Tag Archives: telinga berdenyut

Telinga berdenyut dah hilang!

Hari tu kan banyak kali aku dok bising2 pasal sakit telinga la..telinga berdenyut la..macam2 laa..sebenarnya skang ni aku dah happy dah…hohhoho..

tapi still kena letak ubat titik kat telinga..

tapi nak happy tu makan banyak duit gak..sebab dah tak tahan lagi dah ngan 3 minggu telinga sebelah tak dengar..then on and off telinga berdenyut2..and dah pon 2 kali jumpe doctor biasa..ubat pon semua dah abes telan..last2 kitorang pergi jumpe ENT Specialist kat Sabah Medical Center..

Agak-agak berape kena untuk consultation fees?

ent-specialist-kota-kinabalu-sabah

Tadaaa~~~ RM200..campur ubat dalam RM14 kot..lupe dah…

Tapi yang pentingnye the result was instant! Lepas doctor tu sedut segala cecair yang ade dalam telinga aku tu..terus bule dengar balik and dah tak berdenyut..sebab cecair yang tak keluar tu la yang menekan ear drum aku and buat dier berdenyut tu…

The sight tak comel laa..memang tertutup tak nampak langsung gegendang telinga aku..abes diteropongnya…2-2 belah telinga and lubang hidung skali..then dier spray ape ntah kat hidung..mmg pedih sket rasanya..tapi lama2 rasa cam clear jek rongga hidung aku..

ape2 pon lepas jumpe dier memang lega laa..

lama gak kitorang tunggu nak jumpe sebenarnye..sebab takde appointment..patut call dlu..huu..ade berapa jam gak kot..sempat la aku abes kan bace buku novel Twenties Girl, Sophie Kinsella.

twenties-girl-sophie-kinsellaBuku aku ntah mana hilangnye, so pinjam la buku akak ipar aku..sekali sekala baca buku gini ok gak..skang ni dah takde buku nak baca..huuu….

En. Alif lepak ngan ayah dier..gi jalan2 mana ntah..aku kena stay kat situ sebab tak tau bile nak kena panggil masuk..

Um..tu jek laa..actually aku tengah dalam mode bersusah payah nak siapkan photobook baru untuk Alif..kalau bule nak siapkan sekali 2..untuk Birthday dier yang 1st and 2nd..hohoho..harap2 la kan…sebab skang ni myflippix ade buat promo 60% discount..murah woo..satu photobook Classic Landscape Fullwrap Hardcover 8.5″x12″ (20 pages) now going for RM75.20 jek…murah gile kan?

so sape nak cepat2 la ye siapkan photobook korang..promo sampai end of this month..hoho..tu jek laa..cam lapar plak..nak gi wat air milo jap..cam dah lama plak tak minum milo… 😀

Incoming search terms:

  • sakit telinga berdenyut (433)
  • ubat sakit telinga berdenyut (195)
  • klinik pakar telinga kota kinabalu (83)
  • telinga sakit berdenyut (71)
  • punca telinga berdenyut (62)

3 hari takde internet…

hai hai….

setelah lama menghilang, skang ni datang balik 😀

actually ni la kes kalau plan tak menjadi…disebabkan cuti panjang ni of course la kitorang balik kampung…and dah alang2 tu buat la makan2 sikit untuk sambut birthday En. Alif yang ke – 2 tahun….tu nanti aku cerita pas ni..

selalunye kalau kitorang balik kampung of course la bawak bekalan celcom broadband prepaid tu kan..this time plak tetibe on the day nak balik tu aku tanye dak p..mananye pergi usb modem tu..selalunye benda tu memang ade jek kat umah….

sakit telinga

pic: google.com

rupenye dier tertinggal kat opis dier plak…tu la gatal tangan bawak…pastu tak reti nak bawak balik…huuu…

tapi tu jek laaa..nak wat camne kan…

so ni jek la untuk kali ni…

cam takde mood nak update panjang2..huu…

p.s: telinga still sakit!! huuu..cam dah start ade berdenyut-denyut balik plak..walopon tak sesakit before this..ni sume sebab dak p la tadi…ade ke dier bule plak dok main tekan and lepas break kejap2 gitu..cam tersentak2 la kot cecair dalam telinga aku ni….ingat esok nak try pergi specialist..tak larat la nak tahan lagi..terseksa…huuu….

Q: Kenapa tak update? A: MC!

huu…kalau orang kerja MC la kot..tapi for me yang sememangnye dok kat umah ni bule ke amik MC? hahaha..seriously this last 2 days mmg terseksa wooo…nasib baik lah hari ni selsema dah surut dah..and hidung pon dah tak tersumbat2…TAPI!! huuu…sakit gile telinga aku berdenyut2!!! huuu…..even tengah type ni pon tak berenti2 la dier berdenyut…dah la cam orang pekak dah skang ni…

dah 2 minggu gak la aku tak sehat ni..cam rekod btol ni..selalunya kalau tak sihat ni sehari dua jek dah ok dah…this time mmg btol2 pukul habes..huu…

sakit telinga

pic: google.com

harap2 la sehari dua lagi ni surut la sakit kat telinga aku ni…aku rasa kadang2 tu cam dah ala2 contraction tapi kat telinga..hahaa..and ape yang teruknya..tak berenti2 dah…

agak2 nye kena pergi specialist ke per? serious tak tahan wei~~~ nasib baik la weekend 2 hari ni dak p tolong tengok2 kan alif..siap masak lunch lagi tu..hohoho..thanks dak p…aku plak tido jek..sbb dah tak tahan sakit berdenyut tu..at least kalau tidur tu lena dah tak rasa dah..kalau tak lena tu…terasa la jugak…huuu..ni pon sebab telinga dok berdenyut la terbangun pukul 3 pagi..and sampai skang tak tido2 lagi…skang ni kol 5.19 am…

selain dari telinga berdenyut cam tak hengat ni..selera makan aku pon merudum turun..sebab aku tak rasa ape2 sangat pon…even makan prosperity burger pon cam rasa makan kertas jek kot…huuu….

sakit..sakit…sakit…..huuu…..doctor tak bagi plak pain killer…jap lagi di selongkar peti ais kot2 ade pain killer lama…pastu sambung tido lagi…huuu…

Incoming search terms:

  • telinga berdenyut (250)
  • SAKIT TELINGA (15)