Tag Archives: Wedding Preparations

lagi 4hari jek lagi..huu

xlama da lagi ni..hehe..nk kate da prepare sume siap pon xgak..hantaran pon xsiap lagi..ahaha..tp xpe mak buatkan..um..pastu baju nnt hari rabu baru pegi fitting..huu..cam malas plak nk menaip panjang2 hari ni..sebenarnyer ade jek lagi keja..hehe..kay la..

 

then kat bawah ni ade gamba kad kitorang:

kad beba

kad beba

 

kad anas

kad anas

2 hari after mengundi..

keputusan tahun ni lain dari yg len la..tp paling xcaye tu kl ngan selangor la..hehe..so dalam 5 tahun ni kite tgk la camne selangor n kl under um..ape ek..pkr ek? ntah la..hehe..then perak, penang, mana lagi tu?..kelantan semestinyer ttp ngan pas..aku xtau la sgt pasal politik2 ni so xmo la cakap byk2..hehehe..tp as for me..aku xde la cam sokong fanatik sgt memana parti ni..as long as malaysia ni aman..makmur, sejahtera dan yg seangkatan dgn nyer..aku ok jek…lagi2 la skang ni da nk kawen ni…nk membina family la katekan..aku nk la nnt bakal anak2 aku bule idop senang..hepi2..

 

then, pasal preparation wedding ni..um..ntah la..rasa nyer progress part umah tu ade laa..da banyak da gak gerak part kemas2 ni..ok la..dari dlu tu..da comel la sket..hehe..letih gak la dok mengalih benda2 berat ni..um..maybe this weekend nk g jumpe balik makcik sham tu..nk g tgk gown tu..then nk kompomkan harga betol2..sume sewa2 baju tu..karoke mak da booked da kot..biase nyer bape ek? xtau la..tp ngan org tu dier kasi 350..n plus mamat dj tu pandai nyanyi skali..mak cakap la..ntuk meja pengantin pon da ade org gak nk wat lauk pengantin..dier chef kat mana ntah…ntuk tu dalam 200 la..ape lagi ek..umm..for now tu jek la kot..ntah la..malas lak nk pk..hehe..kay la..tu jek…:D

kad kawen da amik da..

semalam pas g nikah sepupu aku kat putrajaya then balik tuh tros g amik kad…bayar the rest of the balance rm520..then setel la satu benda..hehe..so semalam malam pon da start da dok lipat kad tu..da kena lipat sendri la plak kan..hehe..tp ok la..puas ati la ngan kad tu..pas ni kena setel umah, kemas2 sume..then ngan dapatkan surat kebenaran kawen and book kadi..huu..lagi sebulan lebih sket jek lagi ni..ketar2 la dok nk siapkan sume..hehe..

nk pakai gaun?

ari tu ade g kawen org..last month kot…bride tu pakai gown time potong kek..nampak cantek plak dier pakai gown tu..dier pakai tudung..so cam agak sesuai la gown tu pakai ngan tudung..dier pakai gown kaler puteh..mmg nampak cantik jek..so i’ve decided..nk jugak pakai gown time potong kek!! semalam mak da tanye da makcik sham tu..dier kate bule..kire persalinan gak..so xyah byr add on la..tp xtau la…kena kompom btol2 ngan makcik tu..dier cam ala2 pandai meniaga sket..hahaha..so nnt la time g pilih gaun tu nnt kompom btol2 ngan dier…huhu..camne pon kena berusaha menguruskan bdn..tp cam ala2 xberjaya sgt la kan..susah tol la diet ni..