Project ni memang cam dah lama nak buat…tapi _____ (sila isi tempat kosong ngan ayat yang paling kreatif ye..:p) As the title dah cakap..photobook kali ni pasal experiences aku masa mengandungkan Alif… πŸ˜€

Kat post before this yang pasal Photobook Alif’s 2nd Birthday hari tu aku ade sebutkan..yang cam rugi kalau tak beli lagi satu photobook ni..because of the 75% discount tu..so lepas jek submit photobook birthday tu..terus cam cepat2 nak cuba siapkan satu lagi photobook..and alhamdulillah..sempat siap… πŸ˜€ and dah pon submit..

Design untuk yang ni aku try buat simple2 jek..sebab nak kejar masa kan…aku siapkan dalam masa 2 setengah hari…Aku pakai combination warna turqoise, white, black and red.. (nasib baik la gambar2 memang aku dah letakkan dalam satu folder siap2..kalau nak carik gambar lagi belum tentu sempat siapnye..)

Kat bawah ni some of the designs untuk photobook citer pregnancy aku ni..

photobook-pregnancy-experiences

photobook-pregnancy-experiences-01

photobook-pregnancy-experiences-02

some of the journal tu aku tulis baru..but ade some tu aku just summarize or copy paste jek from blog..kalau yang panjang gile blog post tu kena pendekkan laa..kalau tak memang tak muat..huu..lagi2 part cerita masa beranak tu..kena buat 2 pages lagi..tu pon dah cut2 sket and font kecikkan lagi…

Best wooo wat photobook ni..lagi2 aku suke wat style digital scrapbook ni.. πŸ˜€

Kat post before this ada yang bertanya mana aku download semua template and kits for digital scrapbooking ni..ni aku kasi list some of my favorite sites:

Untuk Free Templates, Elements, Kits etc.. (Some of these websites just listkan jek all the freebies but untuk download kena pergi kat site tuan punye Freebies tu..Some templates and kits are time sensitive..diorang akan take down the download lepas certain times..so nasib2 laa… :p)

  • http://freebies-storage.blogspot.com/
  • http://www.deliciousscraps.com/
  • http://nearestoreblog.blogspot.com
  • http://chrissywdigital.blogspot.com/

Free Fonts (Ni handwriting font..)

  • http://kevinandamanda.com/fonts/fontsforpeas/

Most of the downloads tu for personal use jek..so kalau korang wat untuk diri sendiri jek tak perlu risau la pasal license and copyright ni..but kalau nak wat bisnes ke kena la make sure betul2 license2 ni.. πŸ˜€

Nanti bile dah sampai photobooks nye bule la tunjuk gambo benda sebenarnye plak..hehehe…

written by beba