Tag Archives: terry brooks

I’m reading this…

bile ade masa lapang aku spend gak masa dok bace buku kegemaran aku…seperti yg korang tau..aku mmg suke baca buku2 yang berunsurkan fantasy ni….

definition masa lapang aku ialah :

if ( $alif == ‘tidur’ || $alif == ‘main sendiri’ || $dakp == ‘tengokkan alif’ ){

$masa_lapang = true;

}else { $masa_lapang = false;  }

The Sword of Shannara by Terry Brooks

The Sword of Shannara by Terry Brooks

so..kali ni buku yang aku beli is the one written by Terry Brooks..this is the second time aku bace buku yang mamat ni tulis..overall ok la dier ni…cerita dier pon not bad..and aku dapat beli yg omnibus version punye..so amat lah murah…tapi the downside ialah..sangat besar! huu..kalau aku nak bace sambil baring2 tu kadang2 lenguh gak la tangan tu…hehe…

normally omnibus version ni mmg besar dari yang biasa..pastu rasanya takkan lebih dari 3 buku dalam nye..seriously kalau lebih dari 3 aku tak tau la berapa tebal plak buku ni kang…huuu…buku ni aku beli RM60 jek..kalau beli satu2 satu buku jek da RM36+ camtu…so mmg sgt untung kalau beli omnibus version ni..lagipon da siap compile 3 buku kan..tak payah la nak tukar2 buku lagi…satu jek teros abes…hehehe…in the case of this book..satu buku ni kira habis la sume cite dier…for cerita yg lebih dari 3 buku macam The Belgariad Series from David Eddings diorang wat dalam 2 volume..Volume 1 (Book 1-3), Volume 2 (Book 3 & 4).

So berbalik pada cerita The Sword of Shannara ni, aku still reading Book 1..so far cerita ni pasal Shea Ohmsford, a half-breed of Man and Elf..dier ni just anak angkat jek duduk kat Shale Valley ngan Sedara jauh la kire tapi da anggap as bapak sendri and a brother Flick Ohmsford dengan tenang dan aman tenteram..as the turning of the event..datang la Allanon (mamat mystic yg banyak berahsia – a druid) carik si Shea ni..dok bagitau dier yang sebenarnya dier ni is the last heir of the shannara family..yang lain sume da kena bunuh dengan the villian of the story, Warlock Lord..sbb only the heir of the shannara can use The Sword of Shannara..and the sword is their only hope for winning against the Warlock Lord…and so..the Adventure begins……