Kalau korang tak ingat dlu ade aku sebut pasal benda petak pink ni..hehe..but kali ni dah ade pengganti dah..heheh.. Seperti yang dah diwar-warkan kat post ni sebelum ni yang pasal bonus akhir tahun tu..

So ini la dia my new baby…

my new laptop: dell-laptop-inspiron15R

Cun tak??

dell-laptop-inspiron15R

😀 Semestinye aku still setia dengan Dell..for me Dell ni memang laptop yang dah cukup bagus untuk keperluan aku..yang penting time aku nak wat design dia ok..takde lagging2.. 😀

Kali ni aku mmg upgrade betul la from yang lama tu..laptop before ni Dell Inspiron 1420, yang baru ni Dell Inspiron 15R, yang aku beli ni dia bule main tukar2 lid depan tu..masa memula datang gini la rupenye Cik Petak Pink ni:

dell-laptop-inspiron15R -black

Hitam ni tak so sweet la kan..hehehe.. :p

So spec yang aku amik untuk laptop baru ni:

  • Processor: 2nd generation Intel® Core™ i5-2450M processor 2.50 GHz with Turbo Boost up to 3.10 GHz
  • Memory:  4GB 1 DIMM (4GB x1) DDR3 1333Mhz
  • Video Card: NVIDIA GeForce GT 525M – 1GB
  • Hard Drive: 500GB 7200RPM SATA Hard Drive
  • Operating System: Genuine Windows® 7 Home Premium SP1 64bit (English)

Hard drive kiranya upgrade tambah lagi 380GB..horeii~~ boleh la download macam2 lagi pasni..hehehe..RAM pon double than before, pastu aku amik video card skali yang ade dedicated ram…

owh..lagi satu lupe nak mentioned kat atas tadi..screen dia pon aku amik yang beso~~ lagi sket.. 15.6″ punye screen..pastu cam benda baru yang aku tak pernah tau is the “FastAccess Facial Recognition Software”..duduk jek depan laptop..satgi dia terus log in jek.tak yah taip password dah…sbb dia dah kenal muke kita..kadang2 cam laju gak..but kadang2 tak kenal la plak kan muka aku..haahha..

dah panjang la plak citenye…aku still tak biasa lagi ngan keyboard ni..asik dok salah jek menaip..huu..dia cam wide sket ke camne ntah..cam agak jauh2 dari keyboard laptop lama aku tu..so cam agak kena amik masa kot nak sesuaikan diri ngan keyboard ni.. 😀

itu saja laporan dari kota kinabalu, sabah.. 😀

written by beba

Incoming search terms:

  • benda petak di malaysia (39)