Adam Bin Anas

Adam Bin Anas

Alhamdulillah. Syukur kepada Allah, pada 24.05.2018 lahirkan anak kami yang ke 3. Seorang lagi hero yang  bakal membingitkan lagi suasana rumah kecil kami ni. Hahaha. Kali ni boleh dikatakan nama Adam ni dipilih sebulat suara oleh abang-abang dia. 🙂 Masa dah...

Kek Batik Sedap dan Mudah versi Mak Beba

Kek Batik Sedap dan Mudah versi Mak Beba

Lama juga aku dah tak buat kek batik. Tapi kali ni aku cuba resipi baru yang adik aku guna. Dia ada buat dulu, sedap pulak kejadiannya dan resipi ni pon tak pakai telur. Ntah macam mana serious kali ni rasa macam kejap gila lah siapnya. Hasilnya adalah sangat...

read more
Seminggu yang Mandom..

Seminggu yang Mandom..

Aku tengok seronok betul kawan-kawan post pasal pergi open house, makan sedap-sedap. Jeles pon ada. Ye lah. Bab makan ni memang aku suka. Hahaha. Tapi tu lah. Dah seminggu juga la kitorang ni melepek kat rumah. Kata doktor kena demam viral. Ye la tu gamaknya....

read more
Raya Aidilfitri 2017 – Part 2

Raya Aidilfitri 2017 – Part 2

Bersambung lagi cerita Raya Aidilfitri kami sekeluarga untuk tahun 2017 ni. Kalau kot korang belum baca lagi part 1 boleh la baca kat sini: Raya Aidilfitri 2017 - Part 1. Post sebelum ni cover cerita dari malam raya hinggalah raya ke-2. So untuk post ni cover untuk...

read more
Raya Aidilfitri 2017 – Part 1

Raya Aidilfitri 2017 – Part 1

Alhamdulillah. Syawal tahun ni kami semua sambut dengan keluarga di Kajang. Sama seperti tahun-tahun yang lepas, di taman perumahan di rumah keluarga di Kajang memang ada buat takbir rumah ke rumah pada malam raya. Tahun ni awal pulak giliran rumah kami. Memang setiap...

read more
Percubaan Mak Beba Buat Game. Erk..

Percubaan Mak Beba Buat Game. Erk..

Iye.. Betul dah la tu apa yang korang baca tu. Hahaha. Tapi bukan la game gempak hebat 3D segala bagai ape tu. Ini macam simple je. Visual Novel katanya gitu. Dia macam ala-ala kita baca cerita lepas tu nanti kita akan diberi pilihan nak buat apa, dan based on what we...

read more
Heartbeat.my
Hantarankahwin
NurismaHomestay
Little Whiz
CreativelyBeba

Categories

Cerita Lama Dulu-dulu