Hadiah custom made untuk mak di Hari Ibu haritu…

Mak ai..pejam celik pejam celik..dah 2 minggu rupenye aku tak update blog ni ek..lama sungguh…mesti kalau ade yang masuk blog aku cam boring jek tengok aku tak reti nak update2 kan..hahaha..

kay la..actually nak kata busy tu tak pon..cuma ada gak la cousin aku datang melawat hari tu..so cam excuse jek kot..heheh..more to takde mood sebenarnye nak mengupdate…hopefully pas ni datang balik mood…

so sebagai mukaddimah setelah 2 minggu tak update ni aku nak tunjuk kat korang ape yang aku kasi kat mak aku time Hari Ibu yang sebenor2nye time awal bulan ni hari tu.. ๐Ÿ˜€

Jeng jeng jeng…

custom design mother's day mug

Custom design Mother’s Day Mug! and semestinya aku order from HeartBeat la kan..mana lagi.. ๐Ÿ˜€

Design dier aku saje2 jek kasi matching ngan current theme blog aku ni..hehehe…cantek tak? Bulan depan kena wat lagi satu ni..untuk Ayah aku plak la kan..sempena Father’s Day plak…plan aku nak buat matching design cuma tukar gambar, wording and warne jek laa.. ๐Ÿ™‚

Baru la cam couple’s mug gitu..ye tak?

mothers-day-mug-custom-personalized-mug

bawah tu aku letak nama adik beradik kitorang plus dak p and alif sekali..hehehe…jangan tak tau plak..adik beradik aku termasuk aku as the eldest ade 7 orang tau…

kat bawah ni full design yang aku buat…

mothers-day-mug-design

ok laa..itu saja untuk hari ni…pasni dak p ajak pergi jalan2 kat Suria Sabah plak…nak gi carik sandal aku yang dah lama carik tak jumpe2 gak yang muat…huuu….

nnt nak kena wat special post pasal tu..dilema mokcik berkaki bosa! hahaha…

p.s: Kredit to my brother Pakcik Yas for the pictures…masa mug ni sampai aku dah pon selamat kat KK..so tak sempat nengok life..

Incoming search terms:

  • hadiah hari jadi ibu (115)
  • hadiah hari jadi untuk ibu (77)
  • hadiah harijadi untuk ibu (52)
  • hadiah untuk hari ibu (25)
  • hadiah untuk hari jadi ibu (22)

2nd Time Alif jalan2 di KLCC bersama kawan~~

Cam biasa Alif kalau balik Kajang mesti cam ada improvement dalam bercakap ni…mesti sebab ramai yang nak melayan dier becakap kat sane kot..hehehe…

Tapi yang paling interesting dier dok panggil Mak Su Z-dah dier as ‘kawan’ย  ๐Ÿ˜€ 1st kawan Alif la tu..hehehe..tapi lepas tu every time dier jumpe budak2 sekolah or budak2 kecik ni laa dier akan panggil kawan gak…tapi kawan sejati is Mak Su dier laa…

Masa kat Kajang sebelum tido nak ‘kawan’ ada sebelah..bangun tido terus sebut ‘kawan’, hehee..kesian plak aku tengok dak kecik ni..kurang kawan…tak pe la..sok umur 3 tahun ingat nak hantar dier ke mana2 ke kejap..bagi dier berkawan..Alif ni memang suke berkawan…dier friendly sket..

alif and kawan makan di nandos KLCC

Alif dan KAWAN~~~

Actually dier sebut more to ‘dawan’ kadang cam ‘tawan’ sometimes cam ‘cawan’ pon ade..hahaha..

alif and kawan cari buku di kinokuniya KLCC

alif pilih buku

Alif and ‘kawan’ dok mengusha buku kat Kinokuniya KLCC…mak plak kat section lain..heehehe…sempat gak la aku dok merembat 3 bijik buku..hohoho..aku beli:

  • Misborn: The Final Empire and The Well of Ascension by Brandon Sanderson
  • The God’s Hammer by Karen Miller

Brandon Sanderson tu first time la aku bace buku tulis by dier..and aku suke!! pasni kena beli lagi sambung Misborn Trilogy tu..ade lagi satu buku…then bule la beli buku2 lain gak by dier…cam best jek..

Alif plak dapat satu jek…tapi kalau kat Kinokuniya Alif selalu dapat yang mahal sket dari biasa..hehehe..masa aku balik sebelum ni aku beli cam satu package buku yang ada 10 board book dalam tu..dalam RM60 gak..then kali ni Alif dapat cam card siap ade penunjuk lagi..nama MAX…yang tu dalam RM45 kot…

Selalunya kalau kat sini aku beli pon paling mahal buku dier dalam RM15 jek sebijik..kalau yang murah tu dalam RM6..aku rasa buku Alif ni dah berpuluh2 aku beli..tapi kalau tengok yang ade ntah berapa jek yang tinggal..hahaha..dier boring jek dier koyakkan..even board book pon tak leh selamatkan diri…. :p

opss…aku kalau cerita bab buku ni memang berlebih2 sket…

jalan2 kat terowong KLCC

mak pon nak interprem sket bule?? :p

on the way to Aquaria KLCC

Ni gambar kat bawah KL Convention Center tu…on the way to Aquaria! hehehe..aku pon tak pernah pergi Aquaria ni..even though dlu time kerja kat Exxonmobil hari2 lalu kat situ…hehehe..

