Tag Archives: tadika abs kota kinabalu

Sukan tadika terakhir untuk Alif di Tadika ABS

Last lah ni sukan tadika for Alif..lepas ni dah masuk primary school.. heheh.. Perghhh.. tak sangka oiii.. besar dah anak aku.. lepas ni it’s going to be a whole new adventure for me and Alif too of course.. no more ponteng-ponteng, no more berlama-lamaan di Kajang ( T_T ) huuuu..

Okay enough about that..jadinya on 9th august haritu tadika Alif, Tadika ABS Kota Kinabalu buat acara sukan tahunan. Since Tadika ABS ni baru sangat lagi kat Sabah ni kat KK ade 2 je branches. Kat tadika Alif ni and kat Kinarut lagi satu. Kinarut tu ntah2 dah masuk daerah Papar ke aku pon tatau..hahaha..tapi tu je la yang terdekat. Ade jugak satu kat Beaufort and lagi satu kat Tawau kalau tak silap aku.

Dah la tu tadika Alif ade la dalam 20 orang students je kot..hahaha..jadinya sukan hari tu diorang gabungkan Tadika ABS KK and Kinarut, then Akademi Al-Quran ABS pon join skali..so ramai la gak. Event ni buat kat Gelanggang Futsal Yayasan Sabah.

sukan tadika ABS 2015

 

Banyak gak la acara sukaneka dia, antaranya baling tutup botol air mineral ke paper plate, kena bawak rubberband pakai straw besooo and then kena pass rubberband tu kat team member. Pastu mcm parents or sesape je la wakil kena angkat budak ke station and budak kena isi air dalam botol, then ape ek.. owh..balik bola kecik masuk dalam bakul..last skali acara individu, main rebut kerusi..

Team Alif JUARA! Yeay! Dapat lah diorang hamper..hehehe..and setelah habis semua nombor dipanggil last skali dapatlah kitorang hadiah untuk cabutan bertuah..hahaha..

Azri pula memang happy habis lah berlari-lari kat dalam court tu. Nasib baik jugak lah tukar venue. Sebelum tu plan nya nak buat kat pantai teluk likas tu..camne la agaknya nak contained bebudak ni kat open space gitu.. hehehehe…

sukan tadika ABS di gelanggang futsal yayasan sabah

Hadiah Hari Guru untuk cikgu-cikgu Tadika ABS Kota Kinabalu

Ni je. Hahaha. Boleh la tu kan. Dapat lah cikgu-cikgu Alif merasa sepotong sorang brownies coklat sedap ni. Hahaha. Puji diri sendri lak buat brownies sedap. :p

Nasiblah ade lagi plastik tu yang guna untuk buat goodies masa birthday Alif 4 tahun. Kertas rainbow tu pon sama la tu, yang guna buat goodies bag DIY dlu tu.

For a little bit of personal touch, Alif tulis sendiri kad ucapan tu untuk cikgu2 dia. For a 6 years old boy OK kot agaknya tulisan dia tu? Hehehe. Tak tau la aku.

Ok la. Tu je ceritanya pon. Since 16 Mei tu jatuh on hari sabtu. So advance la sehari esok dapatnya. 😀

Selamat Hari Guru kepada semua guru-guru. Terima kasih,cikgu!

Incoming search terms:

  • hadiah untuk cikgu tadika (7)
  • diy hadiah hari guru (2)
  • kek untuk hari guru (1)
  • hadiah hari guru untuk cikgu tadika (1)
  • hadiah simple hari guru (1)

Alif Tukar Tadika Lagi…

Hehehe. Seperti yang dah ditulis kat tajuk tu, nak cerita pasal Alif’s first day at his new tadika. Kali ni Alif masuk Tadika ABS pulak. Tadika ni baru je bukak kat KK ni. Tapi kat semenanjung macam ade 2 tahun kot kalau tak silap.

Reason yang paling kuat untuk tukar tadika ialah tadika ni dekat lagi dari rumah and just a little bit cheaper banding ngan Little Caliph. Looking at the modules pon macam menarik jugak. Konsep bermain sambil belajar. Then macam ade modul usahawan ajar budak2 konsep berniaga and manage duit ke camtu. Ade kelainan sikit. Hehehe.

Aku memang takmo Alif kena buat homeworks and exams awal-awal sangat. Biarlah sok sekolah rendah baru harung and that is just less than a year je lagi. Hahahaha. Main lah puas-puas anak oii.

IMG_2896-0.JPG

Gambar first day tadika. Uniform tak dapat lagi plak. Kureng fefeeling mak anak first day of school. Hahaha. Balik rumah excited habis dia cakap kat aku ‘I really have so much fun at the tadika mak. This tadika is the best ever.’ Hehe. Kalau cikgu dia dengar mesti bangga cikgu. Hehehe.

Tadika ni mediumnya Bahasa Melayu, bagi Alif improve bahasa melayu dia pulak. 🙂