ingat tak lagi last time aku post pasal Blog Book ni. Alah, yang aku print blog posts dari blog ni jadi buku tu? Buku pertama yang siap tu ade aku cerita kat post ni: Blog To Book #1 Hari ni aku nak bagitau yang BlogBook #2 dah pon siap diprint. Hihihi. Kali ni warna...

read more
Bazaar Sekolah Alif tahun 2017

Bazaar Sekolah Alif tahun 2017

Tahun ni, as last year ade juga bak kata kita dolu-dolu, Hari Kantin. Tapi tahun ni dipanggil 'Bazaar' gitu. Hahaha. Aku bab mende gini memang tak join la sangat kan. Tapi aku pergi jugak lah and just bagi la contribution untuk jualan tu. Macam last year aku buat...

read more
Heartbeat.my
Hantarankahwin
NurismaHomestay
Little Whiz
CreativelyBeba

Categories

Cerita Lama Dulu-dulu