Kenapa kitorang nak amik gambar ngan B12 penyu tu? sebab cam B tu represent aku kot..’dak B’ then 12 tu nombor kegemaran dak p…and penyu tu adalah sangat synonym ngan dak p..hahahaa..

kay tu..tu jek for now..nanti bile rajin aku update pasal pengalaman kitorang kat Aquaria plak…belambak2 gambar dak p amik..macam2 segala jenis binatang laut ade kat situ..memang menarik laaa….

tapi tu cerita lain plak..hehehe.. ๐Ÿ˜€

aik..ade hati nak jadi ahli muzik ke ni??

budak kecik main recorder

ni la penghibur di malam makan2 sambutan birthday day adik aku imran a.k.a papashir cum anniversary kawen mak ayah aku and hari pekerja…hohoho..

pemain muzik berjaya

nak kata sedap tu mmg tak laa..haahaha..gaya pon takde…tapi asalkan dier hepi tu sudah…

nak kata sambutan sangat tu tak laa..saje2 jek wat makan2 kat umah..tu pon adik aku jek belanje makan satay..then mak aku beli kek ‘Chocolate Indulgence’ sebijik….so wakil pemotong keknya ialah birthday boy..

birthday boy

kek pon kosong jek tak tulis ape2..haahah..paham2 sendri jek laa…kay le… ๐Ÿ˜€

p.s: rupenye dah hari jumaat..baru sedar..kejap tol masa berlalu..

Incoming search terms:

  • not recorder lagu kosong (34)
  • not muzik rekorder (11)

Umur dah 2 tahun baru nak gi main buai…

Post ni takde kena mengena ngan post balik Kajang..tapi just nak post video Si Alif naik buai for the first time..hehehe…

Kawan aku Puan Pipah kata aku kejam dah 2 tahun baru nak bawak anak gi main kat taman…hahaha..ye ke kejam? Tapi before taman ape ntah nama ni bukak pon kitorang tak tau mana ade taman yang ade mainan gini..yang ala2 safe untuk budak2 ni laa..Taman ni baru jek bukak tahun ni ke tahun lepas ntah..heehhe..so bukannya sengaja tau tak bawak anak pergi main buai.. :p

ni la rupenye budak yang first time main buai..

hehehe..untuk kali pertama di maafkan laaa…

maybe lain kali bule pergi lagi.. ๐Ÿ˜€

p.s: masa balik Kajang kitorang pergi tengok Piranha makan2…nnt aku post video..

Setelah Lama Menghilangkan Diri..Kini Muncul Kembali!

wohohohoho..cam dah lama gile dah ni tak update blog..dah 5 hari dah pon kitorang dah balik ke rumah kat KK ni..cuma aku cam kurang gile la mood nak mengupdate blog ni..

pasni akan aku cuba untuk kejar balik wat update cerita-cerinti kitorang balik Kajang hari tu..ade la sikit2 aktiviti yang kitorang buat..hehehe..ye laaa..berapa hari jek pon kat sane..tolak 2 hari masa travel and sehari membongkang kat umah and lagi sehari En. Anas ngade2 mendemamkan diri…

Alif pon sempat gak demam kejap tapi sikit jek..cuma hingus jek meleleh2 tak sudah..

Kay la..tu jek for now..ni ade gambar Alif sket dok posing2 kat kawasan umah nenek dier tu..hehehe…

Alif kalau pakai baju Pyjamas Baby Gap ni mesti la suke bebenor nak bukak sebelah lengan baju dier camtu..aku pon tak paham apsalnye..tu yang cam jadi kembang2 la leher baju tu..huu..

alif posing kat kereta nenek

model kereta ke ni? haahhaa..gambar2 ni ayah Alif yang amik..aku pon tak sure bile..hehe..owh..tu sandal baru ‘cit cot’ Alif..bagus gak sandal camni sebenarnye..at least kita tau dier ke mana…’cit cot cit cot’ berjalan..hehehe.. :p

berposing dengan kereta

p.s: rambut depan Alif dah panjang balik..huu..kejap jek panjang rambut dier ni..nak kena potong balik la ni..dah masuk mata dah rambut..

Incoming search terms:

  • cara untuk mendemamkan diri (2)
  • cara nak mendemamkan diri (1)